© Pixabay pretty-woman-1509956_1280

Bloemen op tafel

Vrijdag 29-03
Lief dagboek,
Wat heb ik een afgrijselijke nacht achter de rug. Ik heb gisteren in m’n eentje 3 grote koppen broccolisoep gegeten waarin ik, behalve een hele broccoli, ook 3 uien en 4 tenen knoflook verwerkt had en op de een of andere manier was dat net iets teveel van het goede. Ik viel pas tegen half zeven vanochtend in slaap en zit nu, 09.00 uur, uitgeput aan tafel waar ik op een lijnzaadcracker met hummus knabbel en een kopje thee wegwerk. Wat heb ik dus geleerd deze week? Dat een hele broccoli en 3 uien voor 1 persoon misschien net iets teveel van het goede is.
11.25 uur. Ga nu de logeerkamer in orde maken want morgen halen we pa weer op.
 
Zaterdag 30-03
Haalden pa op. Eenmaal over de Afsluitdijk zagen we al gauw weer allemaal geelgekleurde akkers waar man en ik beiden met een wrang glimlachje naar staarden. ‘DDT werd verboden omdat het giftig was’ zei man. ‘In plaats daarvan werden we opgezadeld met glyfosaat. Goeie God’.
Het blijft inderdaad vreemd dagboek – en dan druk ik me nog bijzonder subtiel uit – dat boeren in Nederland glyfosaat mogen gebruiken terwijl Bayer-Monsanto laatst veroordeeld is tot een boete van 71 miljoen dollar en glyfosaat in de VS te boek staat als kankerverwekkend.
‘Ik zou dus maar uitkijken met al die smoothies van je’ vervolgde man. ‘Er zit op al die groente de nodige troep’.
Ga nu dus uitzoeken hoe ik m’n groente nog schoner kan maken. Ook dat nog.

Zondag 31-03
Pa is jarig! Gefeliciteerd lieve pap. Je weet het nog niet maar straks komen er een paar neven en nichten en gaan we toch wat van deze dag maken. Het is al de tweede verjaardag waar mam en de zevende verjaardag waar broer niet bij is dagboek…Ik vind het nu wel welletjes eigenlijk. Echt.
 23.30 uur. Bezoek is weg, was leuke dag. Heb de familie Harlingen laten zien en iedereen was enorm enthousiast. Terecht natuurlijk. Hadden het later aan tafel even over de gulden die ons toenmalige lachebekje, minister Zalm, voor een appel en een ei verkwanseld heeft. ‘Ik ken mensen die begonnen met een huishuur van 500 gulden en nu 900 euro betalen voor hetzelfde huis terwijl hun salaris beslist NIET verviervoudigd is’ zei een van de ooms.
Iedereen mompelde instemmend en de nepparkiet, die pa van dochter kreeg voor zijn verjaardag, kwetterde er eveneens lustig op los.

Maandag 01-04
Dochter is weer terug naar Groningen, man werkt in de tuin en pa zit beneden de krant te lezen. Ik moet eigenlijk aan de studie maar terwijl ik in de boeken zat dacht ik opeens: hoe kan het toch dat nergens ter wereld iemand ondersteboven staat? Hoe zit dat toch met de aarde? Hij is rond, overal wonen mensen; je zou toch zeggen dat er dan érgens iemand ondersteboven hangt? Ik blijf me hierover verbazen dagboek.

Woensdag 03-04
Goh, wat wordt er voor de vorm even lekker gedebatteerd over het feit dat de gevaarlijkste gekken ALLE, maar dan ook ALLE vrijheid krijgen van de overheid om met onschuldige mensen te doen wat ze willen.
‘Het is een gotspe’ zei de man van vriendin M., ‘dat de overheid WEIGERT om haar burgers te beschermen. Het ergste is: van deze man (het ging over Michael P., de moordenaar van Anne Faber) WETEN we inmiddels dat hij nooit meer op vrije voeten mag komen maar hoeveel mensen lopen daarbuiten in alle vrijheid rond van wie we het niét weten?’
‘Tientallen’, zei vriendin M.
Man van M. lachte schamper.
‘Een paar honderd?’ M. klonk aarzelend.
‘Duizenden’ zei ik beslist.

Donderdag 04-04
Liedje van de Week is trouwens Love Street van The Doors. ‘Telkens als ik dit liedje hoor denk ik dat ik al eens eerder geleefd heb’ zei ik tegen man. ‘Hoogstwaarschijnlijk was ik in mijn vorige leven een hippiemeisje en…’
‘Jaja’ zei man. ‘Ik weet het. En danste je knetterstoned, blootsvoets en met bloemen in je haar samen met broeders en zusters om het kampvuur. Als je naar de winkel gaat, vergeet je dan niet om koffie mee te nemen?’
13.20 uur. Ga nu boodschappen doen. Neem misschien ook bloemen mee. Gewoon, voor op tafel. Hoewel…

*****

8 gedachten over “Bloemen op tafel”

  1. Wat is er eigenlijk niet kankerverwekkend ,zelfs een slaapmutsje wordt er om in de ban gedaan.De gulden laten verdwijnen is de grootste stomme fout ooit van de regering.
    Even genoten van The Doors.

  2. Ik houd van groenten, ze zijn gezond maar de grond wordt vergiftigd, je hebt zure regen, neerslag van de industrie … en broccoli zal nooit mijn favoriete groente zijn.

    😉

  3. Mooie week van je immer prachtige en soms ook ontroerende dagboek. Ach, Jim Morrison. Wat een geweldige muziek was dat toch. Ik heb ze nét niet echt meegemaakt, maar heb de muziek altijd prachtig gevonden. Tamelijk triest ging het met The Doors en Morrison wel natuurlijk.

  4. Zat ik al knabbelend op een wortel dit logje te lezen. Ik verslikte me bijna in de wortel. Vreemde zin, maar anyway. Naar het schijnt houden wortels te veel van de rotzooi uit de bodem vast. Ik kan enkel hopen dat hij niet uit een glyfosaat akker kwam. Gelukkig waren er nog the Doors om het leed te verzachten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw