© Rebelse Huisvrouw

VZTZ – De Dictatoriale Elite

Maandag 31-08
Ga naar bed. Zojuist gekeken naar Pauw. Sophie Hilbrand was een van de gasten. Ze wil met haar nieuwe programma ‘het taboe op het gebruik van botox verbreken’ vertelde ze vol trots. Snap het niet. Wist niet dat hier een taboe op rustte. Een taboe op het opsnuiven van paardenstront, ja, daar kan ik me nog wel iets bij voorstellen. Of een taboe op het langzaam roosteren van je levende cavia. Maar een taboe op het gebruik van botox? Nee, daar kan ik me niets bij voorstellen.

Dinsdag 01-09
Dochters eerste dagje in Groningen! ’s Middags met vriendin S. naar Leeuwarden en bij V&D wat gedronken. ‘Karel zei gisteren dat ik chaotisch ben’ vertelde S. ‘Probeer eens af te maken waar je aan begint’ zei hij. ‘Dat werkt echt veel beter’.
‘Wat doe je nou moeilijk man,’ antwoordde ik. ‘Ik heb twee zakken M&M’s op en van de cake is ook weinig meer over.’ S. keek bedroefd naar buiten. ‘Ik ben geen ideale echtgenote’ zuchtte ze toen.
‘Ach, ‘ideaal’ is slechts a state of mind’ troostte ik. ‘Karel zal zijn verwachtingen in de loop der jaren wel bijgesteld hebben, denk je niet?’
S. keek me fronsend aan.

Woensdag 02-09
’s Avonds naar verjaardag van neef H. Werd flink gedebatteerd over politiek. ‘De democratie bestaat niet meer’ snoof neef H. ‘De EU is een dekmantel voor dictatuur. Wat er nu gevormd wordt is het Vierde Rijk met Duitsland als stuwende kracht. We zitten erbij en kijken ernaar. En maar roepen dat het zo geweldig gaat met de economie. Er belanden goddomme steeds meer mensen in de bijstand’. Een ieder knikte instemmend.
‘En hoe zat het ook alweer met die onderste steen waar Rutte het zo vaak over had?’ probeerde nicht P. van onderwerp te veranderen.
‘Die heeft hij stevig vast gemetseld’ bromde neef H.

Donderdag 03-09
Droomde dat Rutte bezig was een boek te schrijven. ‘Het wordt een groot succes, dit boek’ verzekerde hij me. Hij grijnsde en zijn neus begon te groeien. Er was iets bekends aan de hele situatie.
‘Waar gaat dat boek over?’ vroeg ik bezorgd.
‘Het wordt een sprookjesboek’ kraaide hij opgetogen. ‘En het zal heten: Sprookjes voor de Lage Landen’. Staarde gefascineerd naar neus die alsmaar langer werd.

Vrijdag 04-09
Vriendinnen K. & K. op bezoek. Ken beiden nog uit de tijd dat ons leven alleen maar bestond uit feesten, feesten en nog eens feesten. Dat we ooit een badkamer zouden schoonmaken of voor een gezin eten op tafel zouden zetten was ondenkbaar in die tijd. Heerlijke dag gehad, voelden ons weer 17 jaar oud.

’s Avonds aan de telefoon met oom C. ‘Dat zootje dénkt dat zij de machthebbers zijn’, fulmineerde hij. ‘Maar de enige machthebbers, dat zijn wij’.
Fijn idee. Jammer dat de praktijk anders uitwijst.

Zaterdag 05-09
Vreemd weer de hele dag – grijs en winderig en dan opeens weer zon. Is irritant. Het is het een of het ander, niet dit wisselvallige gedoe.
‘Je bent zelf al wisselvallig genoeg’, knikte dochter begrijpend. ‘Daarom kan je hier niet tegen’.
‘Moet jij niet een kamer zoeken in Groningen?’ wou ik weten. Dochter liep lachend weg.

’s Avonds met vriendin H. pizza gegeten bij San Marino. Pizza was verrukkelijk. Maakten eerst ritje en zagen prachtige regenboog. Regenboog was ZO duidelijk, was er heilig van overtuigd dat er een pot met goud op ons wachtte. ‘Ik rij er echt niet heen hoor’ schudde H. heftig met haar hoofd toen ik het opperde. Reden door naar pizzeria. Vraag me nu de hele tijd af of dat wel verstandig was. Wat als…?

Zondag 06-09
Weer grijs dagje. Bezig nieuws van de afgelopen dagen te lezen. Las dat de wachttijd van ziekenhuizen vaak schijn is. Heeft te maken met budget. En maar premies verhogen, de kl#@$%^&$#@.

‘Volgende keer anders stemmen’ opperde overbuurvrouw G. toen ze de eieren kwam terugbrengen en ik haar dit vertelde.
‘Dat heeft geen zin’ mompelde ik. ‘Stemmen is een illusie. We dénken dat we een keus hebben maar we hebben geen keus. We stevenen af op de ondergang. We worden bestuurd door een dictatoriale elite. We zijn willoze, apathische slaven, we kunnen geen kant op. We…’
Wou nog even doorgaan maar overbuurvrouw stond op.
‘Bedankt voor de eieren’ zei ze abrupt en rende het tuinpad af.

Moet me misschien een volgende keer maar wat inhouden. Ook dat nog.

13 gedachten over “VZTZ – De Dictatoriale Elite”

 1. Valt me tegen van Sophie Hilbrand. Dacht dat zij ballen had. Maar ja…39. Aan haar vreet ook de tijd. Uiteindelijk zal ze wel zwichten voor de spuit. Hebben wij als bekende Nederlanders geen last van! En ach, ik ben toch al getrouwd.
  Sprookjes van de Lage Landen: wat een voltreffer!
  Lieve groet

 2. Ja, ’t Is me wat in Nederland. De politiek regeert en draait ons allerlei raderen voor de ogen. Stopt Rutte en neemt Jansen of Pietersen het over, dan erft ie gelijk de slechtheid en gaan alle grappen over op hen. Politici zijn bij uitstek en bij voorbaat verdacht. Geldt ook voor jou als je morgen premier wordt. Of voor mij.
  Enfin, je kan er op een leuke manier een verjaardagsfeest mee verzieken. Of een etentje. En werkt de politiek niet meer, dan pakken we het Nederlands elftal. Dat heb jij niet meer mee kunnen pakken natuurlijk, maar geloof me: het Nederlandse volk is bedroefd. Heb net de televisie uitgezet en onder het uitroepen van de kreet: allemaal de schuld van Poetin, besloten een andere sport te gaan aanhangen. Ik twijfel nog tussen mandjebal of sjoelen.

 3. Dank voor je bezoekje aan mijn nietswaardige blogplekje. Vond ik leuk.
  Zou ook leuk zijn (ja ik ben brutaal) als je zou meedoen aan de WE-300.
  Zoals de Belgen dat zo mooi zeggen: aan goede schrijvers is altijd nood!!

 4. Botox is geweldig, je kent mijn foto’s, ik ben in werkelijk 107 jaar maar zie er uit als slechts 73 dankzij botox
  Stemmen maakt inderdaad niets meer uit in Nederland, met zoveel kleine partijtjes krijg je áltijd een mix van div partijen aan de macht en maakt het allemaal niets meer uit. Uiteindelijk komen we zo altijd een beetje in het midden uit.

  1. Ik kan hier geloof ik niet liken, maar ik vond het een geweldige reactie. 107 Jaar… en dan nog dagelijks bloggen…’t is een wonder 🙂

 5. Je weet het weer raak te vertellen, en ja dat van de politiek, het blijft allemaal een vage bedoening waar we weinig invloed op hebben en willen we dat soms graag geloven.

 6. Volgens mij is het niet de bedoeling dat iedereen denkt dat Sophie aan de botox is hahahaha!
  Zij interviewt bekende Nederlanders óf zij botox gebruiken en sommigen doen daar héééél geheimzinnig over. Als mijn oogleden vanzelf over mijn ogen zouden hangen ging ik ook echt aan de botox .. of oogliften, als ik maar wat zie 😉
  Je overbuurvrouw loopt gewoon weg van alle ellende, maar heus, zij krijgt er ook een keer mee te maken en dan ….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw