Gewoon, Héél Gewoon…

Bron: Pixabay
Bron: Pixabay

En ik altijd maar denken dat ik een sprankelende, creatieve, net ‘iets-anders-dan andere’  geest had. Dat ik een beetje een outsider was voor wat betreft creatief denkvermogen. De Trieste Middelmatigheid, daar was ik aan ontsnapt. Mijn Geest was Uniek. Leuk. Anders. Vooral Anders.

Dacht ik.

God, wat bleek ik me vergist te hebben. Hoe kan een mens zich zo vergissen in zichzelf. Ik ben, voor zover mogelijk, nog meer doorsnee dan doorsnee. Niks Creatieve Geest. Niks Sprankelende, Bruisende, Aparte, Anders-Dan-Andere Geest. Ik hoor thuis in het rijtje van Buitengewoon Middelmatig. Hoe treurig. Als mensen me vroeger het etiket ‘Knettergek’ opplakten (en dat is wel eens gebeurd!) beschouwde ik dat als compliment. Het bleek een illusie te zijn. Helaas.
Ik behoor namelijk tot 98% van de bevolking waarvan de geest heel gewoon werkt terwijl ik altijd dacht en hoopte dat ik bij die kleine groep hoorde die net even iets anders was.

Hoe weet ik dit allemaal? Ik deed laatst het onderstaande testje. Ik deed het echt serieus, maakte de rekensommetjes (nee, ik had er nog net geen pen en papier bij nodig ;-)) en was een en al concentratie. De uitslag van het testje was vrij onthutsend en eerlijk is eerlijk, ook een beetje teleurstellend.

Omdat ik ‘m toch wel leuk vond (paradoxaal genoeg!) plaats ik het testje hier. Probeer hem voor de aardigheid eens, hij duurt niet lang en is niet moeilijk.

Het is heel simpel: volg de instructies en beantwoord elke vraag in je hoofd. Werk de vragen één voor één af, zo snel als je kunt. Ga niet naar de volgende vraag voordat je de eerdere vraag beantwoord hebt! (Je hoeft de antwoorden niet op te schrijven).
Komt ‘ie:

Hoeveel is:

15+6

3+56

89+2

12+53

75+26

25+52

63+32

Moeilijker dan dit wordt het echt niet, hou nog even vol!

123+5

YES, we zijn er!!! Denk nu aan een gereedschap en een kleur.

Heb je al iets in gedachten? Gewoon een stuk gereedschap en een kleur?

Dan mag je naar beneden scrollen
Niet te snel!!

Naar beneden!!!

Nog even…..
 

Dacht je ook aan een Rode Hamer ??

Zo niet, dan ben je één van de 2% van de bevolking waarvan de geest aanzienlijk anders is dan die van de meeste mensen..

98% van alle mensen denkt namelijk aan een Rode Hamer !

————————————-

Dat was ook mijn antwoord. Ik dacht ook aan een Rode Hamer. En dat betekent dat ik in elk geval NIET bij die 2% hoor waarvan de geest aanzienlijk anders is dan die van de meeste mensen.

Ik ben dus een Gewoon Middelmatig Mens.
En ik maar denken…..
Ach ja.

 

34 gedachten over “Gewoon, Héél Gewoon…”

 1. Ik dacht ook aan ne rode hamer
  Hoe kan dat nu ?????
  Maar…..ik heb die rekenoefeningen zelfs niet opgelost….zou dat mij ook niet een beetje speciaal maken ???? Een gewoon, LUI mens ?????

  1. Rebelse Huisvrouw

   Zonder rekenoefeningen ook al een rode Hamer??!! Dat is vreemd! In elk geval wel heel speciaal ja!

 2. Tadatatatadataha…… ik schijn dus volkomen terecht wel eens knettergek genoemd de worden….. wie kiest er nou een gele waterpomptang …;-)
  Ik hoop dat je het ondanks dat het niet erg vind dat ik een linkje van jouw site in mijn linkenlijstje wil zetten ( ik werk nooit met een feed maar ga gewoon mijn linkenlijstje af zodra ik een nieuw log heb gezet, dan vergeet ik niemand!)

  1. Rebelse Huisvrouw

   @Rietepietz: nee, natuurlijk vind ik dat niet erg, stel je voor! Jij staat er ook al tussen bij mij!

 3. Behalve zij die niet denken…

  wij denken bijna allemaal dat we uniek zijn
  vrouw of vent
  geboren met een ongezien talent
  dat dit niet zo is, die kans is grijze muis klein

  Lenjef 🙂

 4. Ik kreeg al vroeg het etiket ‘excentrieke vreemdelinge’ en was er trots op, ben dat nog steeds….na jouw testje een herbevestiging want ik dacht inderdaad niet aan een rode hamer maar aan een zwarte bijl…

 5. Ik kende hem al en wist dat de rode hamer behoorde bij deze test 😉 toen ik hem voor het eerst deed dacht ik aan een zilverkleurige waterpomptang. Maar ook de rode hamer denkers zijn unieke mensen hoor 😛 iedereen is uniek gelukkig!

 6. Rebelse Huisvrouw

  Hoe kan dat nou?!? Blauwe knijptangen, zilverkleurige en gele waterpomptangen, gele schroevendraaiers, zwarte bijlen (hmmm, Melody!) – ik snap er niets van! Ik ga het testje morgen nog een keer doen 😀
  Gelukkig dat Moeke Veerle, Margo en Nannie Hugen een Rode Hamer zagen, anders had ik het wel heel erg sneu voor mezelf gevonden…;-)

 7. Ik heb vals gespeeld, ik heb gelijk naar beneden gescrolled.
  Wat een bizarre test. Je gaat daar toch niet je hele zelfbeeld aan ophangen hoop ik?

 8. Ik dacht aan een groene heggeschaar, terwijl ik me ondertussen dwangmatig afvroeg of een heggeschaar wel gereedschap is. Eigenlijk raar want als maar 2% iets anders denkt zouden die dan ook niet hetzelfde moeten denken? Ik kan met mijn chaotische brein geen logica zijn, maar dat is niks nieuws. Ik zie zelden ergens logica van.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw