Pixabay 9D4D8E42-5D2D-4EEE-AE44-472B9B066606

VZTZ – De Derde Oorlog

Zondag 16-08
’s Avonds met moe achter iPad gezeten. Legde moeder uit hoe iPad precies werkt. ‘Het is net als vingerverven’ vertelde ik. ‘Je glijdt met je vinger maar wat over de glasplaat en that’s it’. Moe had tablet al gauw onder de knie, zocht rest van de avond bij YouTube naar oude liedjes.

Maandag 17-08
Met ouders naar de Chinees, heerlijk gegeten. Dochter belde later. ‘Wanneer kom je thuis?’ wou ze weten. Moederhart liep over van emotie toen ze dat vroeg.
‘Vind je het wat saai nu ik er niet ben lieverd?’ vroeg ik.
‘Nee, dat niet’, antwoordde kind. ‘Maar ik heb een hele berg was die gedaan moet worden.

Blijf de rest van het jaar weg denk ik.

Dinsdag 18-09
Overdag naar stad met moeder. Stonden bij vertrek lang bij betaalautomaat van parking te klungelen met parkeerticket, ‘Hij pakt ’m niet’, zei moe niet-begrijpend terwijl ze met fors geweld de parkeerkaart voor de zoveelste keer in de machine duwde. ‘Hier, probeer jij het maar.’

Nam kaartje van moe aan. Het was het visitekaartje van het Chinese restaurant van gisteren.

Woensdag 19-08
Stukje van het politieke debat gevolgd. Rutte heeft in het ‘Landsbelang’ zijn belofte – ‘geen cent meer naar de Grieken’ – verbroken zegt hij. Vreemd dat de man hiermee wegkomt. Zeggen dat je in ‘Landsbelang’ liegt en beloftes verbreekt klinkt toch wel alsof je een forse afwijking hebt.

Donderdag 20-08
Weer thuis. Had interessant gesprek met overbuurman over de zogenaamde ‘groeiende economie’.
‘We worden alvast klaargestoomd om een miljarden bijdrage te leveren aan Brussel’, concludeerde overbuurman. ‘Daarom verkondigen ze deze onzin. Wij mogen straks weer flink dokken en in ruil daarvoor zal een volgende Dijsselbloem een mooi baantje cadeau krijgen.’
‘Ze werken er hard voor hoor’, verdedigde zijn vrouw alle Dijsselbloemen met mooie baantjes.
‘Werken?’ gromde overbuur. ‘De meeste politici hebben nauwelijks gewerkt, alleen maar in de politiek gezeten.’

Berg wasgoed van dochter is vergelijkbaar met Mount Everest. Ga ook maar de politiek in denk ik. Lekker rustig.

Vrijdag 21-08
Ex-collega T. belde op, woedend. ‘Ze wil me terugpakken’ krijste ze. ‘Ze wil me terugpakken omdat ze zich betrapt voelt’.
T. vertelde een verhaal dat té ingewikkeld is om hier te vertellen. Zal het verwerken in ‘Het Verhaal van Julia’. Het gaat om haar cheffin die een verhouding heeft met haar baas maar beiden vertellen ze dat het uit is terwijl dat niet het geval is. ‘Vanwege de reorganisatie doen ze nu alsof het uit is omdat anders een van beiden overgeplaatst wordt en dat willen ze niet’ brulde T. Was aan het eind van het gesprek half doof maar heb wel weer flink wat inspiratie opgedaan.

Wasmachine draait voor de derde keer vandaag.

Zaterdag 22-08
Ben echt ontdaan door de verschrikkelijke actie in de Thalys. Heb vroeger wekelijks in de trein gezeten van Amsterdam naar Parijs en voelde me altijd veilig. Waar kunnen we ons nu in Godsnaam nog veilig voelen?
‘Nergens’ aldus vriendin A. ‘We zijn nergens meer veilig. Feitelijk zitten we al midden in een Derde Wereldoorlog maar wordt het alleen nog niet zo genoemd’.

Heerlijke dag. Hele dag op het water in bootje doorgebracht, van dorpje naar dorpje gevaren. Zo’n dag maakt zoveel goed – je zou bijna vergeten dat we zoveel narigheid om ons heen hebben.

Zondag 23-08
’s Ochtends even op bezoek bij vriendin M. Baby Katinka maakt het goed. ‘Ik moet de hele tijd denken aan dat liedje’, zei ik tegen M. ‘Aan Kleine Kokette Katinka’ maar M. kent dat liedje niet zegt ze.

22.00 uur. Net thuis. Gingen om 15.00 uur naar de surpriseparty van vriendin M. (Andere M. – waarom heb ik toch zoveel vriendinnen wiens naam met een M. begint? Zo onhandig dit). M. was verrast – dat was ook de bedoeling – en het feest kon beginnen. Was heel gezellig, leuke mense…

23.04 uur. Net toen ik het woordje ‘mensen’ wilde tikken ging de telefoon. Nichtje S. belde. ‘Volgens mij heb ik een midlifecrisis’ fluisterde ze.
‘Waarom denk je dat?’ vroeg ik.
‘Ik weet het niet’ zuchtte ze. ‘Ik voel me zo… zo.. onbestendig de laatste tijd’.
‘Dat is geen midlifecrisis, dat is mentale degeneratie’ troostte ik haar. ‘Bovendien zitten we feitelijk al in een Derde Wereldoorlog dus lang kan het allemaal niet meer duren. Kop op, binnenkort ben je hier overheen. Of vanaf, dat kan ook’.

Het was lang stil aan de andere kant van de lijn. Toen wou nichtje haastig ophangen. Heb het idee dat ze zich een stuk beter voelde. Altijd fijn om mensen zo op te fleuren.

14 gedachten over “VZTZ – De Derde Oorlog”

 1. Met al die Chinese toeristen zou het misschien wel slim zijn dat alle apparaten Chinees zouden kennen, zo moeilijk kan dat iook niet zijn omdat de meeste daar gemaakt worden…. zou Rutte daar ook vandaan komen hij maakt net als een Chinese handleiding ook geen logica ….en echt werken doet hij ook niet.
  Dochter misschien meteen mee wassen met de berg was…. ?

 2. Zo herkenbaar dochter met berg was. Dat was toen. Nu is het andersom en geen tijd veel te druk met zichzelf.
  Ik heb weer heerlijk genoten bij jou weekje en zit met een brede grijns terwijl de regen klettert en het onweer knettert.:-)

  groetjes, Ria

 3. The Clash! Bijna vergeten dat ze bestonden. Bedank dat je ze uit mijn vergetelheid hebt ontrukt 🙂
  Ook heel vreemd dat je vanwege het Landsbelang miljoenen in een land stopt waarvan toch nooit een cent terugkomt.
  Is de Mount Everest weggewerkt?
  Lieve groet kakel

 4. Ik vraag me af hoe dochterlief had gereageerd als jij met een “parkeerkaart” had staan klungelen! Ik neem aan dat er dan ter plekke een derde oorlog was uitgebroken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw