© Bron: Pixabay
ghost-2892905_1280

De Droomvrouw

Zaterdag 14 april
‘Naar wie zwaai je in Hemelsnaam?’ vroeg mijn vrouw zojuist toen we over de Noorderhaven reden. Verwonderd keek ik haar aan. ‘Hoe bedoel je: naar wie zwaai je? Je zag die vrouw toch naar ons zwaaien? Ik weet niet wie het is maar ik vond het wel zo beleefd om even terug te zwaaien’.
Mijn vrouw staarde me verbijsterd aan. ‘Schat, er was niemand. Kijk eens om je heen. De hele haven is leeg’.
Ik keek in mijn achteruitkijkspiegel en zag inderdaad niemand. ‘Ze zal wel ergens naar binnen gegaan zijn’ veronderstelde ik. Mijn vrouw haalde haar schouders op.

Woensdag 18 april
Vanmiddag zag ik die vrouw van laatst weer. Ze zag er prachtig uit en de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik beslist werk van haar gemaakt zou hebben als ik niet getrouwd was.
‘Zie je ze weer vliegen?’ hoorde ik mijn vrouw op spottende toon toen ze zag dat ik mijn arm hief teneinde op een onopvallende manier te zwaaien. Ik gaf geen antwoord. Geen zin in. Dit toontje bevalt me niet en me af te laten schilderen als een gek nog minder.

Maandag 21 april
Zojuist liep ze over de Kimswerderweg, die vrouw. Ik zag haar al vanuit de verte. Ze zag er weer beeldschoon uit en het leek alsof ze – ja, het klinkt gek maar het leek alsof ze licht gaf.
‘Nu heb ik er genoeg van’ zei mijn vrouw toen ik uitbundig terugzwaaide. ‘Ik wil graag dat we even met iemand gaan praten want het gaat niet goed met jou. Er staat niemand naar ons te zwaaien en ik vind dit een beetje beangstigend worden’.

Maandag 7 mei
Na precies één gesprekje met de psych had hij zijn conclusie al getrokken. ‘U bent oververmoeid. Uw geest draait constant op volle toeren en husselt dromen en realiteit door elkaar. Ga er even tussenuit, ga tuinieren, golfen – wat dan ook. Ga in elk geval ontspannen’. Hij stond op en gaf ons een hand. Mijn vrouw keek me sceptisch aan toen we wegliepen. ‘Goh. Interessant zeg, die dromen van jou’. Ze klonk erg hatelijk.
Naar die psych ga ik in elk geval niet meer terug, dat weet ik wel. In dit soort onzin heb ik geen zin.

Dinsdag 8 mei
Toen ik mijn boodschappen op de achterbank wilde zetten zag ik een doosje. ‘Wat zit erin?’ vroeg mijn vrouw nieuwsgierig die het doosje ook had gezien. Dat mens houdt alles als een havik in de gaten.
‘Afblijven!’ lachte ik haar plagerig toe. Ik weet niet waarom, maar ik wilde gewoon niet dat ze de doos openmaakte. Mijn vrouw keek verheugd. Ze dacht natuurlijk dat ik een cadeautje voor haar gekocht had.
*****
Het doosje heb ik net naar boven gesmokkeld. Erin zit de mooiste dolk die ik ooit heb gezien: hij heeft een houten schede, een houten handvat en is ingelegd met schitterende edelstenen en parelmoer versieringen. Op het lemmet van de dolk staan vreemde tekens waar ik niets van begrijp. Terwijl ik op de rand van het bed zat en de dolk bekeek voelde ik opeens dat ik niet alleen was. Mijn droomvrouw stond in de hoek van de slaapkamer; onze blikken hielden elkaar lang vast en de liefde en het verlangen waarmee ik plotseling overspoeld werd benam me voor enkele seconden de adem. Het was alsof ik zweefde. Ze zoog me een wereld in waarin ik… écht gelukkig was.
*****
‘Wat zat er nou in die doos?’ vroeg mijn vrouw net nieuwsgierig. Ik had hem mee naar beneden genomen en hij lag op mijn schoot.
‘Je hebt hem al opengemaakt!’ Ze klonk teleurgesteld en keek me verwijtend aan. Ik voelde weerzin. Er is niets ergers dan een pruilende vrouw. Mijn droomvrouw stond achter mijn vrouw en glimlachte naar me. Ze was mooier dan ooit. Ik tilde het deksel op terwijl ik mijn vrouw strak aankeek en voelde hoe het gladde heft van de dolk als vanzelf in mijn hand gleed. Opeens wist ik precies wat me te doen stond.

11 gedachten over “De Droomvrouw”

  1. Heerlijk verhaal. Merkte wel dat ik moeite had met de ‘ik’. Ben zo gewend aan jouw ‘ik-vrouw’ dat de omschakeling naar ‘ik-man’ niet vlekkeloos verliep.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw