Het telefoontje

De Idioot

Hallo lief dagboek,
Laat me beginnen met het Liedje van de Week dat al twee weken in mijn hoofd zit. Als dit zo blijft wordt het tijd voor een stevige EMDR-therapie maar goed, dat zie ik dan wel weer. Het L.v.d.W. is I’m your Puppet van James & Bobby Purify. ‘Toen maakten ze nog muziek’ zei ik tegen vriendin M. maar volgens haar maken ze nu nog steeds mooie muziek.

Zondag 12 februari
De Willekeurige Herinnering van de week: oma en opa woonden vroeger ook een tijd op de Voorstraat, boven Expert, en als klein meisje logeerde ik daar ook wel eens. Een van de gruwelijkste herinneringen die ik aan die bovenverdieping heb is het losse kunstgebit dat ik als 6-jarige op zolder vond. Soms zit ik op een bankje aan de overkant, kijk naar boven en altijd vraag ik me af: zou dat kunstgebit er nog liggen?

Woensdag 15 februari
17.51 uur en nog licht!!! Yeeaaahh! Ontmoeting met klant bij Levels en daarna overheerlijke gerookte paling gekocht bij het Urker Vishuis.

Donderdag 16 februari
Oom H. had het over de klimaathysterie. ‘Wat mij in hoge mate verbaast is dat niemand uit de groene hoek het heeft over de ongebreidelde groei van Nederland. De komende jaren moeten er 900.000 woningen gebouwd worden, 9 x een stad als Den Haag. Waarom wordt daar zo angstvallig over gezwegen?’

Vrijdag 17 februari
‘Ik vind de wereld steeds enger worden’ zei ik tegen man aan de ontbijttafel. ‘Moeten we toch niet eens plannen maken om te emigreren? Weg te gaan uit Europa?’
Man denkt dat het wel los zal lopen. ‘Elke tijd heeft nou eenmaal zijn eigen bijwerkingen, daar is geen ontkomen aan.’
Hm. Misschien toch eens nadenken over een enkeltje Mars.
Bij de boot wat gedronken – warme chocolademelk met slagroom. Daarna boodschappen gedaan en weer aan de slag, heb paar opdrachten lopen nu. 2 afleveringen After Life gekeken, is ontroerend mooi. Man blijft nu ook wakker.

Zaterdag 18 februari
Erwtensoep gemaakt. Pa kwam eten, hij is dol op erwtensoep. (Wel met rijst natuurlijk, zo wordt dat in Suriname gegeten). Daarna gescrabbeld. Hij won WEER. Hoe doet hij dat toch?

Maandag 20 februari
Moesten even naar MCL in Leeuwarden. Binnen in de hal hingen er diverse spandoeken met leuzen, de mooiste was: ‘U word gehecht, wij worden genaaid’. He-le-maal mee eens. ‘We hebben nu eenmaal een kabinet dat dol is op naaien’ fulmineerde de man van vriendin M. toen ik vertelde over de spandoeken. ‘We gaan ten onder aan een stel op hol geslagen egotrippers die geen enkel empathisch vermogen hebben en…’
‘Heb je nog aardappels meegenomen?’ interrumpeerde M. zijn tirade.
Natuurlijk had hij dat niet.

Donderdag 23 februari
OMG, je vraagt je af hoe stom een mens kan zijn. Keek zojuist op de website van een bepaald bedrijf en wilde ze even bellen met een vraag die ik had. Op de contactpagina gleden mijn ogen razendsnel over de tekst, op zoek naar een telefoonnummer. Belde dat nummer, kreeg een antwoordapparaat van een totaal ander bedrijf. Probeerde het nog een keer en toen voor de zekerheid nog een keer. Keek weer op de contactpagina van de site maar dit keer wat meer met m’n verstand erbij. Het nummer dat ik als een idioot draaide was geen telefoonnummer. Het waren de openingstijden: 0900 – 1800.

****************

3 gedachten over “De Idioot”

  1. Hilarisch is het zeker. Zoals altijd eigenlijk. En terwijl ik denk hoe te reageren, blijven mijn gedachten hangen bij die 900.000 woningen. Nu ben ik er helemaal voor om in het nauw gedreven vluchtelingen op te nemen. Maar ik ben er ook voor om niet tot in het oneindige te blijven doorbouwen. Want dan loopt het op den duur vast, zowel met de woningbouw als het met het verkeerssysteem en andere zaken die nu even buiten mijn denkveld verblijven. Eigenlijk zijn we al te ver. Wegen verstopt, treinen die niet rijden, huisartsen met volle praktijken, overvolle ziekenhuizen en verstopte energienetwerken. Om maar eens wat te noemen.
    Dus misschien moeten we toch eens denken aan de leefbaarheid van ons land en een keer stop durven zeggen. Of emigratie aanmoedigen.
    Maar blijf jij maar gewoon hier. In jouw woonplaats is het tenslotte prettig toeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw