De Damslaper

Vroeger, als ik weer eens met een slecht cijfer voor het een of ander thuiskwam, riep mijn vader soms vertwijfeld: ‘wat denk je later te kunnen worden met deze prestaties? Wil je soms een Damslaper worden?’

We woonden nog in Suriname en ik had geen flauw benul wat een Damslaper was maar de afschuw waarmee hij het woord uitsprak was voor mij meer dan voldoende: ik wou een Damslaper worden. Dat het me niet gelukt is had alles te maken met de tijdgeest: tegen de tijd dat ik eindelijk een Damslaper had kunnen worden was er niet één meer te bekennen.

‘Maak je maar geen zorgen pap’ lachte ik overmoedig nadat ik hem verzekerd had dat een Damslaper worden voor mij inderdaad het summum was. ‘Maak je maar geen zorgen. Ik kom er wel’ en ja, uiteindelijk is het allemaal nog goed gekomen met me.

Dat ik in die periode nogal overmoedig was hebben alle rebellerende pubers wel maar toch heb ik nog lang gedacht dat ik qua denken enigszins naast het geijkte pad liep. Dat dat niet het geval is bewees de test van enkele dagen geleden al. Door deze test kwam onomstotelijk vast te staan dat ik tot de grote grijze massa behoor 😀

Omdat ik de uitslag van laatst toch een beetje moeilijk te verteren vond deed ik vanavond weer een testje. Hoe dom kun je zijn. Mocht het me de vorige keer al niet duidelijk zijn geworden dat ik erg gewoon ben, dan is het me nu wel pijnlijk duidelijk.

Alle woorden die een bepaalde kleurloosheid moeten verbeelden zijn op mij van toepassing:

Alledaags
Eentonig
Monotoon
Oninteressant
Slaapverwekkend
Prozaïsch

En ach, ik kan nog wel een paar termen verzinnen maar voorlopig vind ik het wel weer even goed zo.
Nu denk je natuurlijk: ‘hou eens op met dat gemekker en kom op met die test.’ Ja, dat kan ik me indenken.

Nou, vooruit dan, hier komt ‘ie. Het werkt net als bij die vorige: gewoon snel de rekensommetjes maken en goed de verdere instructies volgen:

 

Hoeveel is:

 • 2+2?
 • 4+4?
 • 8+8?
 • 16+16?

Snel! Kies een getal tussen 12 en 5.

Heb je een getal?

 

 

 

 

 

 

Het getal waar je aan dacht was 7 (ik dacht inderdaad aan een 7!)

 

Klaar voor nog meer?
Maak dan de onderstaande sommetjes zo snel als je kunt, een voor een. (Niet stiekem eentje overslaan 😉 ) Ga dan langzaam naar beneden – niet te snel, misschien mis je anders iets…..
Hoeveel is:

 • 1+5
 • 2+4
 • 3+3
 • 4+2
 • 5+1

Herhaal het cijfer 6 zo snel als je kunt en dat 10 seconden lang. Dus: zeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszeszes.

Scroll daarna langzaam naar beneden.

 

VLUG!!!!!!!!! DENK AAN EEN GROENTE!!
Scroll weer naar langzaam beneden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacht je ook aan een wortel???

 

Ik wel!!! Dat is toch treurig? 98% van de mensheid schijnt aan een wortel te denken. Waarom in hemelsnaam een wortel??? Ik eet die dingen nauwelijks! Ik vind dit helemaal niet leuk meer. Een volgende keer ga ik niet meer spontaan en onbevangen meedoen en mijn eerste, impulsieve gedachte zal ik direct wegduwen.

Misschien kan ik alsnog een Damslaper worden. Dat lijkt me eigenlijk het beste.

19 gedachten over “De Damslaper”

 1. Het kan misschien nog erger: mijn impulsieve eerste gedachte (sla) weggedrukt en daar was de wortel….. Waar zou een Damslaper aan denken, met zo’n enorme wortel voor zijn/haar neus? En natuurlijk dacht ik aan 7. Omdat je toch aan het rekenen bent, volgt 12-5 vanzelf. Lekker opgaan in de grijze massa. Vanavond hutspot?

 2. Ik dacht aan 11 en sla. Waarom? Geen idee. Ben ik toch een heel klein beetje minder een grijze muis, want 11 is het gekkengetal (zeggen ze) en sla… tja sla, wat zal ik daar nu eens van maken? Lekker met een dressing van balsamico en olijfolie 😉

 3. Zo’n test zou ik zelfs niet doen!
  Maar omdat jij het plaatste heb ik even gescrold.
  Bij het getal dacht ik aan 1, dan hoef ik niet zo ver te tellen.
  Groene groente is voor mij andijvie, ik hou steeds meer van andijvie!
  Rekenen heb ik maar achterwege gelaten want mijn hoofd laten werken daar heb ik geen tijd voor.
  Dat jij aan een wortel denkt bij groene groenten vind ik niet zo vreemd, de bovenkant is groen, als je het in de grond ziet zie je voornamelijk groen, dus het is niet fout!
  En over een grijze massa: vanavond eet ik prei.

 4. Ik dacht aan een 10 en ook aan sla 🙂 Ik herken een hoop in je blog. Same here maar dat had je ook al gelezen bij mij zag ik 😉 En ik ga nu van drie kilo bramen jam maken. Wat een lol. Is weer eens wat anders 😛

 5. *grinnik* …ik dacht aan 16 en prei…. ehhhhh

  maar ehhhhh kijk nou eens in de spiegel en probeer te zien wat zij zien die jou liefhebben….. wedden dat zij jou heel andere titels toebedelen dan jijzelf?

 6. Rebelse Huisvrouw

  Ik snap hier helemaal niets van!! Hoe kan dit nou???!!! Maar 2 mensen – Corline en de Fruitberg – dachten aan 7 en niemand, maar dan ook NIEMAND dacht aan een wortel?!? Wat Corline zegt is trouwens wel interessant natuurlijk: bij een getal tussen de 12 en 5 denken aan een 1 of een 16 is wel héél bijzonder (Appelvrouw, Rietepietz en Melody 😀 )

  Ik geef het op. Geen testjes meer voor mij. Voorlopig dan hè, voorlopig 😉

 7. Hahaha, leuke testjes! Ik had ook 7 en sla! Dat was gisteren. Maar daarna ging ik naar de moestuin en rukte een heleboel wortels uit de grond. Had ik daarna het tekstje gedaan had ik ongetwijfeld aan wortels gedacht! 😀

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw