Pixabay 63A8C615-7EF0-4BF5-965A-A93E027D55E7

De Vinger van Oom H.

Vrijdag 24-02
Lief dagboek,
00.25 uur. Weet je wat ik nou zo vreselijk vind? Dat ik steeds slechter tegen wijn kan. Dronk ik vroeger moeiteloos een literfles achter elkaar leeg zonder daar ook maar iets van te merken, nu heb ik al last van drie glaasjes. Wat is dat toch? En zou het ook een reden zijn om hiermee naar de huisarts te gaan? Ik vind het een beetje zorgwekkend. Ik kom erop omdat we vanavond bij vriendin M. (andere M.) en haar man waren en ik de drie glazen wijn die ik daar gedronken heb echt een beetje voel. Ik zal dit goed in de gaten houden, dit is niet de bedoeling.

Nog even en dan hebben we de Verkiezingen! Spannend.

Zaterdag 25-02
Het is niet te geloven maar ik had zelfs een soort van katterig gevoel vanochtend. Het wordt steeds belachelijker.

Vriendin M. en haar man hadden ruzie. ‘Hij voelde zich beledigd toen ik tegen hem zei: wordt het geen tijd dat je eens een nieuw scheermesje gebruikt? Je ziet eruit alsof je door een groep hondsdolle boskatten bent aangevallen’.
Ondanks het feit dat ik moest glimlachen begreep ik de lichte irritatie van echtgenoot van M. wel. ‘Wat antwoordde hij?’ informeerde ik.
‘Hij begon onsamenhangend te schreeuwen’ grinnikte M. ‘En hij werd nog kwader toen ik zei: ‘Grappig: als je zo begint te schreeuwen denkt ik altijd: och gut, wat zielig – hij zit communicatief weer helemaal vast, de stakker’.

21.15 uur. Ik zag dat de VPRO een enorm leuke campagne gelanceerd heeft dagboek. In het kader van: hoe helpen we de – bijna totale – verloedering een handje hebben ze bedacht dat het leuk zou zijn om ons te verblijden met posters van Pippi Langkous die haar middelvinger opsteekt. Als hiermee het ledenaantal niet tot een ultieme recordhoogte stijgt weet ik het niet meer. Tjonge jonge.

Maandag 27-02
En dan nu weer in een kader maar dan in dat van ‘Normen & Waarden’: vanochtend las ik een verheugend nieuwtje: Ballast Nedam heeft jarenlang steekpenningen gegeven aan Saudische koningen. Hulde Ballast Nedam! En wij maar denken dat het vooral aan Bernhard voorbehouden was zich bezig te houden met steekpenningen. Hij zal wel gedacht hebben toen het uitlekte en het Lockheed-schandaal geboren werd: het is niet eerlijk, ze doen het allemaal.

Zojuist gekeken naar Pauw & Jinek. Vond Jinek wel klein beetje fel. Jammer. Zo hoeft het nou ook weer niet.

Dinsdag 28-02
Naar Leeuwarden met vriendin G. De scheiding is er nog steeds niet door en G. blijft maar in de afwachtende modus zitten. Achter ons in het restaurant waar G. en ik een kopje koffie gingen drinken zaten twee mannen. ‘Ik weet werkelijk nog niet of ik ga stemmen’ zei een van de mannen. ‘Het probleem is: stemmen is net als een huwelijk. Wie je ook kiest, het wordt uiteindelijk toch rotzooi’.
G., die het ook hoorde, glimlachte droevig en keek naar beneden.

Donderdag 02-03
‘Wist je’ zei oom H. vandaag, ‘dat Amerika bijna 10 keer zoveel uitgeeft aan bewapening als Rusland? En maar roepen dat we zo ontzettend bang moeten zijn voor Poetin. Er is iets dat enorm stinkt maar ik krijg de vinger er maar niet op’. Oom H. kneep zijn lippen op elkaar. Net toen hij zijn mond opendeed om weer wat te zeggen zei buurvrouw Annie (zijn vriendin): ‘Ik vond Jinek wel wat fel maandag en dinsdag. Eigenlijk vond ik het tegen het onbeschaafde aan. Zo hoeft het nou ook weer niet’.
‘Grappig’ zei ik. ‘Ik dacht precies hetzelfde’.
Oom H. haalde zijn schouders op. ‘Typisch een gevalletje van: ‘Nu ga ik me eens even heel goed profileren’. Dat heb je met sommige vrouwen. Hormonaal zal ze misschien ook wat in de war geweest zijn’.
Er viel een grimmige stilte. Oom H. grijnsde schaapachtig. ‘Die Jacques Tichelaar is toch afgetreden hè’ probeerde hij het gesprek een andere wending te geven. Het lukte ook nog, al was het alleen maar omdat buurvrouw Annie het ‘best wel sneu vond voor de man’ en oom H. zich dáár vervolgens weer mateloos over opwond.

Toen ze weg waren en ik m’n dagboek afmaakte dacht ik, m’n tekst overlezend: zou het werkelijk zo zijn dat macht corrumpeert? Ik merkte dat ik begon te glimlachen dagboek, en ik kwam tot de conclusie: het is niet interessant of macht nu wel of niet corrumpeert. Het maakt immers niks uit – de burger betaalt toch wel! Straks hebben we in elk geval de verkiezingen. Ik kan niet wachten.

13 gedachten over “De Vinger van Oom H.”

 1. Wat zal ik blij zijn als we die verkiezingen hebben gehad. Wat een gezeur, de hele dag. Het enig leuke is de kamergotchie. Degene die je niet leuk vind, waar je misschien zelfs een hekel aan hebt, kun je het loodje laten leggen. Lekker! 🙂
  Wel heel zorgelijk dat je al na drie glazen wijn een katertje hebt. Ik zou naar de huisarts gaan. Dit is niet normaal!

 2. Geen idee wat drie glazen wijn met een mens(zouden moeten) doen, ik heb nog nooit drie glazen wijn gedronken. Nee geen zorgen hoor van andere smakelijke drankjes zeker wél en daar wordt ik niet katterig van, waarschijnlijk gewoon betonnen bodem in de maag.

 3. Ook hier spelen de verkiezingen. Heel wat aangenamer om te lezen dan in fe kranten 😉
  En ja, macht corrumpeert maar dat geldt niet voor ons. ☻

 4. Waarom alles vierkant loopt

  de graaiers blijven graaien
  en jij en ik, dus wij
  maken de weg vrij
  door in rondjes te draaien

  Een goed wijntje is niet slecht, Rebelleke. 😀
  Lenjef

 5. Het vervelende van verkiezingstijd is dat het de tegenstellingen tussen mensen zo uitvergroot waardoor je gaat twijfelen of je nu toch wel de goede keuze hebt gemaakt.

 6. Heb hetzelfde maar dan met bier. twee kleintjes pils en ik voel ‘m al. Vroeger dronk ik met gemak drie halve liters per avond op

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw