Voortplanting – Canva

De Voortplanting

Zondag 28-02
Hallo lief dagboek!
17.10 uur. Terwijl ik dit schrijf heb ik in de oven een overheerlijke – althans, dat is de bedoeling – auberginequiche. Het was nogal een klus want het deeg maakte ik van amandel- en boekweitmeel dus afwachten maar.
17.50 uur. Nou, het is niet geworden wat ik ervan verwachtte, dat hele ding viel uit elkaar. Waarom ziet het er op foto’s altijd zo heerlijk uit?

Maandag 01-03
10.30 uur. Las net interessant artikel over het gebruik van drugs door de eeuwen heen. Het schijnt dat bijvoorbeeld tot 1910 heroïne gebruikt werd in hoestdrank voor kinderen en dat Laudanum goedkoper was dan een fles jenever, omdat dit als medicijn was vrijgesteld van belasting.

Dinsdag 02-03
Liep met vriendin M. over de Voorstraat. In gedachten deed ik alsof ik bij Wallys naar binnenstapte en een warme chocolademelk met slagroom nam. Wat is dat ondertussen lang geleden.
‘Ik heb het wel een beetje gehad met al die maatregelen,’ zei M. ‘Ik zal zo ontzettend blij zijn als hij – haar eega – gewoon weer wat vaker buiten de deur werkt’.
De man van M. wil graag ook wat ‘helpen’ in het huishouden, vertelde ze. ‘En dat betekent dat hij bijvoorbeeld tegen me zegt: die vriezer moet nodig weer eens ontdooid worden’. Ik zit daar NIET op te wachten.’ Bij NIET perste ze haar lippen grimmig op elkaar.

Donderdag 04-03
Met de verkiezingen die eraan komen hoor politici op tv niets anders zeggen dan: ‘Daar ga ik een eerlijk antwoord op geven’. Kennelijk geven ze anders geen eerlijk antwoord, anders hoeft dit echt niet zo benadrukt te worden. Ik zie mij al doorlopend zeggen: ‘Daar ga ik een eerlijk antwoord op geven’.
16.20 uur. Man vroeg of ik nog hondenbrokjes meegenomen had. Die was ik natuurlijk vergeten.
‘Daar ga ik een eerlijk antwoord op geven’, zei ik ferm. Hij wist direct hoe laat het was.

Vrijdag 05-03
Och gut – niet alleen Baudet is volledig van het pad af, ook Wopke Hoekstra is totaal de weg kwijt. Hij vindt het een goed idee om de WW in te korten tot één jaar. De werkeloosheid stijgt tot ongekende hoogte en Wopke komt met dit voorstel. Triest.

Liedje van de week is ‘I’m your puppet’ van James & Bobby Purify. Prachtig liedje, het doet me denken aan…wacht, telefoon.
13.40 uur. Het was vriendin L. die vorige maand geëmigreerd is naar Malaga. ‘Jammer dat je er niet bent’, zei ze.
‘Ja’, zei ik en ik onderdrukte een snik. ‘Pas als ik gevaccineerd ben kom ik’ zei ik, en ik onderdrukte weer een snik.

Zaterdag 06-03
En het graaien gaat maar door: nu vertrekt er weer – VRIJWILLIG – een mevrouw bij Friesland Campina en ze krijgt een zakcentje mee van maar liefst 1.1 miljoen euro. Dit, terwijl zo’n 17.000 leden-melkveehouders voor het eerst geen winstdeling krijgen. Het is om te kotsen. Als deze bonus nu eens terecht komt bij de mensen die het écht verdienen? Lijkt me een goed plan.

Dinsdag 09-03
Pa kwam gezellig eten, speelden daarna scrabble. ‘Wil je even het woord ‘cabineer’ opzoeken? zei pa. ’Cabineer?’ vroeg ik.
‘Ja. Van cabineren. Iemand die in een cabine zit die cabineert’. Man knikte instemmend.
Ze lachten er niet eens bij.
23.10 uur. Heb net naar het interview gekeken van Harry & Meghan. Wat een toestand.

Woensdag 10-03
09.30 uur. Heb voor het eerst online spullen bij de Action besteld en ga ze morgen Click & Collecten. Eigenlijk was het best handig en nog leuk ook.
02.34 uur. Ik werd zonet wakker – waardoor weet ik niet – maar ik voelde me direct klaarwakker. Probeerde eerst of het me lukte om in slaap te vallen maar dat ging niet. Mijn hoofd was vol van ingewikkelde vraagstukken dagboek. Ik vroeg me namelijk af: hoe zit het nu met ons, mensen? Wat is het nut van ons bestaan? Wilde man wakker maken om dit voor te leggen maar het antwoord kende ik wel: we zijn er om ons voort te planten.
Maar waarom dagboek? Waarom moeten we ons voortplanten? Wie heeft daar baat bij? Waarom moet de mestkever zich voortplanten? Waarom moet het zeevarken zich voortplanten? Waarom moeten WIJ ons voortplanten? Waarom?
Het wordt weer een lange nacht.

********

5 gedachten over “De Voortplanting”

  1. Aj, nu kan ik vannacht niet slapen.
    Lig ik de hele nacht alleen in bed te piekeren.
    Van voortplanten is het bij mij nooit gekomen. En nu is het te laat …

    Ik wens jou vooral een geruststellende week toe.

    Stille groet,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw