VZTZ – Het (bijna) Hartinfarct

DSC08341

Zondag 01-06
Aflevering Breaking Bad gezien. Weer zak zonnebloempitten weggewerkt. Wou dat ik die dingen de hele dag kon eten maar heb daar geen tijd voor en gepeld is niet zo lekker.
‘Het Aapje’ uitgelezen. Is wel leuk maar vond ‘Het Victoriaanse Huis’ dat ik laatst gelezen heb veel en veel leuker.

Maandag 02-06
Afgepeigerd. Heb bureau opgeruimd. Dat was op zich al een klus waar 10 man dagenlang zoet mee zouden kunnen zijn. Was niet normaal, weet niet hoe dat kan. Overal papieren, krantenknipsels, aantekeningen, pennen, scharen, paperclips, telefoonsnoertjes, lege cd-hoesjes, 3 nietmachines, 2 pakken nietjes, flesjes, elastiekjes, haarklemmen – het was niet leuk meer. Bed verschoond – dat doe ik elke week natuurlijk – maar dit keer ook het dekbed zelf gewassen. Ligt nu weer schoon en droog op bed, heerlijk. Verheug me erop om vanavond naar bed te gaan.

Dinsdag 03-06
Naar Terschelling. Was mooi weer voorspeld, daar ging ik dan ook van uit. De tocht op de boot was in elk geval mooi, dus dat klopte wel. Jammer genoeg betrok het al vrij gauw. Dat was nou weer een beetje jammer, vooral omdat we toen al een flink eind van de boot verwijderd waren. In de stromende regen terug gefietst.

Woensdag 04-06
Avonds heel even met vriendin M. aan de telefoon. Kleine Sam was op de achtergrond aan het gillen. ‘Al die zwangerschapsboeken gaan maar over bevallingen’, mopperde ze. ‘Maar dat kind komt er heus wel uit. Ze moesten het eens hebben over de periode NA de bevalling. Dit hebben ze me niet verteld.’ (Sem schijnt veel te huilen).
‘Dit is nog maar het begin’, troostte ik. ‘Het kan nog veel erger worden, echt.’

Donderdag 05-06
Gewerkt. Stukje rauwe zalm gegeten plus salade met avocado. ’s Avonds met ma aan de telefoon.

Vrijdag 06-06
Ga nu toch maar eens een begin met was opvouwen. Ouders komen morgen en het logeerbed is niet meer zichtbaar. Komt alleen maar meer en meer was bij want de machine draait nu weer. Wou dat ze wegwerpkleding hadden. Een, twee keer dragen en dan hop, weg ermee. God, wat zou dat makkelijk zijn.

Naar stadje toe. Zag leuk topje hangen, holde er direct op af. 69 euro was dat ding. ‘Zitten er diamantjes in de zoom?’ vroeg ik aan de verkoopster. Ze keek me onverschillig aan. ‘Dat ding komt uit India’, verduidelijkte ik. ‘In het maakloon zit het hem dus niet. Bovendien is het geen pure zijde en het aantal vierkante centimeters is ook te verwaarlozen. Dus ik vraag me af: waar zit het hem DAN in?’ Hier had verkoopster geen antwoord op. Ze holde gauw naar andere klant. Heb topje niet gekocht.

Heb per ongeluk opkomende bloemetjes verwijderd toen ik onkruid wiedde. Kwam er te laat achter. Kon wel janken.

Zaterdag 07-06
Zojuist alvast grote pan bami gemaakt. Ouders komen straks. Ga ook weer Griekse salade erbij maken, lekker.

———
Bijna hele middag en avond buiten gezeten. Nog gescrabbeld. Was irritante vlieg in slaapkamer. Tegen de tijd dat ik ‘m te pakken had werd het al bijna licht.

Zondag 08-06
Op tijd op, moesten nog boodschappen doen in verband met barbecue die we vandaag zouden houden. Vlees, stokbrood: alles moest ik nog in huis halen. Pas toen we de deur uitgingen realiseerde ik me dat het vandaag EERSTE PINKSTERDAG was en dat alle winkels dicht waren. Dacht dat ik een hartinfarct kreeg, zó schrok ik. Wou direct aan de rosé om te kalmeren, besloot het niet te doen. God zij dank bleek er een grote Jumbo in Bolsward open te zijn. Ondertussen was bloeddruk al skyhigh. Uiteindelijk kwam alles goed. Heerlijk in tuin gezeten met ouders en vrienden. Het zonnetje scheen en de lucht was blauw. Wat wil een mens nog meer? Rosé smaakte overheerlijk.

27 gedachten over “VZTZ – Het (bijna) Hartinfarct”

 1. Leve de Jumbo….
  Maar gek genoeg vergeten we pinksteren omdat we de verschijning van de Heilige Geest geen heugelijk feit meer vinden.

  Ikwas ook een huilbaby, en het is ook alleen maar erger met me geworden (toen ik kind was, want de afgelopen 2 jaar heb ik niet meer gehuild).

 2. Je week was ook zo weer voorbij. Je hebt weer genoeg meegemaakt. Heerlijk toch dat je zo de boot kan pakken naar Terschelling. Jammer van de regen.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Tof zo’n weekoverzicht. Bij tijd en wijlen echt hilarisch om te lezen 🙂
  Zelf zou ik me daar niet aan wagen omdat er nogal dikwijls dingen gebeuren die ik liever stante pede vergeet.

 4. Volgens mij is er “weggooikleding” in de handel hoor… ga eens bij Primark kijken , de spullen wassen en strijken is bijna duurder dan dáár nieuw kopen.
  Dan blijft je logeerbed óók beter in beeld 😉

 5. Ach, Terschelling is zó mooi, ook deze foto is mooi zeg!
  Nou ja, soms vraag je je echt af waarom kleding soms zo duur is. Zo’n klein vodje van € 69,– … en als de verkoopster het antwoord ook niet weet vraag je je toch af of je bedonderd wordt waar je bij staat!
  Als ik nietsvermoedend boodschappen zou gaan doen en er achter kwam dat alle winkels gesloten zijn zou ik daar ook het zuur van krijgen. Wat een geluk dat er nog een Jumbo open was,

 6. Dat zijn weer heel wat belevenissen. Maar ik bleef toch even hangen bij het kledingstuk en de verkoopster. Het boeit zo’n mens blijkbaar totaal niet dat dit door kleine vingertjes is gemaakt. Wat een onverschillige hork. Ook totaal geen reden bedenkt, eigenlijk bedoel ik: weet, waarom de prijs zo hoog is.

 7. Het was me het week je wel! “Zitten er diamantjes in de zoom?” Wij moeten hoognodig eens samen gaan winkelen, haha 😀 Wat een trut van een mens, trouwens.
  Een belangrijk ding van je week mis ik nog: je geweldige verhaal!
  Liefs Kakel

 8. Oh, dat heb ik ook. Ik weet nooit wanneer die ”feestdagen” zijn. Behalve kerst en sinterklaas, maar aan dat laatste doe ik – gezien mijn leeftijd- niet meer.En zonder zwarte Piet al helemaal niet.

 9. Nou, prijs je maar gelukkig dat die Jumbo in Bolsward open was. De lokale vestiging hier was en bleef gesloten. Gisterenmiddag pas om 12 u even open, en meteen files voor de deur. Je zult ze maar gemist hebben….;)

 10. Heerlijk een dagje naar terschelling! Mijn favoriete eiland!
  Jammer dat je me niet mee vroeg 🙂
  Wij hebben ook 2x gebbqed dit weekend, ik had weer eens teveel ingeslagen.
  O wat erg! haha

 11. Herkenbaar die vlieg, had van de week zo’n zoemende/brommende vlieg, kon hem niet vinden ook…erg. Mooie opmerking van die top haha…. Zag in Brugge een tas in een etalage van 2995 euri, toen zei ik tegen mijn zus, staat de komma verkeerd ;).

 12. Rebelse, je weet toch dat ik altijd achter je bedankje kom aansukkelen he?
  Mens, wat leef jij intensief. Die hele week is een gevecht tegen de tijd, de troep, de oneffenheden des levens (de vlieg, de uitgetrokken etc. en daartussen door het glorende geluk van op lekker op je en in je relatie zijn en… en….en… nou!!
  Denk je wel om je hart?

 13. Haha, heb je dat echt gezegd tegen de verkoopster van die diamantjes? LOL
  Jammer van Terschelling, wat een rotstreek om ineens het weer te veranderen na eerst een mooie weersvoorspelling!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw