Een pijp kaneel

De Pijp Kaneel

Halllloooo lief dagboek!
Ik ben blij dat ik mijn hand nog kan gebruiken want weet je nog dat ik twee weken geleden schreef dat ik een minuscuul krasje op vinger had dat wat ontstoken was? In een paar dagen tijd groeide het krasje uit tot een wond, groter dan een 2 euro muntstuk en het gekke was: het deed helemaal geen pijn meer. Volgens ex-zwager zou het wel eens ‘leishmaniasis’ kunnen zijn geweest, veroorzaakt door een parasiet en veel honden hebben er last van. Dat laatste vond ik niet zo charmant klinken eigenlijk. Enfin, afgezien van een groot litteken is het ergste weer achter…

Er kwam rook uit de oven, mijn lasagne van aubergine begon aan te branden. Goed, tijd voor mijn dagboek en ik begin bij:

Donderdag 26 januari
07.20 uur. Heb 40 antibioticapillen gekregen, 4 per dag. De eerste zit er in, nu nog maar 39. Wat een gedoe. (Als je écht wilt zien hoe de wond eruit zag kun je hier klikken. Waarschuwing: het ziet er wat vreemd uit dus de foto bekijken is op eigen risico!).
09.00 uur. Kaarsje brandt, speciaal voor moe. Dag liefste mam.
20.20 uur. Bijna de hele dag gewerkt, ben met leuke website bezig waarbij ik ook de tekst mag bedenken. Ga nu aflevering kijken van After Life, zijn we net mee begonnen. Man valt telkens in slaap als we kijken dus of we ermee doorgaan weet ik nog niet.

Maandag 30 januari
Ik heb een nieuwe categorie in het leven geblazen, de categorie ‘Willekeurige Herinneringen’. De Willekeurige Herinnering van vandaag is:
Op de plek waar nu Andreas grill/shoarma restaurant staat had opa vroeger een rotanwinkeltje. Ik heb nog een leuke foto waar opa voor dat winkeltje staat met alle rotanspulletjes voor de deur uitgestald. Ik kan er niks aan doen maar telkens als ik erlangs rijd zeg ik in gedachten zachtjes: dag opa.

Woensdag 1 februari
De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij. ‘Het gaat veel te snel allemaal’ snikte ik tegen man terwijl ik de zoveelste antibioticapil naar binnen werkte. Man las net een artikel over de protesten in Frankrijk tegen de verhoging van de pensioengerechtigde leeftijd, van 62 naar 64 jaar. ‘Daar kan het Nederlandse volk nog wat van leren’ mompelde hij. ‘Hier hebben ze moeiteloos de leeftijd verhoogd naar 67 jaar en de verwachting is dat de leeftijd nóg verder zal stijgen. Mag je op je 70ste nog de stratenmaker uithangen. Weet je dat ouderen 55,5 MILJARD misgelopen zijn aan pensioen tussen 2008 en 2021? Hebben ze gewoon even ingehouden. Kassa.’
Tja.

Woensdag 8 februari
Oom H. verbaast zich in hoge mate over het feit dat de VVD in de peilingen nog steeds de grootste partij is. ‘Hoe kan dit toch?’ vroeg hij zich af. ‘Die partij heeft het land in de afgrond gestort, hangt van liegen en bedriegen aan elkaar, heeft de zorg tot op het bot uitgekleed, heeft…’
‘Je windt je weer onnodig op’ zei buuf Annie. ‘Heb JIJ het dan zo slecht?’
‘Daar gaat het niet om’ zei oom H.
‘Je weet wat ze zeggen’ zei man. ‘Het leven is een pijp kaneel.’
Op de tv zagen we net beelden voorbij komen van het koninklijke trio dat op bezoek is in het Caribisch gebied. Ze lachten en zwaaiden en maakten zich hoogstwaarschijnlijk beslist geen zorgen over hun pensioengerechtigde leeftijd.
‘Inderdaad’ murmelde ik. ‘Het leven is een pijp kaneel.’ We zwegen maar wisten dat we op dat moment allemaal hetzelfde dachten: niet een ieder krijgt hetzelfde deel.

2 gedachten over “De Pijp Kaneel”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw