at-home-4980360_1280

Een dag in het coronatijdperk

06.20 uur. Werd wakker door de wekker op m’n mobieltje maar hoe kan het dat die wekker nu afging? Ik heb hem niet op 06.20 gezet, dat weet ik zeker.

06.45. Lig nog in bed, kan niet meer slapen. Denk aan de vreemde toestand van laatst toen het koningshuis naar Griekenland ging terwijl ons, het gepeupel, wordt voorgehouden om vooral nergens heen te gaan.

07.10 uur. Waar maak ik me druk om. Laat die mensen toch. Dat Amalia straks vierduizend euro per dag mag uitgeven is ook prima. Dit is wat het volk wil. Met gulle hand miljoenen schenken aan een gewone familie. Moet kunnen.

07.52 uur. Zal ik maar eens opstaan? Heb nu al een liedje in m’n hoofd en de dag is nauwelijks begonnen. Liedje is ‘I get so excited’ van The Equals.

08.35 uur. Zit al aan de keukentafel met de laptop voor m’n neus en een kopje koffie met sojamelk. Man loopt ondertussen buiten met de hond. ‘Wat een weer,’ verzuchtte hij toen hij de deur uitging, de regen in.

08.45 uur. Heb net online de kranten wat doorgenomen maar er stond niks in waar ik vrolijk van werd. Volgens mij zou de wereld er een stuk beter uit gaan zien als we voortaan alleen maar goed nieuws voorgeschoteld kregen. We worden permanent negatief vergiftigd.

11.10 uur. Druk aan het werk. De webshop met dierenproducten moet afgerond worden, is enorme klus. Man is ondertussen boodschappen gaan doen, gaan vanavond mosselen eten met pa. Pa komt weinig in de winkels momenteel en dat mondkapje opzetten vindt hij een enorme crime. Wat zou moe hier allemaal van vinden?

13.43 uur. Kreeg net een melding in onze buurtapp: moeten uitkijken naar een paar verdachte personen. Wat zouden we toch moeten zonder de buurtpreventie.

13.56 uur. Inmiddels zijn een paar mannen aangehouden.

14.35 uur. Vriendin M. belde net even. Ze had een smeuïg verhaal over een vriendin die laatst door de WhatsApp conversatie van haar man ging en nu gaat scheiden. Sneu.

14.47 uur. ‘Je mag mijn appjes allemaal lezen hoor,’ zei man toen ik het verhaal van de vriendin vertelde.
‘Heb ik allang gedaan,’ grijnsde ik. ‘Ze waren saai.’ Moesten lachen.

16.10 uur. Het is al donker! Nu is het heel slecht weer natuurlijk, maar toch.

16.27 uur. En van de aangehouden mannen bleek geen ID bij zich te hebben. (Blijkbaar mag je in dit land zonder ID rondlopen en zolang je niet op heterdaad betrapt wordt is alles goed). Bovendien hadden de mannen ‘geen goede reden waarom zij zich op deze wijze in de wijk bevonden’. Nou, die reden was overduidelijk lijkt me maar goed: heel fijn dat er dit keer geen kalf verdronken is. Laten we in Godsnaam heel alert blijven. Nu er in het uitgaansleven weinig te roven valt moeten er toch naar alternatieven gezocht worden.

16.50 uur. Ik hoop toch werkelijk dat de overheid weer eens de macht grijpt. Wat mij betreft mag de noodtoestand vandaag nog afgekondigd worden. Misschien dat er dan eens wat meer ruimte komt om op te treden. Ben echt steeds meer een voorstander van een chip voor iedereen.

17.20 uur. Man is pa gaan halen. Pa houdt er niet zo van om in het donker auto te rijden en we doen het met alle liefde.

19.26 uur. Mosselen waren heerlijk.

21.34 uur. Pa is naar huis en ik zit weer achter de laptop. Moet wat op de hometrainer gaan zitten. Omvang van bovenbenen neemt abnormale proporties aan. Ga ze eens opmeten, met een centimeter.

23.55 uur. Ga naar bed, het is mooi geweest. Morgen weer zo’n dag met het verschil dat pa niet komt eten. Verder is de rest waarschijnlijk hetzelfde. Hooguit een ander liedje in hoofd, maar het zou me niet verbazen als… ach ja. Dat zien we dan wel weer.

——————

5 gedachten over “Een dag in het coronatijdperk”

  1. Mirjam Kakelbont

    Wat een geluk dat mijn man en ik elkaars telefoon niet lezen…
    Dat virus heeft heel wat op z’n geweten maar we laten ons niet kennen! Best gezellig, zo’n dagje samen met jou en je dagboek.
    Lieve groet ♥

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw