© Pixabay – church-1645414_1280

VZTZ – De Spinazie Smoothie

Maandag 26-10
Naar huisarts. Heb plekje op arm, grootte muggenbult. Ding gaat maar niet weg, zit er al vijf weken. ‘Ga je serieus voor DAT ding naar de huisarts?’ zei vriendin M. verbijsterd toen ze muggenbult bekeek.
‘Je kunt niet voorzichtig genoeg zijn’ filosofeerde ik. M. keek me hoofdschuddend aan. ‘Soms vraag ik me af…’ begon ze peinzend. Weet niet wat ze verder wou zeggen, Katinka begon te huilen. Wil het eigenlijk ook niet weten.

Dinsdag 27-10
Oom H. snapt de wereld niet meer. ‘Ik ben vroeger wel eens in Afghanistan geweest’ zei hij. ‘En die meisjes… ze liepen toen gewoon in korte rokjes. Dat kun je je nu toch niet meer voorstellen?’
‘Ik weet het niet’ zei ik. ‘Ik kom tegenwoordig niet vaak meer in Afghanistan’. Oom H. zuchtte theatraal.

Zag leuke baan, heb voor de aardigheid gesolliciteerd. Zag pas veel later dat woordje ‘ik’ maar liefst 19 keer in sollicitatiebrief voorkwam. Kan toch niet? Mensen denken toch meteen dat ik niet goed wijs ben?

Woensdag 28-10
Gewerkt. In de tram zaten twee mannen achter me. ‘Samson?’ zei een van de mannen. ‘Dat is toch geen leider? De man is hooguit een derderangs filiaalhouder.
Andere man was het er niet mee eens. Werd nog net geen ruzie. Sneu.

’s Avonds bij De Bern kaasfondue gegeten met vriendin L. Zouden er op de fiets heen. Bedoeling was dat L. zou fietsen en ik achterop zou zitten. Nam aanloopje, sprong en – weet nog niet hoe het kan – belandde naast fiets. Heel Leidseplein brulde. Kan me daar voorlopig niet vertonen.

Kaasfondue was heerlijk.

Donderdag 29-10
Wat een toestand met Mansveld en de Fyra. Toch wat sneu allemaal – haar voorgangers hadden er een enorme puinhoop van gemaakt en die komen ermee weg. Gelukkig is de kans groot dat Dijksma haar opvolgt – weet zeker dat het dan allemaal goed komt.

Vriend P. (de filosoof) was weer eens hardop aan het denken. ‘Ik weet niet hoe het kan’ zei hij, ‘maar als ik Pechtold zie moet ik steeds denken aan dat beroemde sprookje’.
‘Welk beroemde sprookje?’ vroeg ik.
‘Aan ‘De Nieuwe Kleren van de Keizer’ antwoordde hij. ‘Vind je dat niet vreemd? Ik begrijp niet hoe ik erbij kom’.
Begreep het ook niet. Ben dan ook geen filosoof.

Vrijdag 30-10
Nog steeds in Amsterdam. Met vriendin L. naar de Albert Cuyp en bij Warung Marlon overheerlijke saoto gegeten (Javaanse kippensoep). Rest van de middag en avond op terras bij café Flinck gezeten, een van de leukste cafeetjes in de Pijp.
Links van ons zaten twee vrouwen. ‘Ik word er niet goed van’ zei een van de vrouwen. ‘Als ik Willem iets vertel – het maakt niet uit wat – dan komt hij met een oplossing aanzetten. Daar VRAAG ik helemaal niet om, om een oplossing. De oplossing kan ik zelf wel bedenken. Ik wil op dat moment gewoon wat vertellen, meer niet’.
‘Breek me de bek niet open’ zuchtte tafelgenote. ‘Ik vecht er al 9 jaar tegen’.

Zaterdag 31-10
Lange wandeling door Amsterdam gemaakt. Bij de Etos stonden 2 Japanse vrouwen met ieder 2 mandjes vol Andrélon haarproducten. Ze hadden werkelijk het hele schap leeggehaald. Toen de kassajuffrouw het eindbedrag vertelde schrokken ze: ‘Isn’t this taxfree?????’ Ze kochten toen maar twee mandjes met spullen. Later naar feestje bij R. & W. Veel te laat naar bed. Had gelukkig niet (te)veel gedronken. Expres.

Zondag 01-11
Voelde me vanochtend toch wat brak. In de loop van de dag naar huis. Was heel erg mistig. Wel mooi, maar was blij toen ik veilig binnen was.

Ovenschotel gemaakt met bloemkool en aardappelpuree en gehakt. Was lekker. Ook spinaziesmoothie gemaakt. Dochter hoefde geen smoothie. ‘Dat krijg ik echt niet weg’ rilde ze, een blik op de groene substantie werpend. Ik geef haar een blender mee naar Groningen. Kan ze zelf voortaan smoothies maken.

13 gedachten over “VZTZ – De Spinazie Smoothie”

 1. Verbroken stilte

  ofwel zwijgen mannen in alle niet dode talen
  of geen mens kan hen onderbreken
  tijdens het haast roepende spreken
  terwijl ze ongevraagd hun gelijk willen halen

  Lenjef 😀

 2. De Fyra is ook wel het dieptepunt van de NS. Mansveld kan er niet op afgerekend worden, vind ik. Mensen die wel moeten opstappen, voelen zich niet aangesproken.
  Je zou hen een groene smoothie in het gezicht moeten kunnen gooien. Mollenkamp bijvoorbeeld; die van die Maserati.
  Hoe is het afgelopen bij de huisarts met je plekje?
  Lieve groet

 3. Ik denk niet dat het woordje “ik” geteld zal worden. Ben heel benieuwd of het wat wordt. In Amsterdam? En ja, café Bern. Ik kan er echt niet over uit. Tot vanmiddag had ik er nog nooit van gehoord en nu blijkt het een hotspot te zijn. 😉 En dat allemaal dank zij een verschrijving van Lummel. Bijzonder. Ook bijzonder: heb babyspinazie gekocht voor een groene smoothie, maar kan me er nog niet echt toe zetten. Kan me dochters reactie wel een beetje voorstellen. Morgen dan maar. Wat zei de dokter?

 4. O achterop de fiets, pff dat is een tijd geleden. Ik krijg wel eens verslagen van mensen aangeleverd voor de krant. Pas een keer een sportverslag waarin 12 x de naam van de gesponsorde vereniging. Het was gewoon niet meer te lezen. Als het je eenmaal opvalt dan zie ik niets anders meer. Hoop dat degene waar je solliciteerde die tic niet heeft ;). Succes met je arm,

 5. Zo wilde ik ooit eens op iemands rug springen.
  Fijn te horen dat je het goed maakt. Ik maak mijn spinazie smoothies met soinazie, appel, kiwi en bosbessensap. Begint een beetje te vervelen? Mag ik jouw recept eens horen? Gr. Narda

 6. Ik ben ook nóóit op de juiste tijd op de juiste plaats, wáárom was ik niet juist tóen op het Leidseplein, ik kom nú al niet meer bij, op Het Leidseplein hadden ze me moeten reanimeren denk ik;-)

 7. Je dagboek blijft leuk om te lezen: ook al beleef je niets, beleef je toch wat. Al maakt die geheimzinnige bult wel nieuwsgierig natuurlijk. Wel eens gehoord dat je na een week daardoor je gevoel voor richting een beetje kwijt kunt raken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw