De Gnurr

De Gnurr

Dag lief dagboek!
Het is nu 02.30 uur en ik kan niet meer slapen na de verschrikkelijke klap van net. Jammer, want ik droomde van Omtzigt. ‘Elk land krijgt de leider dat het verdient,’ zei hij, droevig glimlachend.
‘Dat is zo,’ beaamde ik.
‘En dat hoeft helemaal geen eerlijke leider te zijn,’ glimlachte hij weer, nu mogelijk nog droeviger.
‘Nederland is dol op ‘schavuiten’, zei ik. ‘Hoe harder ze liegen, hoe meer ze geadoreerd worden.’ Toen schrok ik wakker want er ontplofte – althans, zo klonk het – bij mij in de buurt een bom en ik dacht werkelijk dat ik een hartaanval kreeg. Kan nu niet meer slapen. Bedankt hè, wie dit ook gedaan mag hebben.

19.10 uur. Zag een stukje op tv waarbij het me opviel dat alle prinsessen – het is vandaag trouwens 27 april dus koningsdag – met U werden aangesproken. Waarom toch in Godsnaam die verering dagboek? Alsof het goden zijn, het grenst aan het waanzinnige.

Woensdag 28-04
11.00 uur. Vanaf vandaag mogen de terrassen weer open en is er geen avondklok meer. Ik voelde me eigenlijk wel veilig met de avondklok en bezoek ging altijd lekker vroeg weg dus eigenlijk zal ik beiden wel een beetje missen maar dat mag ik natuurlijk niet zeggen. Als mensen tegen me zeggen: ‘Heerlijk he, dat de terrassen weer open zijn en dat we van de avondklok af zijn,’ mompel ik dus hypocriet: ‘Nou en of.’ Van die terrassen is wel fijn natuurlijk.
15.24 uur. Was even wat boodschappen gaan doen voor pa. Bij de groenteafdeling stonden twee vrouwen, hoorde: ‘Dus omdat ik niet snel genoeg reageerde op haar berichtjes werd ik gestraft??? Is ze wel goed bij haar hoofd? Welk weldenkend mens vertoont nu dit gedrag? Het is gewoon beangstigend. Ik zou het niet eens zo erg vinden maar dat gefantaseer erbij…’ De rest kon ik niet verstaan maar het klonk erg interessant allemaal.
22.47 uur. Vriendin G. is nog steeds aan het daten en laatst ontmoette ze iemand met wie ze al weken aan het appen was. ‘Toen ik hem in het echt zag viel hij wat tegen, maar goed, met wat geweld zou ik me daar wel overheen kunnen zetten,’ zei ze. ‘Vervolgens was het geen onaardige middag maar ’s avonds appte hij me dat hij het hier graag bij wil laten. IK werd afgewezen door die gnoom. Dit houd je toch niet voor mogelijk?’ G. was intens beledigd.

Donderdag 29-04
Had oom H. aan de telefoon die vertelde dat hij ‘zeldzaam gelachen’ had. Dat is voor zijn doen inderdaad heel bijzonder dagboek. ‘Ik kreeg laatst een brief van de ABN Amro met hun nieuwe tarieven en voorwaarden’ zei hij. ‘Het eerste waar mijn oog op viel was deze zin: <i>‘Daarnaast spelen banken een belangrijke rol in het bestrijden van financiële criminaliteit, zoals fraude en witwassen.’ Hoe verzinnen ze het. Als er één bank een belangrijke rol gespeeld heeft in witwassen is het de ABN Amro wel, hahaha.’</i> Aan het eind van het gesprek grinnikte hij nog steeds.

Maandag 03-05
Vriendin M. heeft een WhatsApp ontvangen van iemand die niet tussen haar contactpersonen staat. ‘Hoe kan dat nou?’ vroeg ze zich verwonderd af. ‘Als ik iemand niet op mijn lijst heb staan kan ik toch niks ontvangen?’
Man van M. zuchtte demonstratief. ‘IEDEREEN kan jou een bericht sturen, een foto, filmpje of wat dan ook,’ legde ik uit. ‘Dat heeft niks met jouw telefoon te maken.’
Volgens mij snapt M. het nu nog niet.

Dinsdag 04-05
Dodenherdenking. Natuurlijk waren we om 20.00 uur weer 2 minuten stil en natuurlijk schoot ik weer vol. ‘Hoe kon het toch, dat één man voor zoveel ellende heeft gezorgd?’ zei ik later tegen man. ‘Hoe was het toch mogelijk dat één gek jarenlang z’n gang heeft kunnen gaan?’
‘Je moet je afvragen hoe het kan dat er zoveel mensen achter die ene gek aanliepen,’ zei man. ‘Dat is veel zorgwekkender.’

Woensdag 05-05
Zeldzaam koude dag, en dat voor 5 mei. Ik was laatst trouwens in de nieuwe Jumbo en ik moet zeggen: hij is werkelijk prachtig geworden. Opgewekt zocht ik naar het hoekje met ‘gezonde’ producten, ik ging ervan uit dat dat nu nóg uitgebreider was geworden. Wat bleek: het assortiment meukvrije producten van de Jumbo is gehalveerd. Het is om te janken. Kennelijk is de nieuwe Jumbo gevuld met nog meer koekjes. Nog meer snoepjes. Nog meer pasta’s. Nog meer bewerkt voedsel. Waarom Jumbo, waarom?

Donderdag 06-05
Wat heb ik de afgelopen tijd geleerd? Dat het stof, dat zich verzamelt in de punt van je zakken, gnurr heet. GNURR!!
11.09 uur. Ga zo de was doen. ‘Heb je de gnurr er al uit geslagen?’ vroeg ik aan man terwijl ik zijn jeans omhoog hield.
‘De WAT?’ vroeg hij.
‘De GNURR,’ herhaalde ik geduldig.
Man had overduidelijk geen zin in een gesprek over gnurr. ‘Ja hoor, die is er al uit,’ zei hij. Hij wierp me een vreemde blik toe en trok de krant omhoog. Eigenaardig, deze reactie. Of zou hij weten wat gnurr is? Nah.

4 gedachten over “De Gnurr”

  1. Fijn weer jouw weekoverzicht te lezen.
    De gnurr uitleg is weer iets minder. Ik heb al zo’n hekel aan de was doen. En nu moet ik daarbij ook nog eens op de gnurr gaan letten …

    Ik wens jou in ieder geval veel genieten in de komende week.

    Optimistische groet,

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw