Sevilla, juni 2023-2

De Herhaling

Lief dagboek!
Daar ben ik dan eindelijk weer eens, wat is dat lang geleden! Er is zoveel gebeurd, ik weet niet eens waar ik moet beginnen, dus misschien moet ik eerst even kijken wanneer ik voor het laatst heb geschreven. Ik zie het al, dat was…wow, 31 mei. Goed, dan begin ik bij:

Vrijdag 2 juni
Wat heb ik deze week geleerd? Dat er in Harlingen sprake is van vignetgebieden. Alles buiten de bruggen is gratis parkeren, binnen de bruggen is binnenstad en dan is het betaald. Ik woon al 18 jaar in Harlingen en al die achttien jaar heb ik dit niet geweten. Lekker dan. Dat waren heel wat kopjes koffie.

Dinsdag 6 juni
Ben op Schiphol en eet een wrap, vlieg straks weer naar Spanje. Ja, ik weet het, ik zou er eigenlijk heen moeten kruipen vanwege vliegschaamte en zo, maar ik wacht daar nog even mee en bovendien: de wereld vergaat toch wel.
00.25 uur. Lig in bed. Het was grijs en regenachtig toen ik in Malaga landde, apart.

Zaterdag 10 juni
Het is nu eigenlijk al zondag want het is half vijf in de ochtend. We logeren met ong. 22 man bij L., de overige gasten zijn gisteren gekomen. Gisteravond was er dus feest en vanavond al helemaal, want L. had ook een Spaanse band gehuurd en die was ge-wel-dig. Gistermiddag zaten we met z’n allen in een kring, speelde Joe, een van de gasten, gitaar en zongen we allemaal uit volle borst mee op liedjes uit de jaren ’70. Waarom kan ik niet zoals Joe spelen? ’s Avonds kwam een mevrouw uit het dorp die een paella klaarmaakte in een pan die een diameter van een meter had. Was een geweldig feest, jammer dat het alweer voorbij is.

Dinsdag 13 juni
Vanochtend vertrokken de laatste gasten. Rustig dagje met L., huis wat opgeruimd en zo.
Gegeten bij Restaurante La Garganta vlak bij de Caminito maar het eten was niet spectaculair, integendeel.

Liedje van de week is van The Mamas and the Papas: Dedicated to the One I Love. Mooooi.

Donderdag 15 juni
Met de trein naar Sevilla waar ik dochter ontmoette. Het was in de volle zon 46 graden dus dat was redelijk warm, maar in de schaduw viel het mee, als je maar doodstil bleef zitten en voorzichtig ademhaalde.

**********
Nu maak ik even een flinke sprong in de tijd, anders kom ik ruimte tekort voor andere belangrijke zaken.

Zaterdag 1 juli
De koning heeft excuses gemaakt voor het slavernijverleden. Zou hij nu ook een deel van het familiekapitaal in een speciale pot storten?

Woensdag 5 juli
Storm! Best gezellig, zo’n dagje binnen. Heb veel gewerkt, ben met 3 websites bezig, en moest mezelf dwingen om af en toe op te staan en heen en weer te lopen. At courgette in de oven met kaas en gegrilde zalm.
20.18 uur. OMG, wat is dit beschamend: ter illustratie had ik op een website een fictief adres ingevoerd met de bedoeling dat later bij te werken, maar dat ben ik vergeten en de klant heeft het ook over het hoofd gezien.
Nu stond er als adres: Paleis op de Dam nr. 1. En zo is de website gelanceerd. God o God.

Vrijdag 7 juli
Naar Terschelling waar we logeerden bij J. & T. Bij een van de strandtenten was er een bruiloft gaande. ‘Wat sneu he?’ zei T. ‘Ze zijn beiden nog zo jong. Ik vind bruiloften altijd wat tragisch hebben, er staat je dan nog zoveel ellende te wachten. Bij een begrafenis is dat allemaal al achter de rug.’
Man van T. bekeek haar hoofdschuddend.

Zaterdag 8 juli
Al dagenlang wordt er crisisberaad gevoerd m.b.t. de asielinstroom en vandaag is het kabinet gevallen!
‘Dit is een tactiek van Rutte’ zei man. ‘De bedoeling is dat hij, door nu zijn poot stijf te houden, zieltjes wint zodat hij straks herkozen wordt. We kijken feitelijk naar de aftrap van een verkiezingscampagne.’ Zou het werkelijk?

Woensdag 12 juli
Groot nieuws dagboek: Rutte is een paar dagen geleden opgestapt! Ben ik er rouwig om? Nee. Ik heb me vaak genoeg geërgerd aan zijn gedraai en selectieve geheugen. Aan de andere kant: toen Rutte in 2010 aantrad leefden broer en moe nog en was dochter een klein meisje. Alleen al om die reden zou ik 13 jaar Rutte zó overdoen.

2 gedachten over “De Herhaling”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw