VZTZ – Het Onschuldige Meisje

Zondag 17-08
Werd ’s nachts wakker en moest naar het toilet. Strompelde slaapdronken richting badkamer. Dacht dat deur van badkamer openstond. Bleek dicht te zijn. Wat een klap.

Maandag 18-08
11.15 uur. Ben stem kwijt. Was uur geleden huis aan het opruimen en zag iets op de vloer liggen. Raapte het op. Bleek DE KOP VAN EEN MUIS te zijn. Heb nog nooit in mijn leven zo hard gegild als zojuist.

17.30 uur. Net thuis, gewandeld in stadje. Smoothie gemaakt van veldsla en nectarine. Was niet bijzonder.

22.47 uur. Begint te regenen. Alweer.

Dinsdag 19-08
Straks naar bed. Moet morgen weer werken. Vakantie is nu definitief voorbij. Ben hier geestelijk nog niet aan toe. Nog lang niet. Wil koffers pakken en ZO weer richting Griekenland.

Woensdag 20-08
Eerste werkdag. Werd overvallen door gevoel van heimwee naar Kreta. Stuurde mail naar het hotel waar ik logeerde om ze te bedanken voor de fantastische vakantie. Hoe sneu kun je zijn.

Na het werk uit eten met vriendinnetjes A. &. C. Onderweg naar het restaurant waar ik ze zou ontmoeten stuurde ik voor de grap een berichtje: ‘Ben er pas over een uur, moet overwerken.’ Toen ik daar aankwam waren ze er niet. Na een half uur wachten stuurde ik weer een berichtje. ‘Waar zijn jullie?’
Bleek dat ze in het café verderop zaten. ‘Je moest toch overwerken?’, verdedigden ze zich.

Donderdag 21-08
Beetje gaar vanochtend. Gewerkt. Na het werk Chinees gehaald. Bestelde Ma Po Tofu, favoriete gerecht. Heb hele bak leeggegeten.

Vrijdag 22-08
Vriendin M. is terug van vakantie. ‘Was het leuk?’, vroeg ik. M. zag er wat moe uit. ‘Jawel’, zei ze aarzelend. ‘Het was wel een beetje jammer dat Sam alleen maar in het vliegtuig heeft geslapen. Voor de rest van de tijd was hij klaarwakker. En hyperactief.’
Kregen nog discussie over het woord reikhalzend. Lukt me maar niet om te onthouden dat het reikhalzend is – zeg altijd halsreikend. Vind dat veel logischer. Je reikt toch met je hals? Je halst niet met je reik. Ga de Taalunie schrijven dat dit toch echt veranderd moet worden.

Zaterdag 23-08
Werd ’s middags zowaar nog mooi weer ook. Naar Franeker toe, op terrasje van het Planetariumcafé op houten bankje in het zonnetje gezeten. Naast me zat een meisje met haar moeder te telefoneren. ‘Ze mag nu dan wel zoete broodjes bakken, maar vergeet niet wat ze anderhalf jaar geleden heeft gedaan. Ze heeft ook jou toen keihard laten vallen mam, weet je nog? Ze heeft niets, maar dan ook niets van zich laten horen, anderhalf jaar lang. En nu doen alsof haar neus bloedt?’ Het meisje keek spottend. Serveerster kwam eraan, moest bestelling opgeven. Hoorde het meisje daarna zeggen: ‘Enfin, laten we het er maar op houden dat ze een psychose had. Dat de stoppen doorsloegen omdat ik…’

Meisje ging toen anders zitten, kon de rest niet meer verstaan. Bleef er nog lang over nadenken. Wat had dat meisje gedaan? Wat ‘Omdat ik’? Fascinerend.

Zondag 24-08
20.00 uur. Ga was uit de wasmachine halen. Heeft vanmiddag weer hard geregend. De zomer is nog niet eens voorbij maar verlang nu alweer naar de zomer. Het wordt een groot probleem deze herfst en winter, dat voel ik nu al.

24 gedachten over “VZTZ – Het Onschuldige Meisje”

 1. Een heel groot probleem die herfst en winter, ik heb het serieus kkkoud.
  Als ik er iets is waar ik niet van hou en ik vertik het om de kachel aan te zetten
  en mijn slippers te vervangen door pantoffels ik wil gezelschap van Zon! Nu.

  Gelukkig is daar een leesleuk stuk van jou, daar word ik wel blij van!

  Liefs!

 2. Ja ik kijk ook al weer uit naar 21 december dat de dagen weer gaan lengen haha. Heb je ook zo het gevoel dat je een beetje genept ben door augustus wat toch een zomermaand is maar nu een herfstmaand. Voor mijn gevoel komt de herfst veel te vroeg en had ik nog recht haha op een warme augustus maand.

 3. Ieee, om de kop van een muis zou ik ook gillen. Ik had een keer een dode muis onder mijn schoen zitten. Ik was er op een grote parkeerplaats bij een benzinestation op gaan staan en toen kreeg ik het beest er niet meer onderuit. Dat was ook er ieeeuw!

 4. als ik kon toverde ik voor jou een retour ticket terug richting Kreta eentje heen en weer en zorgde ik ervoor dat extra veel vakantiedagen kreeg op het werk en dus naar Kreta kon gaan ….. mocht zo iets kunnen 🙂
  en ja de zomer hebben we ver gehad vrees ik …. duim je met me mee voor een mooie nazomer

 5. Wat een belevenissen weer!
  Zat een keer op het terras bij een pizzeria in Amsterdam waar een hele familie neerstreek die, zo te horen, net bij de rechtbank vandaan kwam. Echt zo jammer dat je alleen maar flarden van zo’n gesprek te horen krijgt. Het was er nogal heftig aan toe gegaan, bleek. Wij konden natuurlijk moeiteloos de rest invullen, althans… 😉

 6. Dat Mapo tofu of zo. dat ga ik vanavond maar niet maken, denk niet dat de kinderen het lekker zullen vinden. Als ik lees hoe heet het gaat worden. Jammer dat je niet alle gesprekken soms kunt opvragen.

  Love As Always
  Di Mario

 7. ‘Reikhalzend’ of welke verbastering dan ook, het is sowieso een oubollig woord. Niemand die dat woord gebruikt, alleen in boeken lees je het af en toe.
  Een botsing met de badkamerdeur? Dat krijg je van al dat gezuip 😉 😉

 8. Die vriendinnen van jou moet je maar goed in de gaten houden, hoor 😉 En ja, ik verlang ook naar de zomer. Na een paar kille dagen heb ik het gevoel dat we er een hele winter op hebben zitten, haha.

 9. Héhé wat een weekje was het weer. Heb wat moeten lachen, met uw permissie ;-), en dan heb ik de achterstand nog niet eens gelezen. Toch maar doen 🙂

 10. Zolang het de computermuis was is het niet erg maar als jij zo gilt vrees ik voor het ergste……
  Denk er nou aan dat je dan weer moet vliégen als je naar Kreta wilt… dat móet helpen!
  Niet meeluisteren wil wel een helpen om niet met dit soort problemen achter te lijven;-)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw