VZTZ – De Vakantie

Zondag 13-07
Rest van de zondag beetje nerveus door huis heen en weer gerend. ‘Doe toch eens kalm’ zeiden man en dochter. Lukte niet.

Maandag 14-07

Naar stadje. Bij de bieb wat boeken gehuurd voor de vakantie. Naar Dio toe voor nieuwe lippenstift. Kwam per ongeluk thuis met wéér dezelfde kleur. Ging er juist heen voor een andere. Zonde. Moet toch wat beter opletten.

Dinsdag 15-07

’s Ochtends richting Bolsward. Bedoeling was om leuk tochtje te maken. Was donker, leek wel herfst. Viel zelfs regen. ’s Middags lange wandeling in stadje gemaakt. Lichaam voelt nu alsof er een stoomwals overheen gegaan is. IJskoffie bij Hema gedronken, saucijzenbroodje gegeten. Weet niet meer wat ik gekookt heb, vergeten.

Woensdag 16 juli
Gewerkt. Was mooi weer. Knoeide koffie op witte broek. Tuurlijk. Knoei nooit op zwarte kleding, wonderlijk.
Ben nu echt zenuwachtig. Overmorgen om deze tijd zweef ik in de lucht. Kan ik niet onder complete narcose vervoerd worden? Ga yogalerares bellen. Misschien wil ze me wel telefonisch door de hele vlucht heen loodsen. Het zijn tenslotte maar vier uurtjes. Weet zeker dat ze me wel kalm krijgt.

Donderdag 17-07
Gewerkt. Probeerde kalm te blijven toen ik las over deze horrorvlucht. ‘Vreselijk, vreselijk’, dacht ik. Ik dacht nog veel meer teneinde mezelf mee te sleuren in een poel van angst en geladenheid maar toen was daar het verschrikkelijke nieuws van de neergeschoten MH17 en wat ik dacht was opeens helemaal niet belangrijk meer. Wat is dit verschrikkelijk. Mijn gedachten zijn constant bij de slachtoffers en hun nabestaanden. Wat is er toch aan de hand in de wereld? Maak me er regelmatig zorgen over.

Vrijdag 18-07
15.45 uur. Daar stond ik dan op Schiphol in de kiosk om wat tijdschriften te kopen. De krantenkoppen krijsten me om de beurt het verschrikkelijke nieuws van gisteren tegemoet. Een ieder had het over de vliegramp.
‘We moeten naar de gate’ zei dochterlief ongeduldig.
Ik keek haar aan als een koe die naar het slachthuis vervoerd wordt. ‘Straks’, antwoordde ik. ‘Ik ga eerst nog een wijntje drinken.’

Zaterdag 19-07
Eerste dag op zonnig en warm Kreta zit erop! Is allemaal goed gegaan gisteren hoewel ik toch volgens mij een lichte hartbeschadiging opgelopen heb. Dat was tijdens de landing. Ik zag alleen maar water terwijl we al heel laag waren. Raakte beetje in paniek. ‘Waar is de LANDINGSBAAN?’ wou ik roepen en ook wou ik gillen: ‘OPTREKKEN’ maar net toen ik dat dacht raakten we de grond en landden we.
Dochter grijnsde. ‘Vliegtuigen kunnen ook op water een noodlanding maken hoor’ zei ze alsof ze m’n gedachten raadde. Was niet in staat antwoord te geven. Hijgde als een molenpaard en had moeite met loslaten van de stoelleuningen.

Ga nu naar bed. Vandaag veel gelopen, veel gezwommen en heel veel gegeten. Afgezien van het feit dat ik per ongeluk zonnebrandspray in oog spoot was het een heerlijke dag.

Zondag 20-07
Weer veel gelopen vandaag. En gezwommen. Erg warm, weet niet hoeveel graden het is. Vijftig, zestig? Zou makkelijk kunnen.

Ga nu in de schaduw boekje lezen, milkshake drinken en genieten, vooral eindeloos genieten. Heb ook al grote zak zonnebloempitten gekocht. Kan voorlopig mijn geluk niet op.

23 gedachten over “VZTZ – De Vakantie”

 1. Kreta… een mooi plekje onder de zon om te genieten van elk nu-moment 🙂 Mooi weekverslagje. En wat dat knoeien betreft… ik knoei nooit behalve met tomatensaus… bizar hé 😉

 2. Ja dat knoeien, pff vanmorgen verse aardbeien en een witte korte broek, geen goeie combinatie…. Een fijne vakantie en ik hou ook niet zo van vliegen en zeker niet als je dan weer zo’n ramp net in je netvlies heb. Geniet van het mooie weer.

 3. 30 graden, valt mee dus… 😉 geniet van je vakantie en bedenk maar zo… hier is het ook warm, maar broeierig want er valt elke keer regen.

  Love As Always
  Di Mario

 4. Gewoon de kleur lipstick die je het allerleukst vindt natuurlijk!
  Lijkt me verschrikkelijk om zó kort na zo’n afschuwelijke ramp in een vliegtuig te moeten stappen.
  Er zijn zelfs wel vliegvelden op het vaste land waar je eerst even hoogte verliezend doorvliegt over zee, en dan pas keert om naar het vliegveld te gaan omdat de bergen het onmogelijk maken boven land genoeg hoogte te verliezen ….je schrikt je rót als je dat niet weet.;-) Voor de temperatuur had je nog even niet weg hoeven gaan!
  Veel plezier en pas op met de zonnebrandolie!

 5. Heel veel plezier en geniet met volle teugen .
  Vandaag is om 16.00 Nationale rouwdag voor alle slachtoffers en nabestaanden .
  We leven in een wereld waar eigenlijk niks zeker is, dus lekker genieten van alles wat je gelukkig al deed en terug te lezen is in je VZTZ 🙂

 6. Nederland moet ondanks de vreselijke ramp straks ‘gewoon weer’ verder. We kunnen wel terugkijken op een emotionele, maar waardige herdenking van de slachtoffers. Geniet van je vakantie en van iedere dag die erna komt.

 7. Vandaag eindelijk een dagje minder warm. Voor mij is hitte niks. Ik zoek het dan ook zeker niet op. Kreta…pff… nee, gemiddelde Vikingtemperaturen, graadje of twintig of zo. Zodat je nog wat kunt doen…..vliegen bijvoorbeeld…..Veel plezier!

 8. Als ik jou lees kan ik mijn lachen echt niet inhouden,
  hoe serieus ook het werkt altijd enorm op mijn lachspieren.
  Heerlijk om zo mijn dag te eindigen met een grote grijns ;-))
  Kortom; Ik wil echt-echt-echt heel graag een VZTZ-bundel!

  Geniet van je vakantie, veel plezier met elkaar…

  Liefs!

 9. Zestig graden? Dan ben je te heet gewassen hoor. Dan kom je terug als kind van 10. Maar zo zal het niet zijn. Enfin, ik ken de afloop al want ik lees weer eens verkeerd om. Snel door…..wat is er nog meer?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw