© Pixabay buddha-1246654_1280

Wat Inspiratie voor Mark

Vrijdag 20-01
Lief dagboek,
Terwijl ik dit schrijf zit ik bij pa en moe aan de keukentafel. Moe speelt piano en pa leest de krant. Straks gaan we even winkelen bij Alexander – volgens moe hebben Primark, C&A, Didi, H&M, Vero Moda, Zara en ga zo maar door allemaal leuke aanbiedingen. ‘En daar moet je gebruik van maken’ knikte moe me toe, een verwonderde blik werpend op mijn gloednieuwe jeans vol vlekken.
‘Dit is stonewashed, dat HOORT zo’ zei ik. ‘Weet je wel hoeveel ik hiervoor betaald heb?’
Moe knikte begripvol. ‘Ik had die vlekken gratis voor je kunnen maken’.

We waren op tijd thuis, wilden naar de inauguratie van Donald Trump kijken. ‘Wat vind je nu van hem?’ – ik krijg deze vraag regelmatig voorgeschoteld dagboek. Het antwoord is: ik weet het niet. Dit neemt niet weg dat ook ík vind dat de man een paar rare uitspraken heeft gedaan maar toch: ik weet het gewoon niet. En dat is best lastig in een tijd waarin een ieder het druk heeft met het verkondigen van zijn/haar mening en een ieder gelijk schijnt te hebben.

Zaterdag 21-01
Gefeliciteerd lieve broer. Vandaag ben je vijftig jaar geworden. Ik heb geen zin om in de verleden tijd over je te praten, doe ik niet – ik praat gewoon over je alsof je er nog bent, vind ik veel prettiger. Dus: vijftig jaar! Ik zie je gepijnigde blik al voor me terwijl ik het je duizend-en-een keer toe zou roepen: ‘Vijftig-vijftig-vijftig!’ Wat zouden we vandaag doen als je erbij kon zijn? Eén ding kan ik je alvast verklappen: mam is nu in de keuken en maakt je favoriete macaroni en ik beloof: vanavond neem ik een extra groot glas wijn. Om te proosten op mijn grote broer die vandaag vijftig geworden is.

Zondag 22-01
Ben bezig met een boekje waarin wat mooie spreuken staan van Confucius.

Maandag 23-01
Ik kan me niet herinneren dagboek, dat ik ooit eerder in mijn leven een maandag met zo’n grote glimlach begonnen ben als deze maandag en dat allemaal dankzij ons aller Mark Rutte! Grandioos, die advertentie in alle kranten waarin het woordje ‘normaal’ me constant voor de ogen zweefde. Hij heeft een enorme graai gedaan in de VVD-kas om deze wanhoopsdaad te bekostigen, dat is duidelijk. Al met al was het een vrij beschamende actie van onze MP (minister-president) – als dit geen wereldnieuws wordt weet ik het niet meer. Hulde Mark! Ik zou zeggen: doe zo voort!

Weer wat van Confucius gelezen. ‘Te weten wat men weet, en te weten wat men niet weet, dat is kennis’ las ik. Werd er droevig van, te weten dat ik zoveel niet weet.

Dinsdag 24-01
Nog eens nagedacht over de advertentie van Mark Rutte gisteren. Denk dat hij er eigenlijk nog iets aan toe had moeten voegen want nu klopt de tekst niet helemaal. Beter zou zijn als hij zou zeggen:

“We zullen onze waarden actief moeten verdedigen. Buiten beschouwing laat ik natuurlijk mijn grote vriend Van der Steur. Voor hem maak ik een uitzondering. Waarom? Nou, omdat wij, van de VVD, van mening zijn dat het doel de middelen heiligt. Als daar dan zo af en toe een leugentje bij komt kijken, so be it, daar rekenen we een man als Van der Steur niet op af”.

Zo, nu klinkt ‘t net iets beter.

Donderdag 26-01
11.45 uur. Spannend dagje voor Van der Steur. Blijft hij De Man Zonder Schaamte of houdt hij de eer aan zichzelf? Blijft hij de Wanhopige Plucheplakker of stapt hij vrijwillig op? Ga straks in elk geval naar debat kijken.

Naar stadje toe. Kwam Herman tegen, goede vriend van de hele familie. ‘We zijn op dit moment een beetje aan het kwakkelen’ vertelde hij. ‘Marie is ook niet erg fit momenteel’. Daarom speciaal voor Herman & Marie: heel veel beterschap! Binnenkort gaan we weer met z’n allen aan de wijn hoor!

Badkamerkastjes schoongemaakt. Nou heb ik dat niet zo lang geleden gedaan dagboek, die badkamerkastjes (ik denk zo’n anderhalf jaar geleden) maar mijn hemel, wat een troep heb ik weer weggegooid. EEN volle vuilniszak kon ik volproppen met van alles en nog wat. ‘Wat een kapitaalvernietiging’ mompelde man toen hij de zak in de gang zag staan. Een volgende keer zal ik de zak niet meer in de gang zetten, wil niet dat man dit ziet.

20.06 uur. Van der Steur is afgetreden! Heb uren naar debat gekeken. Urenlang mochten we aanschouwen hoe de man kronkelde en alles, maar dan ook alles deed om in Godsnaam op het pluche te mogen blijven zitten terwijl Onze Grote Leider hem vierkant steunde. Het was schaamteloos. Moest hele tijd denken aan gezegde van Freud:

‘Het verlies van schaamte is het eerste teken van geesteszwakte’

Denk dat ik deze spreuk inlijst en opstuur naar Mark Rutte. Niet dat hij hier iets van zal begrijpen maar je weet maar nooit. Tegen de tijd dat het kwartje valt put hij er wellicht wat inspiratie uit voor z’n volgende advertentie.

 

15 gedachten over “Wat Inspiratie voor Mark”

  1. Ach, Rebelse, het wordt gewoon vanzelf 15 maart, hoor. 🙂
    Mooi dat je broer er nog steeds bij is. Dode mensen zijn niet dood zolang ze nog herinnerd worden door hun dierbaren.

  2. Mark Rutte is wat jong om al een kapot korte termijn geheugen te hebben, sneu voor hem. Jij en ik weten natuurlijk nog wél wie er minster president was toen alle fatsoensnormen verder afgebroken werden, hij niet.

  3. Heerlijk dat jouw week zo uitgebreid aan bod komt. Ik geniet er telkens van. Heb niet naar het debat kunnen kijken, maar zoals jij het voorstelt is het net alsof ik erbij was.

  4. Gefeliciteerd met je broer. Het klinkt wrang maar als jij niet over hem in de verleden tijd praat, waarom zou ik het dan wel doen?
    Werd tijd dat van der Steur opstapte. Hij wilde “ons” doen geloven dat het echt, écht zijn schuld niet was…
    Sterkte en een dikke knuffel ♥

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw