VZTZ – De Verbouwing

wk16Zondag 13-04
Vroeg naar bed. Denk dat ik er om 22.30 uur in lag. Was echt beetje gaar.

Maandag 14-04
Uitgeslapen. Gezellig met moeder aan de telefoon gezeten. Daarna wandeling van zeker een uur gemaakt. Gegrilde groente gegeten met zalm. Was opgevouwen. Samen met manlief de honden geschoren en honden in bad gedaan. Ze zien er een beetje… apart uit.

‘s Avonds, in het kader van: hoe blijf ik fit en gezond, een half uur op de hometrainer gehuild gefietst.

Dinsdag 15-04
Rommelig dagje. ’s Ochtends naar begrafenis van studievriend van vader. Ze leerden elkaar kennen ergens in de jaren ’60. ’s Middags met vriendin M. even naar stadje toe.

Nu 23.23 uur. Ben een beetje misselijk. Dochter belde vanmiddag dat ze bij vriendinnetje bleef eten. Manlief was op pad met buurman, auto kijken ergens in Brabant. Hoefde dus niet te koken. Heb in plaats daarvan de hele avond spekjes gegeten. Had gisteren zak in huis gehaald. Eet die dingen zelden. Kon er niet vanaf blijven. Propte dwangmatig het ene spekje na het andere in m’n mond. Ga nooit meer spekjes eten.

Woensdag 16-04
Gewerkt. In Amsterdam blijven slapen. Met vriendin A. in de Jordaan gegeten. Na afloop kon A. haar fietssleutel niet vinden. Hele restaurant zocht mee op het eind. Sleutel bleek in fiets te zitten die er, wonder boven wonder, nog gewoon stond. Ongelooflijk.

Donderdag 17-04
Gewerkt. Bureau opgeruimd en doos ingepakt i.v.m. verhuizing naar andere afdeling. Is leuk, zo’n verhuissfeer op het werk. Weer wat anders dan anders, met overal dozen en losliggende kabels.

Vrijdag 18-04
Kwam vanochtend in mijn ‘werkkamer’, keek in het rond en dacht: ‘Nu is het genoeg’. Wou 4 jaar geleden werkkamer ‘vrolijk’ inrichten. Heb toen, samen met manlief, stad en land afgezeuld, op zoek naar een ‘vrolijk’ behangetje. Ook de balken moesten een ‘vrolijke’ kleur krijgen. Het resultaat was een ronduit psychedelische ervaring. 24 uur lang trippen op een berg LSD was er niets bij. Zit nu dus in een rommelige kamer. Heb de eerste balken al geschilderd – wou het zelf doen – en hier en daar wat behang van muur gescheurd. Wil een ‘Zen’-kamer hebben waarin mijn creativiteit tot ongekende hoogtes zal stijgen.

Lamsrack gegeten met snijbonen. Scherpe brief geschreven naar CZ. Moest 2x 6 euro betalen (eigen bijdrage) omdat de apotheker me mondeling uitgelegd heeft hoe ik mijn oogdruppels en oogzalfje moest gebruiken. TWAALF euro betalen voor iets waar ik niet om gevraagd heb want hoe ik dat spul moest gebruiken kon ik zelf ook wel bedenken. Volgende keer hang ik een bord om mijn nek waarop staat: ‘Ik wil niet dat u iets tegen me zegt’. Schunnig. Treurig. Dieven. Tuig. Oplichters.

Pedofielenpartij Martijn mag niet meer. Eindelijk.

Zaterdag 18-04
Naar Zaanse Schans toe! Woon al zolang in Nederland maar dat had ik nog nooit gezien. Schande. Later naar verjaardag van nichtje. Was gezellig. Stortte op een gegeven moment even in maar toen ik aan de wijn ging was dat gauw over. Waren pas om 01.40 thuis. Morgen weer verder met klussen, heb er zin in.

Zondag 20-04
Ben beetje ontdaan op dit moment. Manlief inspecteerde net mijn schilderwerk. Had oprecht verwacht dat hij me zou complimenteren met mijn werk. ‘Mooi gedaan, vakwerk’ zou hij enthousiast roepen. Hoorde hem zachtjes ‘Mijn Hemel’ mompelen – hart zwol van trots. De blik in zijn ogen toen hij zich naar me toedraaide zal ik nooit vergeten. Ik las… tja, wat las ik. Totale ontzetting? Totale verbijstering? ‘De waarde van ons huis is met enkele tienduizenden euro’s gekelderd’ fluisterde hij schor. Daarna strompelde hij naar beneden. Toen ik de balken door zijn ogen bekeek zag ik wat hij bedoelde.

20.40 uur
Heb lamme arm. Hele tijd geprobeerd met wattenstaafje, gedompeld in aceton, verf te verwijderen. Gaat niet. God, wat een ellende. En dat nog wel met Pasen. Ga groot glas wijn halen nu. Ben daar wel even aan toe. Morgen zie ik wel hoe ik dit oplos.

19 gedachten over “VZTZ – De Verbouwing”

 1. Haha wat een week weer!
  Vraag of Man zelf eens wat wil schilderen, dan wordt het mooier misschien 😉
  Wat kun je opknappen van een wijntje he?

 2. Afwisselend weekje zo te lezen. Die bijdrage voor advies is volgens mij weer nieuw echt bizar natuurlijk allemaal geldklopperij. Ja verven blijft leuk en knapt meestal wel aardig op er van. haha blijkbaar kon je man het niet waarderen,wat voor kleur had je genomen ???

 3. Ik zag echt voor hoe iedereen in het restaurant van z’n stoel kwam en over de grond kroop om het sleuteltje te zoeken. Altijd een goed idee om je kamer een ‘make-over’ te geven toch? 🙂

 4. Oh my… I feel for you! Wat een ellende, allemaal.

  Spekjes zijn echt dodelijk inderdaad. Daar word ik ook altijd kotsmisselijk van. Húúú.

  Ik vind dit echt leuke stukjes van jou, hoe je heel droog verslag doet van zo’n week. Zou ik ook wel willen, maar ik kan dat niet, het lukt me maar niet om schijt te hebben aan iedereen. Hahaha. Dán zou ik kunnen schrijven, man man!

 5. Spekjes zijn slecht voor je, zit varkensvlees in. ;-0 En als je daar slecht van gaat schilderen, dan is het eigenlijk je eigen schuld. Waar is de foto van de balken trouwens gebleven.

  Love AS Always
  Di Mario

 6. Wat een weekje, honden die er apart uit zien, hoop dat ze niet geepst worden door de andere honden.
  Op de hometrainer zitten te huilen, is het zo erg met die honden ?
  Teveel spekjes eten en dan buikpijn, wat had je andes verwacht…
  En dan de vrouw die gaat klussen …………… uit ervaring wetende ……….. wat een ellende……..
  Sterkte met de herstelwerkzaamheden…………

 7. Troost je , ik woon al bijna 72 jaar in Nederland en heb de Zaanse Schans óók nog nooit gezien.Wel vorig jaar in het Arnhemse openluchtmuseum geweest alwaar een replica van de Zaanse Schans te zien is maar volgens mij is dat toch nog nét even anders.
  Verf eráf halen lijkt me eigenlijk geen optie, tenzij je het afbrandt maar gewoon nog een keer overschilderen is misschien wel te doen. Waarschijnlijk vergeten eerst de oude verf te schuren of met ammonia af te nemen dan hecht de nieuwe laag niet egaal ;-( succes

 8. Owww ik ben laat , staat bijna weer een nieuwe VZTZ 😉

  Zo die spekjes had Ger ook last van afgelopen week, ik trouwens van de drop !

  Hoop dat je nieuwe afdeling goed bevalt 🙂

  Hihi ja verf en ik, dan hangt alles vol inclusief mezelf 😀

 9. Kijk, dat was nog eens een weekje. Naar de Zaanse Schans waar Plato precies 2,9 kilometer vanaf woont. Dan had je wel even op de koffie kunnen komen he? Juist die dag was ik met een Belgische vriend ook op de Zaanse schans, maar omdat het er weer vol was met klikklakkende Japanners gingen we snel koffiedrinken in de Verkadekantine van het museum. Stuk goedkoper dan op de schans zelf.

  Jammer dat we niet hebben afgesproken. Kom nog eens en ik laat je nog veel mooiere plekjes zien in Zaandijk, Haaldersbroek en elders.

  Grom!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw