VZTZ – In de Tram

Zondag 23-03
’s Avonds foto’s weggegooid van harde schijf. Heb al 3407 foto’s met nieuwe camera gemaakt waarvan ik minstens 3207 rustig kan weggooien.

Maandag 24-03
Belasting-ellende samen met manlief bekeken. Dat zeg ik niet goed. Mijn rol in de aangifte is compleet te verwaarlozen. Heb alleen maar op knopje verzend en print gedrukt aan het eind. Daarna naar tuincentrum toe. Wil bloemetjes in de hanging basket voor de deur hebben. Grappig dat we het altijd hebben over ‘hanging basket’. ‘Hangmand’ klinkt toch minder. Laptop voor vader van vriendin opgeschoond. Van de 3 virusscanners 2 verwijderd, daar was laptop al erg blij mee.

Dinsdag 25-03
Naar dokter. Allergietest laten doen. Een oog is vuurrood. Ander oog traant. Bespottelijk. Dokter vindt het ook wat typisch. ‘Misschien even 2 weken zonder make-up lopen?’ stelde hij voor. Ik rilde bij de gedachte van rondlopen zonder een spoor van make-up.
‘Dat dacht ik niet’ antwoordde ik dan ook direct. ‘Ik heb bovendien al wekenlang nauwelijks tot geen oog make-up op en ik kan me niet indenken dat het wel eens de lippenstift zou kunnen zijn’. Dokter was het met me eens. Vroeg tevens of het wel normaal is dat ik tegenwoordig na 4 glazen wijn instort. Dokter keek bedenkelijk. Grote pan maaltijdsoep gemaakt. Laarzen gekocht. Net gedoucht, haar gewassen. Ga op tijd naar bed, moet morgen vroeg op.

Woensdag 26-03
Gewerkt. In de tram zat vrouw achter me hard te praten aan de telefoon. ‘Het was een grapje, dat begrijp je toch wel?’ hoorde ik haar zeggen. ‘Ik kan toch niet weten dat je ontploft en naar mijn baas belt om te vragen of ik écht opslag heb gekregen? Je lijkt wel niet goed wijs mens. Het lijkt wel alsof je jaloers bent of zo.’ Iedereen luisterde ingespannen mee. De vrouw aan de andere kant van de lijn bleef hysterisch schreeuwen en tieren. Het grapje was duidelijk verkeerd gevallen.

’s Avonds niets gedaan.

Donderdag 27-03
Gewerkt. Had om 5 uur ’s middags afscheidsreceptie van collega. Was bijzonder gezellig. Jammer genoeg had ik nog niet zoveel gegeten. Daar kwam ik pas achter na het vijfde glas wijn. Moet uitkijken. Voordat je het weet gaat mijn goede naam eraan.

Vrijdag 28-03
Naar Leeuwarden met dochterlief. Gewinkeld, bij La Place gegeten. Ben nu net klaar met fietsen op hometrainer. Vreselijk. Waarom doe ik dit mezelf toch aan? (Omdat je anders telkens hijgend de trappen op strompelt misschien?)
Ga nu even wat anders doen. Weet nog niet wat maar heb geen zin om achter pc te zitten. Ben wat… rusteloos. Moet misschien maar weer even op de hometrainer.

Zaterdag 29-03
Vanmiddag lange wandeling gemaakt. Had nieuwe laarzen aan. Was geen succes. Tenen rechtervoet waren volledig afgekneld aan het eind van de middag. Voelde aan alsof ze zonder verdoving met bot aardappelmesje langzaam afgesneden werden. Was blij toen laarzen uit konden. Had zelfs kippenvel van pure ellende. Kalfsrolletjes gegeten. Ja, zo heten die dingen, ik verzin het ook niet. Met broccoli en krieltjes.

Zondag 30-03
Heerlijk geslapen. Heb al sinds donderdag geen alcohol gedronken, begin me met de dag fitter te voelen. Ga een maand lang geen wijn (proberen te) drinken. Betrapte mezelf er zojuist op dat ik Word-documenten altijd opsla in een zo klein mogelijk lettertype. Anders ´vind ik het zo zonde van het papier´. Is toch idioot? Ga wat doen in huis nu. Straks misschien nog even naar de pier.

[nggallery id=23]

29 gedachten over “VZTZ – In de Tram”

  1. Rebelse Huisvrouw

   O wat leuk Lummel – misschien kende ze mijn oma wel, die kwam ook uit Harlingen! (Mijn opa trouwens ook). Ben je er zelf wel eens geweest?

    1. Rebelse Huisvrouw

     Nee, die naam zegt me niets. Had net m’n moeder aan de telefoon en heb het haar ook gevraagd, maar haar zegt de naam ook niets. Welke periode woonde je oma in Harlingen, weet je dat ook ongeveer?

 1. Geinig dat we geneigd zijn om de oren te spitzen bij een gesprek in het openbaar, tja ze ziin het zelf schuld. Soms kun je ze ook niet overhoren 😉

  Ai met de ogen is dat duurt nu toch wel lang, arts zou je eens laten testen en niet zomaar iets roepen *of heb ik iets gemist*

  Soep altijd lekker.

  Auw ik voel mee met je tenen en jouw.

  Prachtig die foto collage mooie woonomgeving Rebelse

  “Bonnie , Bonnie kom je buiten spelen” …grapje een lekker wijntje op zijn tijd kan geen kwaad 🙂

 2. Ik kan ook niet tegen oog make-up, dan zie ik er helemaal niet meer uit. Nog beroerder dan zonder. Voor de lippenstift ben ik al over op dat dure anti-allergische merk. Dat scheelt een hoop ellende.

 3. Ik ben wel fan van je weekoverzicht! Altijd erg leuk om te lezen!
  Haha je maakte een goeie beurt bij de dokter!
  Wij hadden vrijdagavond een feestje en ik dronk 3 wijntjes. De volgende dag een knallende koppijn! Van DRIE wijntjes! Het moet toch niet gekker worden. 😉

 4. Dapper, foto’s weggooien. Van de 100 duizend die ik de laatste jaren maakte kunnen er waarschijnlijk evenzoveel weg, min tien, of zo. Sterkte met je oog. Irritant lijkt me dat.

 5. Ik had eens een vriendin Aleida van Hogenbout – Patin. Nee geen weduwe maar echte adel. Zij had ook altijd 1 avond vrij. Dan ging ze haar haren wassen en krulspelden zetten. Een avond voor haar alleen.
  Ik ben daar gigantisch op afgeknapt. een beetje verhouding kent geen vrije tijd.

 6. Ik neem gewoon een biertje vanavond. Die dokters zeuren overal over. Als je je daar wat van aan moet trekken heb je geen leven meer. .

 7. Hahaha, dat opslaan van die word documenten, Misschien moet je mijn dokter maar eens proberen. die heeft nog nooit tegen mij gezegd dat ik moest stoppen.

  Love As Always
  Di Mario

 8. Het was weer een zeer vermakelijke blogpost om te lezen, vooral om de reactie van de dokter en de vrouw in de tram die een grapje maakte heb ik moeten lachen. En nou maar hopen dat je ogen snel weer in orde zijn.

 9. Lekker weekje weer zo. Ja, dat niet eten bij de borrel is wel een dingetje he?!
  De lente is trouwens niet echt de tijd geloof ik, met al die terrasjes in spe, ik wens je veel succes!

 10. Zo, dat was me het weekje wel. Als je geen wijn meer mag, neem je toch port? Heb je minder van nodig…
  Hoop dat je de getoonde foto’s niet hebt weggegooid. Ik gooi alleen echt mislukte ex. weg. Ruimte genoeg op de pc.

 11. Die vrouw in de tram had natuurlijk spijt dat ze over die opslag gesproken had en probeerde de zaak te sussen alsof ze een grapje had gemaakt….. 😉
  Je gaar geld over houden…minder make-up, minder wijn en meer slaap…wie slaapt zondigt niet zei m’n moeder zaliger altijd;-)

 12. Mijn buurvrouw draagt een grote donkere zonnebril, omdat ze niet tegen make-up kan. Is dat geen idee?
  Of gewoon een lekker maskertje van klei, Friese klei doet het goed.

 13. O dat opslaan vind ik wel grappig haha in een klein lettertype. Eigenlijk drink ik alleen in het weekend een wijntje en soms een paar en dan merk ik ook wel eens dat ik opeens inkachel en me soms zonder beter voelt maar ja het is ook wel lekker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw