VZTZ – Een Pondje Make-Up

Zondag 08-06
Nog lang buiten gezeten. Daarna nog potje scrabble gespeeld. Geen discussies over woorden dit keer.

Maandag 09-06
Op tijd op. Lange tocht gemaakt, via Gaasterland belandden we uiteindelijk in Dwingeloo en van daaruit in Midden-Drenthe. Reden door naar Kamp Westerbork – konden niet meer naar binnen (was al gesloten) maar werden er wel stil van. Zoveel verdriet te midden van zo’n mooie omgeving…Vreselijk, vreselijk.

002Bij de Chinees gegeten. Wou een vlieg wegslaan met servet. Sloeg per ongeluk een vork uit schaal met garnalen in Zwarte Bonensaus. Vork vloog over tafel. Kwam natuurlijk terecht op ma’s witte kleding.

Dinsdag 10-06
In tuin ontbeten. Mooi weer. Verhaaltje voor krant geschreven. Met ouders naar tuincentrum toe en weer veel te veel geld uitgegeven aan bloemen en planten. Het stond er allemaal zo mooi bij, kon de verleiding niet weerstaan. Daarna stad in. Op terrasjes gezeten. Heb tot 2 keer toe een warme chocolademelk met slagroom genomen. Was bijzonder lekker.

Woensdag 11-06
Gewerkt. Ouders gingen weer naar Rotterdam. In Amsterdam blijven slapen. Op Rembrandtplein met vriendin L. wat gedronken. Zaten 2 travestieten aan een tafeltje verderop. Zeldzaam, de hoeveelheid make-up die beiden op hun gezicht gesmeerd hadden. Was minimaal een pond. Kon jammer genoeg niet horen wat ze zeiden. Later kwam er een andere vrouw bij zitten, leuk type. Lang, slank, hoge paardenstaart. Ze keek verdrietig, de leuke vrouw. Beide travestieten keken verhit. Pas toen we weggingen ving ik iets op van hun gesprek.
‘Waarom zoeken jullie altijd rottigheid?’ wilde de leuke vrouw weten. ‘Het is zo volks wat jullie doen, zo viswijverig. Het had zo leuk kunnen zijn maar nee, dat trokken jullie kennelijk niet. En dat allemaal om zoiets onnozels, tjonge jonge.’ Pas toen de travestieten hun mond opendeden hoorde ik dat het vrouwen waren.

Donderdag 12-06
Gewerkt. Airco op het werk doet het niet. Overal staan nu losse noodairco’s te loeien. Moeilijk om wakker te blijven met het monotone geluid. Klinkt doorlopend alsof je in een vliegtuig zit. Quinoa en aubergine met gehakt gegeten.

Vrijdag 13-06
Voetbal, Nederland-Spanje. Voerde denkbeeldig gesprek met een vriendin toen manlief binnenkwam. ‘Dat is goed’, zei ik hartelijk tegen de dode telefoon, ‘we zullen er zijn, gezellig.’
Legde telefoon neer en verduidelijkte naar manlief: ‘Dat was S. Ze stelde voor om stukje te varen en daarna uit eten te gaan. Om 20.00 heeft ze gereserveerd in het restaurant.’ Manlief kwam haast niet uit zijn woorden van schrik. Hij schudde heftig zijn hoofd. ‘Voetbal’, bracht hij uiteindelijk uit. Heerlijk.

Zaterdag 14-06
Naar stad toe. Reisbureau binnengewipt, vakantiefolders gehaald. Ouders gebeld, gevraagd of ze mee willen op vakantie. Lijkt me gezellig. ‘We zullen erover nadenken’, beloofde moeder.

Nu 18.30 uur, gaan zo bij P. & E. barbecueën. Hoop dat het droog blijft.
———————-
Het bleef droog. Net thuis, 01.40 uur. Vriendin had enorm haar best gedaan. ‘Wat een werk is zo’n barbecue toch he?’, verzuchtte ze toen ze naast me neerplofte. Haar man riep juist op dat moment: ‘Schatje, fijn hè, een dagje niet koken?’ Vriendin verslikte zich in haar rosé. Ik ook, maar dan van het lachen.

Zondag 15-06
Vaderdag. Niet naar pa toe – ouders waren hier de afgelopen week en toen hebben we eigenlijk elke dag al feest gehad. Mag ook niet uitgebreid over hem schrijven want dat wil hij niet.  Maar toch wil ik even dit zeggen:
‘Lieve pap: Ik ben trots op je. Ik kan me geen betere, lievere en leukere vader wensen en ik ben blij en gelukkig dat van al die miljoenen, miljoenen mannen uitgerekend JIJ mijn vader bent!’

Ga nu naar beneden, op de bank hangen. Ben daar wel even aan toe. Surinaamse vriend R. is net weg. Hij is op vakantie in Nederland. Lieten hem vanmiddag de omgeving zien. Hem meteen uitgelegd wat boerenijs is: ‘Dat is een lokaal product, echt iets van deze streek’ zei ik. ‘Dat zijn namelijk bevroren stamppotten Je hebt bijvoorbeeld hutspotijs of andijvie-ijs.’ Vriend R. had er nog nooit van gehoord. ‘Sommigen hebben zelfs boerenijs met doorgebakken spekjes of grote tenen knoflook’, fantaseerde ik lustig verder. ‘Die zijn echt waanzinnig lekker.’ Kostte me totaal geen moeite gezicht in plooi te houden. Zorgwekkend.

29 gedachten over “VZTZ – Een Pondje Make-Up”

 1. Lachen! Vrouwen die zich zo onder de make-up bedelven dat ze door kunnen gaan voor travestieten, heerlijk! Het is wel weer een hilarisch relaas, deze week. Dat van die miljoenen zaadjes er uitgerekend één vond dat hij je vaders dochter moest worden. Dat zet vaderdag toch in een heel ander licht, vind je niet?
  En even wat anders, de laatste tijd lukt het me maar niet jouw blogs te “liken”. Ik klik wel aan, maar vervolgens verschijnt er niets. Vreemd.

 2. Travestieten die vrouwen blijken te zijn, haha 😀
  De allereerste keer dat ik met mijn man (die toen mijn echtgenoot nog niet was) en zijn ouders uit eten ging, belandde er een stuk saté van mijn stokje in de schoot van mijn schoonvader. Toen hij de zaak verliet, hield hij zijn hoed voor zijn geslachtsdeel. Ik weet nou nog steeds niet of ik moet lachen of me moet schamen. Natuurlijk deed ik het niet expres 🙂
  Lieve vaders: goud waard!
  Liefs Kakel

 3. Alles bij elkaar genomen heb je toch een geweldige week achter de rug.
  Je vader zal enorm trots zijn op zijn dochter en dat mag hij ook wel.

  Lieve groetjes, Ria

 4. Mijn enige reactie zou zijn, veel plezier dan met hun. Dinnetje had ook wat voor aanstaande woensdag geregeld. Ik heb gezegd dat ik wat later kom. Dat ik eerst voetbal ga kijken. Zij keek beteuterd.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Hahahaha bij de Chinees dat kon mij ook gebeuren 🙂
  Wat heerlijk dat je nog zo samen met je ouders kunt genieten echt rijkdom (Y)
  Ja make-up ik draag het niet althans heen poeder of creme .
  Oef dat ging nog net goed die voetbal grap je man had bijna een hartverzakking !

  Ik denk dat je paps heel blij is met jouw ❤

 6. helaas, ik knoei meestal mezelf onder, bij voorkeur wanneer ik nét iets nieuws aan heb , nou ja, hoef ik me ieder geval bij niemand te verontsculdigen.
  Die voetbalgrap is het einde ,ga ik hier óók proberen lvoor woensdag;-)
  Jouw vader moet nu smeltend voor zijn computer zitten.

 7. Ik probeerde me voor te stellen hoe ik zou hebben gereageerd als je tegen mij had gezegd op een voetbalavond dat we ergens uit eten gingen….Ik denk dat ik meestal vriendelijker ben.

 8. Tjemig zeg, ik zou niet weten welk stukje van je schrijven ik nu het leukst vind… behalve dan dat ik dat van de bbq zo leuk vond dat ik dat stukje voorlas aan mijn man 🙂 zit namelijk veel waarheid in toch!

 9. Haha wat kan jij goed jokken zeg! Heel grappig!
  Helaas houdt mijn man niet van voetbal anders zou ik de grap even met hem uithalen 😉
  Je foto’s vind ik erg mooi, vooral de middelste!
  het was een weer een gezellige week.

 10. Mwoehahaha! Jij durft om zo’n voetbalgrap uit te halen! Maar eerlijk, mijn man zou blij zijn geweest met zo’n etentje haha!
  Maar brrr boerenijs met doorgebakken spekjes of grote tenen knoflook … wat een goedgelovige vriend heb jij 🙂

 11. Rebelse Huisvrouw

  Dank jullie wel allemaal, voor jullie leuke reactie en nog een fijne avond! (En voor diegene die morgen naar voetbal gaat kijken: veel plezier!)

 12. Erg leuk om je man zo’n schrik te bezorgen. Hij kan er wel in blijven en dan helemaal geen voetbal meer zien.
  Nog leuker was die vork die natuurlijk op de witte jurk van je moeder wipte. Geniaal gevonden.
  En na die vakantie zullen in Suriname de vreemdste geruchten over ijs de ronde doen. Ze gaan ons nog een gek land vinden.

  Kortom, hilarisch weekoverzicht van een hilarische rebelse

 13. Ach kan je wel je man zo pesten, haha. Wel leuk dat je zoveel leuke dingen nog doet met je ouders. Ja en een vader blijft altijd bijzonder, maar de mijne was wel de beste hoor ;). Je weet je weekbeschrijvingen altijd mooi te brengen, vind ze leuk om te lezen hoewel ik wel eens van achter naar voren lees en soms wat laat ;).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw