© Pixabay summerfield-336672_1280
© Pixabay summerfield-336672_1280

De Vrouw Zonder Mening

Lief dagboek,
Wat was ik lang afwezig hè? Ik vind het zelf ook wat wonderlijk. Dat komt: sinds ik als webdesigner begonnen ben krijg ik steeds meer klanten en soms werk ik 14 uur per dag. Ik weet het: het is ongezond om zo lang achter een pc te zitten en ik doe dit ook niet élke dag maar goed, ik beloof dat ik dat anders ga aanpakken, heus. Omdat ik zoveel weken niet geschreven heb heeft het geen zin terug te gaan in de tijd maar het allerbelangrijkste moet ik wel vermelden: buurvrouw Tineke is ons plotseling ontvallen. Zomaar. Een paar dagen voor haar heengaan was ze nog in haar tuin bezig en toen was het voorbij. Dank voor al die 15 prettige jaren dat we naast elkaar gewoond hebben lieve Tineke. En je uitspraak over vrouwen die de economie draaiende moeten houden neem ik ter harte, dat beloof ik.

Dinsdag 16-06
De afgelopen weken moesten we steeds meer wennen aan ‘het nieuwe normaal’. Ik denk niet dat ik ooit aan de 1.5m social distance ga wennen dagboek. Ik denk trouwens wél dat ik kan wennen aan een Amsterdam zonder al die toeristen. Ik liep daar laatst rond en ik moet zeggen: het was een verademing. Wat dat betreft…wacht, telefoon.
22.36 uur. Het was vriendin G. die haar beklag deed over haar eenzaamheid. ‘Ik kan zo slecht tegen dat alleen zijn,’ verzuchtte ze. ‘Ik vlieg tegen de muren op, wil je dat wel geloven?’
‘Tja,’ zei ik bedachtzaam. ‘Kennissen van me hebben een hond die niet alleen zijn; als hij alleen is begint hij te janken. Telkens als ze over die hond vertellen denk ik aan jou.’
‘Waarom kan er toch altijd alleen maar rottigheid uit je mond komen?’ siste G.

Vrijdag 19-06
Nichtje T. en echtgenoot W. zijn vandaag 5 jaar getrouwd! ‘Komen jullie bij ons eten?’ stelde ze laatst voor. ‘Het is tenslotte een beetje feest.’
‘Voor jou ja,’ zei ik. ‘Ik denk dat je echtgenoot deze dag eerder ziet als een herdenking.’
Toen zei T. iets dat in de buurt kwam van wat G. laatst ook al tegen me zei. Misschien moet ik toch wat minder gevat zijn.

Zondag 21-06
Vaderdag! Gefeliciteerd met Vaderdag lieve pap! Had speciaal voor pa pindasoep gemaakt, was lekker.
Oom H. en buuf Annie kwamen langs, eindelijk. Had hen heel lang niet gezien en het deed me genoegen om te zien dat oom H. nog altijd even strijdvaardig was. ‘De overheid is bezig met dingen die zéér verdacht zijn…’ begon hij maar buuf Annie viel hem in de rede. ‘O God,’ kreunde ze. ‘Niet alweer hè.’

Maandag 22-06
Sinds we de brandweerkazerne in Harlingen hebben is er vrij veel brand. Dit is wel een beetje vreemd, om niet te zeggen: héél erg vreemd.

Woensdag 24-06
07.34 uur. Ben al wakker en ga gauw naar buiten. Wat een dag.
12.42 uur. Ben nog steeds buiten. Zou ik al aan de prosecco kunnen?
14.10 uur. Wacht daar toch nog even mee.
16.50. Kreeg appje van dochter in Groningen. ‘Vanaf 1 juli mag er niet meer gedronken worden in het Noorderplantsoen. Dit is toch erg??’ Volgens mij huilde ze maar dat weet ik niet zeker.
‘Kom hierheen met je vriendinnen,’ stelde ik voor. ‘Van mij mogen jullie de hele middag in de tuin drinken.’
17.56 uur. Dochter heeft nog niet gereageerd. Denk dat ze het een achterlijk idee vindt.
20.10 uur. Net de persconferentie gezien i.v.m. corona en de regels worden wat versoepeld. Wat een vreemde wereld is het toch. Ondertussen houd ik me afzijdig van élke discussie want dat schiet niet op. Er zijn zoveel emoties en zoveel meningen, mijn mening voegt werkelijk niets toe.

Donderdag 25-06
09.31 uur. Zit alweer buiten en het belooft een heerlijke dag te worden. Had gisteren ovenschotel gemaakt met gestoomde broccoli en kaas, had nog veel broccoli over. Deed het restant zojuist in de smoothie. Met de kaas ja. Wat maakt het uit. Als ik het op zou eten was het effect hetzelfde.

09.57 uur. Nichtje D. plaatste dit op haar Facebook tijdlijn:
4.000.000.000 voor KLM
650.000.000 voor landbouw
300.000.000 voor cultuur
Applaus voor de zorg
Het is zo in- en intriest dagboek. En dan te bedenken dat een Asscher niet in staat was om op tijd te komen waardoor de motie over de salarisverhoging sneuvelde; hij stond namelijk gezellig op de gang te keuvelen. Het is dat mijn mening werkelijk niets toevoegt, anders had ik hier toch graag wat van gevonden.

5 gedachten over “De Vrouw Zonder Mening”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw