VZTZ – Het Morele Verval

Zondag 28-09
Gescrabbeld. Werden geen nieuwe woorden bedacht dit keer. Eindigde als laatste, 200 punten verschil met de winnaar. Laat naar bed, bleef nog lang met moe aan de keukentafel babbelen. Kon daarna niet slapen, had teveel port op. Zit een stofje in waar ik niet tegen kan.

Maandag 29-09
’s Middags met ouders naar Franeker. Maaltijdsoep gemaakt, was lekker. Heb meteen een grote pan gemaakt, genoeg voor de komende dagen. Dat gedoe in die keuken telkens weer, vreselijk. Wil eigenlijk kokkin hebben. Een die ons permanent de heerlijkste dingen voorschotelt. Stom woord eigenlijk – Voorschotelen. Bestaat er ook een Naschotelen? Ga het straks even opzoeken.

Heb naschotelen net opgezocht. Bestaat niet.

Dinsdag 30-09
Ouders gingen weg. Was weer stil in huis. Kreeg opeens een aanval van opruimwoede. Ga zelfs – bijna – complete verzameling Suske en Wiske-boeken wegdoen. Ik lees ze toch nooit meer. Heb ook stapel oude boeken naar de Kringloopwinkel gebracht.

Woensdag 01-10
Gewerkt. Gezicht gescrubd. Veel te hardhandig. Huid voelt nu pijnlijk en ziet helemaal rood. Wat een ramp.

Donderdag 02-10
Had gruwelijke droom vannacht. Droomde dat ik met bot mesje grote teen eraf sneed en ‘m in de vriezer legde. ‘De dokter moet ‘m onderzoeken’, legde ik een verbijsterde man uit terwijl ik bezig was het bloeden te stelpen. ‘Heb je speciaal hiervoor je nagel gelakt?’ vroeg man terwijl hij met een gezicht vol afgrijzen teen viezig bekeek.
‘Nee’, antwoordde ik, ‘die nagellak is nog van Griekenland.’ Absurd. Hoe komt een mens hierop? Was blij toen ik wakker werd en ontdekte dat teen er nog aan zat.
Gewerkt. Huid ziet nog steeds rood.

Vrijdag 03-10
Heb stoompan in ere hersteld. Kwam ik laatst tegen tijdens uitmesten, was vergeten dat ik ‘m had. Deed aardappelen, worteltjes en sperziebonen erin en daarna alles op grote ovenplaat de oven in. Wou soort van gezonde, gegrilde maaltijd bereiden. Moet de volgende keer misschien ook wat kruiden erbij doen, was nu wat flauw.

Heb net havermoutmasker afgespoeld.

Zaterdag 04-10
Met vriendin M. naar Franeker. Leek wel zomer, zo warm. ‘Misschien is de opwarming van de aarde nu eindelijk écht begonnen!’ jubelde ik. M. was druk in de weer met Sam die wat jengelig was. ‘Geef jij die jongen wel genoeg te eten?’ informeerde ik, nog steeds uitbundig. M. zuchtte en bestelde weer een glas rosé.

Achter ons zat een ouder echtpaar. ‘Het is schandalig’, zei de grijze man. ‘Eerst hebben ze ons verplicht om ons geld naar de banken te brengen want ze wilden van dat loonzakje af. Er werden wat mensen aangesteld om voor ons geld zorg te dragen. En wat gebeurde er toen?? De mensen die voor ons geld moesten zorgen gebruikten dat om hun zakken mee te vullen. De salarissen en bonussen rijzen de pan uit en die mensen maar denken: ‘Goh, ben ik ZOVEEL waard? Nou, dan zal ik wel heel bijzonder zijn.’ Dit morele verval is niet meer te stuiten.’ Zijn vrouw knikte nadenkend. Sam begon hard te krijsen, kon de rest niet volgen.

Zondag 05-10
Ben sinds vanochtend non-stop bezig met dingen weg te gooien. In de gang staan al 3 volle vuilniszakken voor de Kringloopwinkel. Heerlijk gevoel is dit. Bijna soort van Geestelijke Schoonmaak. Nu kan ik zonder schuldgevoel nieuwe dingen kopen.

Haalde net was uit wasmachine. Zat weer iets tussen van dochter dat ernstig verkleurd lijkt. Denk dat ik ’t maar voor haar verstop en stiekem een nieuw – zelfde – shirt koop. Vervelend.
Ga weer verder met huis. Wil nog een vuilniszak vol zien te krijgen. Zal ongetwijfeld lukken.

https://www.youtube.com/watch?v=d7R7q1lSZfs

23 gedachten over “VZTZ – Het Morele Verval”

 1. Is Veel te lang geleden dat ik hier kwam buurten. Weet nu dus weer wat ik gemist heb. (Om de stilte op mijn blog te onderbreken heb ik er maar weer eens een keer wat opgezet en er een rondje bloggers aan vastgeplakt.)
  Dat stofje in port noemen ze alcohol. Heb ik even voor je gegoogled.
  Boeken van S&W wegdoen?? Ben je nou helemaal? Daar krijg je écht spijt van, geloof me maar. NIET DOEN!!

 2. Dat stofje in de port werkt bij mij als een slaappil. Na 1.5 portje tuimel ik in bed en slaap uren aan een stuk.
  Scabbelen deed ik jaren geleden met mijn oudste zus, alleen zij won, zou vol overtuiging hebben gezegd naschotelen bestaat.

  groetjes en een fijne zondag, Ria

 3. Van opruimen krijg je zo’n lekker leeg hoofd, en als bonus ook nog een leeg huis 😉 Voortaan maar rode wijn drinken als de rest aan de port gaat. Dat shirt van je dochter: kun je niet zeggen dat het van de waslijn gewaaid is :-)) Sorry, ben een beetje dwars vanavond. Mooi nummer!

 4. Mooi nummer, al jaren fan van. Maar die clip heb ik nooit gezien… Opruimen is heerlijk. Je hebt wel fantasierijke dromen. De mijne zijn altijd zo huisjeboompjebeestje.

 5. Heerlijk dat Zonnetje nog in het weekend. Kan me voorstellen dat na het bezoek de stilte voelbaar was.Gelukkig komen ze toch weer 🙂
  Opgeruimd staat netjes met de overbodige spulletjes en kleding ,zouden ze trouwens ook met de bonussen en premies mogen doen !

 6. Heerlijk opruimen, ben ook bezig er is hier binnenkort rommelmarkt. En dat stofje ken ik. Ben ooit een keer echt dronken geweest van port. Zoonlief had stiekem een filmpje gemaakt waarop ik zei : Port is koppig……….

 7. Stofjes waar je niet tegen kunt, dat zou verboden moeten worden. De drank zelf natuurlijk niet.

  Maaltijdsoep, mmmmmm, lekker. Morgen ook maar wat maken.

  Opruimwoede, ik zou zeggen, ga rustig zitten. Wacht totdat het over is en ga rustig verder waarmee je daarvoor mee bezig was.

  Wat je niet allemaal droomt zeg. Gelukkig onthou je niet alles.

  En…. krijgt Sam wel genoeg te eten? Hoe zit dat met drinken?

  Dat shirt van dochter in de zak doen. Misschien gelooft ze wel als je zegt dat die er per ongeluk in is gekomen.

  Love As Always
  Di mario

 8. Terugkijkend op je week, eentje zonder al te veel kleerscheuren….
  Behalve een te hard gescrubd gezicht…. viel het wel mee….
  Okee de dochter is er nog niet achter gekomen dat je weer ……
  En je bent nog niet iets kwijt dat nu bij de kringloop terug te vinden is…….

 9. NEE? S en W niet wegdoen. Die oude vierkleurendruk gaat geld waard worden. Ik heb juist stapels op de Hasseltse rommelmarkten gekocht. Stripverhalen als belegging leveren meer op dan geld op die verdomde banken.
  Aan de andere kant: dingen wegdoen, zeer herkenbaar. Komt door renovatie. Mijn huis wordt een stuk leger. Alleen boeken, dat blijft een teer punt.

 10. O, wat heerlijk dingen weggooien. Ik ‘moet’ dat ook gaan doen omdat ik mijn huis in de verkoop ga zetten, dus het MOET en dan is het wat minder leuk.

 11. Wat kun je soms achterlijk dromen hè? Ik heb dat ook wel eens in bepaalde periodes, dan haal ik echt alles en iedereen erbij en dat wordt in die droom dan door elkaar gehusseld … wordt je ’s morgens helemaal confuus wakker. En die port maakt het er niet beter op 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw