De Klos

De Klos

Lief dagboek,
Ik heb al dagen en dagen geen koffie en alcohol gedronken en voor de zoveelste keer kom ik tot de ontdekking dat ik me daar veel beter bij voel. Mijn zenuwstelsel kan er gewoon niet goed tegen, jammer genoeg.
‘Eigenlijk zou je permanent platgespoten moeten worden he?’ zei vriendin L. op medelijdende toon toen ik dit vertelde. We zaten bij Van der Kloet in Franeker toen ze dat zei, waarbij ik braaf aan de muntthee zat (tot mijn grote verdriet want natuurlijk had ik veel liever een Latte gehad, maar goed, soms moet een mens gewoon doorbijten).
23.52 uur. Ik ga slapen. At vandaag gestoomde broccoli met zalm.

Zaterdag 25 februari
Vriend P. (de filosoof) belde.
‘Dat is een tijd geleden’ zei ik opgewekt. P. klonk ontzet. Wat bleek: hij kijkt naar een 3-delige serie over Bernhard en had net de aflevering gezien waarin verteld werd hoe Bernhard een auto van een gewone burger confisqueerde, gewoon, omdat hij de auto mooi vond.
‘Dat lijkt me stug’ zei ik.
‘Vervolgens heeft de burger 7 jaar lang tegen de Staat geprocedeerd en heeft uiteindelijk 1800 gulden gekregen. Hij heeft zijn auto nooit meer gezien’ ging P. onverstoorbaar verder.
Kan het haast niet geloven dagboek. En dat is de man die zo aanbeden wordt? Ga straks ook even kijken.

Maandag 27 februari
Haha, dit zijn leuke dingen om de week mee te beginnen: ik wilde meedoen aan De Stelling van de Dag (een enquête van een grote landelijke ochtendkrant) en de stelling luidde: moet Rutte aftreden. Ik doe niet altijd aan de stelling mee maar nu dook ik erop af alleen: het lukte niet. ‘Wegens te grote drukte was de site niet bereikbaar’. Geweldig.

Woensdag 1 maart
Ik word telkens een beetje weemoedig als ik langs de dichtgespijkerde boerderij op de Kimswerderweg rijd. Die vier muren bevatten zoveel geschiedenis, zoveel stemmen, zoveel herinneringen, zoveel mensen. Eeuwig zonde dat het pand er nu zo bij staat. Ik hoop werkelijk dat er een koper komt die de boerderij weer tot bloei brengt maar als ik de staat zie waarin hij verkeert dan vrees ik het ergste.

Vrijdag 3 maart
Willekeurige Herinnering: mijn oma werd steeds kleiner en kleiner. Achteraf denk ik dat ze misschien osteoporose had maar goed: oma. Ze werd dus steeds kleiner en kleiner totdat er een dag kwam dat we haar met het blote oog nauwelijks meer konden zien en…hmmm…weet eigenlijk niet of deze herinnering wel klopt.

Zaterdag 4 maart
Nichten T. & T. (ja, hun namen beginnen beiden met een T.) en hun mannen kwamen eten, pa kwam ook. Had roti gemaakt, was lekker.

Maandag 6 maart
De meneer van Madame Jeanette was zo vriendelijk om sopropo voor me mee te nemen uit Amsterdam dus ik ben zo blij als een kind!!! Heel erg bedankt voor de moeite, ik vind het echt geweldig!

Dinsdag 7 maart
20.13 uur. Heb docu over Bernhard ook gezien en ja, het verhaal van de geconfisqueerde auto is waar. Goeie God.

Woensdag 8 maart
Ga zo naar bed. Vanavond waren vriendin M. en man even hier en hadden het over de teloorgang van Nederland. ‘We zitten in een enorme neerwaartse spiraal’ zei man van M. ‘Kijk eens om je heen – het wordt steeds erger. De winkeldiefstal schijnt ook schrikbarend toe te nemen.’
Man (de mijne) haalde zijn schouders op. ‘Kennelijk is dat nog steeds lucratiever voor de detailhandel dan eens een keer een paar potige kerels bij de uitgang neer zetten zoals ze dat in andere landen al jarenlang doen. En wie betaalt het uiteindelijk? Wij. Want de schade wordt hoe dan ook doorberekend aan de klant.’

Daarna kregen we het over Groningen en onze stelling was: waarom worden er miljoenen opgehaald voor een aardbeving in Turkije maar laten we het door aardbevingen verwoeste Groningen in de #$%& zakken?
We hadden hier maar één antwoord op dagboek: uiteindelijk zijn we, altijd maar weer, de klos.

 

5 gedachten over “De Klos”

  1. Het zijn twee gebeurenissen van onvergelijkbare grootte. Punt is, dat wat er in Groningen gebeurd is, in- en in triest is en dat ook daar miljoenen nodig zijn voor wederopbouw. Of die er ooit zullen komen is nog maar de vraag.

   1. Ik ben het helemaal met je eens, Rebelse Huisvrouw.
    Het stoort me dat er altijd mensen zijn leed in eigen Nederland minder erg vinden dan het leed in andere landen.

 1. Nederland lijkt steeds verder weg te zakken in een gapend Gronings gat. en wordt niet meer gezien door haar overheid. Ons geld vliegt over de grens, of ze komen het van buitenaf afpakken, die enge Bernard was daar een mooi voorbeeld van…

 2. Jullie hebben allemaal gelijk. Nee echt, daar gaat niets van af. Maar toch, waarom hebben we het niet ook over die enquête die werd gestagneerd door drukte. Ik had laatst hetzelfde over de overbelaste digidééé. Bleek dat ontelbaar veel landgenoten stonden te trappelen om hun belastingformulier in te vullen. Maar ok, de vraag was of Rutte weg moest. Wat zou je geantwoord hebben?
  Ik vraag me wel af: Rutte weg, Schippers komt, wordt het dan beter? Stem ze liever in één keer allemaal weg.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw