VZTZ – De Tekenpen

Zondag 14-09
Verjaardag was gezellig. Hield me ook in qua alcoholgebruik dus de mantra hielp wel. Niet al te laat thuis, nog een aflevering Breaking Bad gezien. Het wordt steeds spannender.

Maandag 15-09
Prachtig weer. Hele dag binnen, laptop van ex-partner vertoonde wat kuren en hij had het ding dringend nodig voor z’n werk. Was ’s avonds pas klaar.
Morgen uitslag mammo halen. Telkens weer die spanning, bah. Zalm en spruitjes gegeten.

21.30 uur. Hoor constant het lawaai van F16’s. De hele dag al. Er is voor tonnen vervlogen vandaag. Letterlijk. Blijkt dat er op Vlieland geoefend wordt. Arme eilanders.

Dinsdag 16-09
Mammo is goed. Wat een opluchting. Ging er vrij gespannen heen dit keer, weet niet waarom. ‘Alles is goed hoor’, lachte de arts. Wou haar hand pakken en kussen maar het zou misschien wat raar staan. Moet over 6 maanden weer, nog steeds in verband met de extra controles.
Experimentele bloemkool gegeten. Bloemkool beetgaar gekookt, in schaal gedaan en er mengsel van room en eieren en kaas overheen. Daarna in de oven. Het resultaat was… Mwah. We gaan het in elk geval niet elke week eten.

Las zojuist dat Willem en Max een paar duizend loonsverhoging krijgen. Goddank. ‘De hogere uitkering houdt onder meer verband met de stijging van de lonen en prijzen in Nederland’ stond er. Ben bijzonder opgelucht. Vroeg me al af hoe ze in Godsnaam rond moesten komen van een paar miljoen. (Wanneer mijn salaris verhoogd wordt ‘in verband met de stijging van de lonen en prijzen in Nederland‘ werd me overigens niet helemaal duidelijk maar dat ligt misschien aan mij).

Woensdag 17-09
Gewerkt. Zulk mooi weer en dan de hele dag binnen zitten. Wat een narigheid.
Hoorde iemand in drogist vragen om een tekenpen. ‘Tekenpen’, grijnsde ik in mezelf. ‘Vraag toch gewoon om een pen. Of een potlood. Doe toch niet zo ingewikkeld.’ Pas later begreep ik dat het om een TEKENpen ging.
Thaise groene kerrie met garnalen gegeten. Uit een pakje, hoefde alleen maar water toe te voegen (en de garnalen natuurlijk). Smaakte prima. Daarna half pak Romeokoeken naar binnen gepropt.

Donderdag 18-09
Gewerkt. Ging zojuist voor de aardigheid even op de weegschaal. Was voor het eerst sinds lange tijd – laatste keer was denk ik ergens in april. Hart bonkt nu nog in m’n keel. Geen aardbeien met slagroom meer. Geen Romeokoeken meer. Geen Franse kaasjes, flesjes glaasjes wijn of die overheerlijke ijskoffies van de Hema. Heb me de afgelopen zomer ZO laten gaan, wist dat er iets bijgekomen was maar DIT… Nee, dit had ik niet verwacht.

Vrijdag 19-09
Moest eigenlijk weer naar huisarts i.v.m. hechtingen op voorhoofd maar wou liever naar Terschelling. Afspraak is nu maandag. Was prachtig weer, leek wel zomer. Was druk op de boot. Me wederom verbaasd over het eindeloze strand. Kilometers strand, praktisch leeg. Prachtig.

Zaterdag 20-09
Stond gisteravond op bed met vliegenmepper te springen en te zwaaien naar irritante mug. Had het beest bijna te pakken toen ik door lattenbodem zakte. Weet nog niet hoe het kan – bleek dat er een paar latjes los waren geschoten. Mug heb ik niet meer kunnen vinden.

Naar McDonalds toe – zag de laatste tijd overal van die reclame met Iced Frappé, wou het eens proberen. Kreeg tranen in ogen, zo lekker vond ik het. Wil nu weer zo’n ding.

Roti gemaakt, was goed gelukt.

Zondag 21-09
Lang met nichtje M. aan de telefoon. Was fijn. Hadden elkaar al veel te lang niet gesproken. Daarna dochter opgehaald bij vriendinnetje in Franeker. Daar was ze blijven logeren na een avond stappen. ‘Nog gekotst?’ informeerde ik losjesweg. Dochter keek verveeld naar buiten. ‘Natuurlijk niet’, mompelde ze geïrriteerd, ‘ik ben niet zoals jij’.

Op weg naar huis weer een Iced Frappé bij McDonalds gehaald. Moet uitkijken dat ik niet weer een nieuwe verslaving erbij ontwikkel. Dat kan ik nu echt niet gebruiken.

https://www.youtube.com/watch?v=oa0lRNyr2ag

23 gedachten over “VZTZ – De Tekenpen”

 1. Trots loop ik rond.
  Iets onder de 100 kilo en een BMI onder de 30.
  Mijn dierloze eten heeft leuke bijwerkingen.

  Ja, dat snoepen en drinken moet ik ook maar gaan stoppen.

  Vrolijke groet,

 2. Ik laat de mammo tegenwoordig maken bij een particuliere kliniek. Voordeel is dat je direct de uitslag krijgt. Weegschaal en iced frappé lijken me geen gelukkige combinatie trouwens …

 3. Gefeliciteerd met de uitslag van je mammo! Neem daar nog maar een paar extra Iced Frappé op, ongeacht wat je gewicht is. Heb je verdiend <3
  Jij hebt al spruitjes op. Jij liever dan ik 😉
  Liefs Kakel xxx

 4. Het kan mij niks bommen.
  Lekker is lekker.
  De McDonalds-manager buigt als een knipmes als ik binnen kom en zo hoort het ook.
  Hij denkt al aan een nieuw filiaal, dichter bij Bakkeveen.
  Thuis heb ik het batterijtje uit de weegschaal gehaald en weggegooid, dat scheelt een hoop tijd en zelfbeklag in de badkamer ’s ochtends.
  Al mijn kleren passen, zijn op de groei gekocht.
  Ik wil gewoon genieten. Sla, komkommer, andijvie en ander groen gebladerte is konijnenvoer. Ik ben geen konijn.
  Bovendien drinken konijnen geen Prosecco, Riesling en Chardonnay, dat bewijst het maar weer eens.

  Zo, de laatste Cornetto is nu op.
  Ik heb 20 boekjes vol met zegeltjes van de supermarkt en ga daar morgen de lekkerste dingen van kopen.
  Nog maar één nachtje slapen…

 5. Fijn dat de uitslag van de mammografie goed was… En die koeken en die verbijstering op de weegschaal, die ken ik. Ik ga NIET meer eten, roep ik elke avond, laat, als ik weer een zak chips heb weggewerkt. Dat houd ik meestal tot de lunch van de dag er op vol.

 6. Een serie die steeds spannender wordt, daarom kijk ik dus niet, voordat je het weet wil je alles zien.

  Pfff, je zult er maar wonen inderdaad. Ben je echt niet blij. Af en toe eentje over laten vliegen is wel grappig. Maar de hele dag.

  Misschien kunnen we een keer met zijn allen bij Wim en Max op visite gaan, nemen we zelf wel koekjes mee.

  Tekenpennen komen bij ons veel over de toonbank. Heb ik weer nooit aan jouw tekenpen gedacht.

  Dat worden moeilijke tijden met die lekkernijen die in de laatste maanden van het jaar zo veel voorkomen.

  Slaap lekker….

  Love As alwyas
  Di Mario

 7. Gelukkig was de uitslag goed !
  Hmmm tekentangetje/pincet zou duidelijker zijn maar pen !?
  Zwijg me over de weegschaal , ook ik heb me vergrabbelt aan vanalles *tis ook zooo lekker*

  Wat een heerlijke stem en muziek ,genoten 🙂

 8. Gefeliciteerd met de goede uitslag! Opluchting!
  Nu die kilootjes nog!
  Ik moet ook nodig gaan lijnen maar ja, dan was ik jarig en toen gingen we een weekend weg, o ja ook nog uit eten. Nou dan begin ik volgende week maar.
  Ik wou dat ik met je mee was naar Terschelling, ik ben verliefd op dat eiland!

 9. Gelukkig dat de mammo uitslag helemaal goed was, gefeliciteerd.
  Misschien is het rustiger om de weegschaal de deur uit te doen, ik heb er al járen niet eens meer in huis, wel zo rustig!
  Lijkt me heerlijk om even met de boot naar de eilanden te kunnen wippen.
  De lange autorit vanaf hier maakt dat het niet de moeite voor een dagje is!

 10. Wat fijn dat de mammo goed was! Volgens mij moet je dat een volgende keer gewoon doen, de arts kussen. Zou ze best waarderen.
  Och, ik wilde dat ik in de buurt van Terschelling woonde. Even de boot nemen voor een fikse strandwandeling, lijkt me zo zalig!
  Even gegoogled op Romeokoeken. ‘k Wilde dat ik nooit op dat idee was gekomen 😛

 11. Rebelse Huisvrouw

  Dank allen, voor jullie leuke reactie! Nog een fijne avond en voor straks: welterusten! (Regen klettert tegen het dak, gezellig!)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw