De Twijfelaar

De Twijfelaar

Hallllooo lief dagboek!
Ben al weken op zoek naar een nieuw bed, kom er maar niet uit. Zo irritant. Er is gewoon teveel keus en ik zie door de bomen… wacht, telefoon.
16.32 uur. Was ex-collega G. ‘Ik was laatst naar de crematie van mijn buurvrouw’ vertelde ze. ‘De buurvrouw is overleden’ vervolgde ze.
‘O, bedankt’ antwoordde ik. ‘Toen je ‘crematie’ zei was dat me nog niet helemaal duidelijk.’
Hier ging G. natuurlijk niet op in en ze ging door met vertellen dat ze tijdens de crematie de kleinzoon van de buurvrouw had leren kennen en ze nu een date hebben.
‘Brengt het geen ongeluk als je elkaar bij zo’n droeve gebeurtenis ontmoet?’ vroeg ze zich af maar ik dacht dat het wel mee zou vallen. Goed, tijd voor mijn dagboek en ik begin bij:

Zaterdag 24 februari
Mooie rit met man gemaakt, via de Sedyk naar Westhoek en bij de Friezinn wat gedronken. Wat is Friesland toch bijzonder.
Vriend P. (de filosoof) vertaalt de evolutie als volgt: evolutie is niks anders dan oude meuk vervangen door iets beters.

Maandag 26 februari
Ben aan het ruimen, de kringloop zal vast blij met me zijn. Waarom heeft een mens zoveel troep in huis? Een tafel, stoel en bed zijn toch voldoende? En wifi natuurlijk, en een laptop en telefoon.
23.41 uur. Ga naar bed, had vanavond netwerkdiner in Leeuwarden, was erg gezellig.

Dinsdag 27 februari
Bij planetarium wat gedronken. Ze hebben daar heerlijke koekjes, jammer dat ze maar 1 cm groot zijn. Gesprek met echtpaar uit Roosendaal. Vrouw begon meteen te roepen dat haar huis 880 kubieke meter inhoud had. Interessant. Gaap.
Vraag: als ik 80 rijd op plekken waar dat verplicht is, word ik ingehaald. Als ik 100 rijd op plekken waar dat moet, word ik ingehaald. Wát doe ik verkeerd??

Woensdag 28 februari
23.25 uur. Ga naar bed. Keek vanavond naar het verhaal van Nederland: in 1815 riep Willem I zichzelf uit tot koning. Vanaf vandaag roep ik mezelf uit tot keizerin. Serieus. En ik verwacht dat werkelijk iédereen voor me knipt, kruipt en buigt.

Zaterdag 2 maart
Had ge-wel-dige droom. Droomde dat ik wakker was. Ik zat rechtop in mijn eigen bed en sprak met een onzichtbaar iemand die in mijn kamer was. Ik riep moe, want het was duidelijk een geest. Moe kwam de kamer in. Zei tegen de onzichtbare: ‘Wilt u de groeten doen aan mijn broer?’ Ze was even stil en antwoordde toen: ‘Jullie krijgen de groeten terug.’ Moe en ik keken elkaar stralend aan. Daarna werd ik blij wakker.

Zondag 3 maart
13.23 uur. Lees in Leeuwarder Courant van paar dagen geleden dat de Jumbo prijsverschillen hanteert: in de Randstad zijn producten soms goedkoper dan in het noorden. Neem bijvoorbeeld Dreft wasmiddel: in Utrecht kostte die 1,99 en in Groningen maar liefst 5,53!! Noodkreet richting Dirk van den Broek: wanneer kom je in Godsnaam deze kant op???
19.10 uur. Gestoomde worteltjes en kipfilet gegeten.
22.22 uur. Had dochter net aan de telefoon, ze vertelde over de moeder van een vriend. ‘Als ik weer eens in Madrid ben hoop ik haar te ontmoeten’ zei ik hartelijk.
Dochter zei: ‘Ze is heel anders dan jij hoor, zijn moeder is heel lief.
Het klonk zó absurd dat we beiden in de lach schoten.

Woensdag 6 maart
Vriendin A. belde. A. legt altijd dingen uit en weet ook altijd alles. Denkt ze. Kregen gesprek over het geloof en het hiernamaals. A. wist heel zeker dat er niks was, maar hoé weet ze dat?
‘Iedereen weet tegenwoordig zoveel zo zeker’ verzuchtte ik na afloop tegen man. ‘Al die meningen zijn zo stellig, maar ik vraag me doorlopend af: HOE weten mensen alles zo zeker? HOE weten ze zo zeker of er wel of geen God is? Dat er allemaal complotten om ons heen gesmeed worden? HOE weten sommigen zo zeker dat er chips in het vaccin zitten? Dat de geschiedenis de waarheid vertelt? Dat de politiek altijd het beste voorheeft met de burger? Ik weet helemaal niks zeker, integendeel.’
‘Weet je al wat voor bed je wilt?’ zei man.
Ik zuchtte, dit keer een beetje dieper, en bromde: ‘Hoogstwaarschijnlijk een twijfelaar.’

1 gedachte over “De Twijfelaar”

  1. Mijn conclusie, je doet niets verkeerd op de weg, dus ligt niet aan jouw, en niets zo irritant als mensen het allemaal zo zeker weten, en het vooral ook altijd weten !

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw