caleb-george-iVXfOilGYHA-unsplash

De Conditie

Vrijdag 21-08
22.10 uur. Oom H. en Buuf Annie zijn net weg. Hadden een diepzinnig gesprek dat als volgt ging:
’Vrouwen zijn altijd maar aan het graven,’ aldus oom H. ‘Ze willen graag weten hoe je in elkaar zit en zo. Dat vinden ze kennelijk interessant.’
‘Vrouwen willen mannen begrijpen zodat ze begrijpen waarom mannen hén niet begrijpen,’ zei buuf Annie gedecideerd.
Oom H. zweeg. Zelfs bij hun vertrek was hij haar opmerking volgens mij nog aan het verwerken.

Zaterdag 22-08
09.40 uur. Hoe langer ik erover nadenk hoe meer ik ben voor het vaccin met de zogenaamde chip. Ik kan legio voorbeelden opnoemen waarvan ik denk: als de slachtoffers en daders gechipt waren dan was het misschien heel anders gelopen. Neem nu het verschrikkelijke drama van de afgelopen nacht: er zijn een paar slapende vissers bij de Beekse Bergen neergestoken. Hoe was het verlopen als beide partijen gechipt waren? Of sla ik nu door?

Maandag 24-08
Heb héle dag gewerkt (bouw webwinkel voor klant) en veel te weinig bewogen. ‘Misschien moet je een hoog bureau voor me bouwen?,’ vroeg ik aan man. ‘Zodat ik gewoon staand werk en makkelijk heen en weer kan lopen?’
Man keek me verwonderd aan. ‘Misschien moet je gewoon ópstaan en wat meer bewegen?’
Hm.

Dinsdag 25-08
Was even bij vriendin M. Hadden het over hoe fijn ze het soms vindt om alleen te zijn.
‘Als ik alleen ben kan ik zo heerlijk mezelf zijn,’ zei M.
‘Jezelf zijn?,’ zei man van M. verbaasd. ‘Maar wie ben je nu dan?’
‘Ach man, dat snap je toch niet,’ snauwde M.

Woensdag 26-08
08.00 uur. Had gekke droom waarin iemand steeds riep: ‘De sloeber wordt gestraft – de machtige man komt overal mee weg.’ Ook droomde ik van een rapper die Vrees Vonk heette. Echt stom.
11.37 uur. Had het met vriend P. (de filosoof) over deze wereld waarin alles draait om toerisme en horeca. ‘Maar wie profiteert er eigenlijk van de horeca?,’ vroeg hij zich af. ‘Niet de gewone burger in elk geval.’

Vrijdag 28-08
23.15 uur. Ging vanmiddag met pa naar het stadje. Bij Wallys op het terras gezeten en later bij Xin Hua gegeten. Profiteer indirect dus wel van de horeca. Ga dat de volgende keer tegen P. zeggen.
04.15 uur. Dit is heel raar; werd net wakker en dacht: ik ben vergeten mama gisteravond te bellen. Daarna vroeg ik me verwonderd af: wanneer heb ik haar voor het laatst gebeld? Ik wist het niet. Opeens werd ik écht wakker en drong de realiteit tot me door. Kan moe nooit meer even bellen dagboek. Nooit meer.

Zaterdag 29-08
15.46 uur. Hoe kan het dat we tegenwoordig nooit meer over een blindedarmontsteking horen? Vroeger legde je het loodje als je een acute blindedarmontsteking had en tegenwoordig krijg je niet eens meer een licht ontstekinkje.
Pa kwam ’s avonds even langs. Hadden het over de falende zorg.
‘De zorg moet weer een overheidsinstelling worden,’ zei man. ‘ Nu betalen we aan -tig directeuren en hun staf gigantische salarissen. Vroeger had je één ziekenfonds met één directeur en één staf. Tegenwoordig hebben we God weet hoeveel verzekeraars, allen met een directeur die tonnen naar binnen harkt.’
‘Ach ja,’ zei pa, een beetje afwezig (dacht hij aan moe? Ik merk aan hem dat hij haar nog steeds vreselijk mist). ‘Ach ja. Zo gaan die dingen hè.’

Maandag 31-08
01.15 uur. Ben nu in Groningen, bij dochter. Zijn de hele dag bezig geweest met haar interne verhuizing (1 verdieping hoger) en kan van vermoeidheid niet slapen.

Dinsdag 01-09
22.00 uur. Hele dag dochter geholpen met verhuizen. Ben stram en stijf en kan benen niet eens optillen of knieën buigen, ZO pijnlijk voelt alles. Nu loop ik alsof ik aan het skiën ben – ik schuif één voet met gestrekt been naar voren en dan de andere voet. Eigenlijk voel ik ook de behoefte om armen recht vooruit te steken maar volgens dochter staat dat echt idioot.

Woensdag 02-09
‘Doe wat ik zeg, niet wat ik doe’. Als er voor één iemand die spreuk opgaat dan is dat toch wel voor minister Grapperhaus. De man die verantwoordelijk is voor het beleid waarbij mensen een strafblad krijgen wanneer ze te dicht bij elkaar komen had een feestje waarbij een ieder praktisch bij elkaar op schoot zat.
Tja. Dat maakt nu het verschil tussen de sloeber en de machtige man.
23.20 uur. Was de hele dag nog stram en stijf, ongelooflijk. Zelfs in m’n slaap werd ik wakker van de spierpijn. Dochter moet vaker verhuizen. Zo bouw ik in elk geval wat conditie op.

8 gedachten over “De Conditie”

  1. Ik zie je zo weinig dat ik het toch maar eens waagde op een knopje van de laptop te drukken en zie daar! Jouw stukje verscheen!
    Het is voor mij nog steeds tovenarij zo’n computer, vandaar mijn immense bewondering voor al de web sites die jij bouwt!!! 🙂 Grappig dat ik je beste vriendin ben, we hebben niet veel gemeen……behalve de beste lol EVER!!!!
    ??
    Brasa
    Vriendin L

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw