VZTZ – De Gekookte Kikker

Bron: PixabayZondag 12-04
‘We hoeven ons niet te haasten’, zei ik tegen man. ‘We hebben nog alle tijd.’
Man keek op. ‘Waar heb je het in Godsnaam over?’
Vertelde hem over de 65-jarige vrouw die vierling krijgt. ‘Is wel een prettig gevoel, deze mogelijkheid, vind je niet?’, besloot ik. ‘Dat geeft weer wat lucht.’
Man knikte moeizaam. Gezicht sprak boekdelen.

Maandag 13-04
Oma Toni toch nog overleden. 96 jaar en dan zo aan je einde komen. Neergestoken worden door een zwaar gestoorde compleet geschifte waanzinnige doorgedraaide opgefokte idioot. En dan te bedenken dat ze dit soort mensen aan alle kanten op ons loslaten want verplicht opgenomen worden, nee, daar doen we nauwelijks aan. Wat een maatschappij.

Pannenkoeken gegeten. Plus smoothie met andijvie, banaan, kiwi en witlof. Kan de rest van de week dus weer vooruit.

Dinsdag 14-04
Me niet opgewonden over de fooi van Jos Nijhuis, bestuursvoorzitter van Schiphol. Ben dus op de goede weg. Betekent dat ik begin te begrijpen dat er in deze wereld veel mensen loslopen die met behulp van de politiek ongelimiteerd een greep mogen doen in de kas. (Ter info: grootgraaier Nijhuis verdiende 2014 in totaal meer dan 9 ton).

Woensdag 15-04
Gewerkt. Na het werk naar Heinekenhoek, had afspraak met vriendin E. Heb vriendin E. jarenlang niet gezien, ze woont nog in Suriname. Was leuk.

Geweldige actie van de vakkenvuller van AH: tijdens aandeelhoudersvergadering van Ahold zei hij tegen Ahold-baas Boer:
“U verdiende in 2013 zo’n 3,7 miljoen euro. Dat is per uur zo’n 1600 euro. Om uw loon van één jaar te evenaren moet ik 299 jaar fulltime werken.”

Meneer Boer kon er niet om lachen. Niet eens glimlachen. Ik wel.

Donderdag 16-04
‘Ik weet het niet hoor’, zei vriendin M. ‘Soms word ik ’s nachts wakker en denk ik: in wat voor wereld heb ik in Godsnaam Sammetje gezet? In wat voor wereld zet ik dit kindje?’ Ze wees op haar buik die al aardig begint te groeien. ‘Ik kan me er echt zorgen over maken weet je dat?’
M. en ik hadden het over de christenen die overboord gegooid waren door moslims.
‘Er is niets aan de hand’, suste ik M. ‘Als we ons nu allemaal vlug bekeren en gesluierd over straat gaan komt het heus wel goed, geloof me.’ M. was er niet gerust op.

Vrijdag 17-04
Vriendin A. belde. Ze hield maar niet op over haar chef. ‘Ik kijk de HELE dag tegen hem aan!’ riep ze. Ze krijste bijna. ‘Hij heeft niet in de gaten dat ik naar hem zit te kijken. Constant gaat die hand naar dat neusgat. En dan zeg ik tegen m’n collega’s: kijk, kijk, daar gaat hij weer. M’n hele blok zit naar hem te kijken. Hoe zou zijn vriendin dit nou vinden? Zegt die nooit: dit kan echt niet? Die heeft dit toch ook in de gaten?’

Zaterdag 18-04
Hele dag in de tuin gewerkt. ’s Middags kwamen paar vrienden van man langs. Kregen het over de actie van de vakkenvuller van Ahold paar dagen geleden.
‘Het verschil tussen een zakkenvuller en een vakkenvuller is niet zo groot hoor’, zei vriend W. Keek hem met opgetrokken wenkbrauwen aan. ‘Het scheelt maar één letter.’
‘Heeft hij niet zelf bedacht hoor’, zei vrouw van W. Ze keek met een schuin oog naar het zoveelste glas wijn dat W. zichzelf inschonk.

Zondag 19-04
21. 45 uur, net thuis. Waren even naar de verjaardag van tante E. ‘Wat hebben we die Kamp toch onderschat’, zei oom H. ‘De man dacht dat hij iedereen kon misleiden. Het hele kabinet is schuldig aan wat er is gebeurd. We hadden geld nodig voor Griekenland, dat is het hele verhaal’. Onderwerp van gesprek was de gaswinning in Groningen.
‘De Groningers hebben zich als kikkers in een pan water gedragen’, vond oom A. Hij verduidelijkte: ‘Als je een kikker in een pan water doet en het water langzaam aan de kook brengt laten ze zich rustig dood koken. ’ Iedereen knikte instemmend. Zag opeens heel helder hoe het zit met politiek.
We zijn allemaal kikkers.

https://www.youtube.com/watch?v=POgViZ_Zcek

 

10 gedachten over “VZTZ – De Gekookte Kikker”

 1. Kaalplukkers

  politiekers
  weten heel goed
  dat we op een keer dood gaan

  daarom maken ze zich niet druk
  over ons eventueel tijdelijk geluk

  ze blijven plukken
  tot er
  nergens nog pluimen op een lijf staan

  Lenjef 🙂

 2. Tieners als je al ver in de 80 bent lijkt me pas écht leuk….. nou ja niet voor de teeners natuurlijk.

  Het allerergste is nog dat er onderzoek komt naar de doodsoorzaak van oma Toni, of te wel, er zijn al slimme advocaatje bezig om te zorgen dat de dader “het niet gedaan heeft” misschien had ze wel toevallig ook griep die in een longontsteking ontaardde en stierf ze dáár aan, dan zou zo’n arme aanvaller voor niets straf krijgen.

 3. Bij alle ellende ook nog een man die niet met zijn vingers uit zijn neus kan blijven. Zooooo smerig! Is de aloude opmerking: “Stuur een kaartje als je boven bent” al geprobeerd? Of: “Wil je mijn vinger ook even lenen?” Graaien, hoe dan ook. Bah! Knap van je dat je je niet opwindt. Mij lukt dat maar matig. Gelukkig een mooi muziekje!

 4. Zo egoistisch om op je 65-ste nog een kind te willen krijgen. Nou ja, ze zijn gelukkig met z’n vieren, hebben ze steun aan elkaar.
  Bij graaien valt het me op dat het wel een werkwoord is maar tijdens het vervoegen gaat er iets mis. Ik heb nog nooit iemand horen zeggen: ik graai, jij graait. Het is altijd hij graait of zij graaien.
  Heb je nog tips zodat ik me ook niet meer hoef op te winden?
  Oma Toni. Haar belager moeten ze eens flink met een kaasschaaf het vel van zijn neus halen. Ter opwarming 😉
  Liefs Kakel

 5. De wereld wordt steeds gekker pfffff … gelukkig klinkt Mecano erg lieflijk (alhoewel ik vermoed dat de inhoud van die tekst ook niet over rozen gaat) 😉

 6. Rutte als kikkerkoning. Kunnen wij als rebelse kikkers niet het ‘pad’ effenen voor een beter systeem.
  Een blog vermag zoveel….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw