WE300 – Afdingen

Toen Harry het winkeltje binnenstapte en de antieke klok zag wist hij het meteen: deze klok wilde hij hebben. ‘U weet dat de prijs die u hiervoor wilt geven ver onder de maat is hè?’ fluisterde de verkoper toen Harry vertelde wat hij ervoor wou betalen.

Harry grijnsde. ‘Het is graag of niet.’
Zwijgend pakte de verkoper de klok in. ‘Korting krijgen op de tijd brengt weinig geluk’, mompelde hij toen hij de deur met een stuurs gezicht openhield voor Harry.

Even later stond de klok bij Harry thuis op de schoorsteenmantel. Harry keek tevreden. Wat een zeldzaam mooi object had hij op de kop weten te tikken! Hij boog voorover om de wijzerplaat van dichtbij  te bekijken en fronste. Dit was raar. De secondewijzer liep terug in plaats van vooruit.
‘Hij moet misschien even op gang komen’, hield hij zichzelf voor. ‘Over een uur loopt hij goed.’

Een uur later was er niets veranderd. ‘Wat idioot’, mompelde Harry terwijl hij zich weer voorover boog. Hij staarde gefascineerd naar de  secondewijzer die compleet op hol geslagen leek te zijn.

Harry werd opeens een beetje misselijk. Hij hield zich vast aan de schouw en negeerde de wilde paniek die hij voelde opkomen. ‘Er is iets mis met die klok’, dacht hij. ‘Zet dat ding in de tuin en ga naar voetbal kijken. Morgen breng je hem terug naar de winkel.’

Hij probeerde de klok op te pakken maar zijn armen waren verlamd. Het klamme zweet brak Harry uit. ‘Korting krijgen op de tijd brengt weinig geluk’ hoorde hij de stem van de verkoper echoën en opeens begreep hij het. ‘Die klok gaat terug in de tijd’, dacht hij. ‘IK ga terug in de tijd totdat… totdat…’ Harry wilde schreeuwen maar het lukte niet.

Een paar uur later was hij compleet verdwenen.

————————————

Bij WE300 van Plato is het de bedoeling dat je een verhaal schrijft van 300 woorden waarin een bepaald woord – ditmaal ‘Afdingen’ – niet voorkomt.
Meer bijzondere, mooie en ontroerende verhalen vind je op: https://platoonline.wordpress.com/

22 gedachten over “WE300 – Afdingen”

 1. Geweldig verhaal! Heel goed geschreven. En het is natuurlijk ook waar; korting op de tijd is nergens goed voor. We zullen het helemaal moeten uitzitten hier, tot de laatste minuut.

 2. Wat een goed verhaal zeg. Ik heb ooit eens een verhaal geschreven over een klok maar dat had een heel andere plot. Ik heb het nooit op de weblog gezet en nu durf ik het al helemaal niet meer. Ik was er destijds zo akelig mee ingenomen dat ik nu nog aan mezelf twijfel.

  Enfin, ik kom zo snel mogelijk weer aan het bloggen toe. Die kunstgeschiedenis lessen kosten heel veel tijd. Leuk maar wel veel. Enfin, ik doe mijn best.

 3. Et alors?

  het is gewoonlijk een doodlopende weg te achterhalen
  al zijn er velen die er niet om malen
  of we een eerlijke prijs betalen
  achter wat we kopen schuilen vaak vreselijke verhalen

  Een geweldig knap verhaal, Rebelleke!
  Lenjef

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw