VZTZ – De Confrontatie

Zondag 12-10
22.15 uur. Frits en Diesel liggen uitgeput in hun mandjes. Na zo’n 12.000 pogingen hebben ze het opgegeven. Het lukte niet en als ik ging helpen dachten ze dat ik wilde spelen. Mijn aanmoedigingen: ‘Kom op Frits – dit is de kans van je leven’ – werkten niet. Bij elk woord dat ik sprak kwam Fritsje vrolijk kwispelend op me af.

Maandag 13-10
Frits ging vandaag naar huis. Over 6 maanden gaan we het weer proberen. Hoop dat het dan lukt. Boeuf Bourguignon gemaakt in de Römertopf, in huis gerommeld en in Franeker alvast veel boodschappen gedaan voor het weekend. Vieren dan verjaardag van dochter die volgende week dinsdag jarig is.

Zojuist de voorlaatste aflevering van Breaking Bad gekeken – heftig.

23.48 uur. Ga naar bed. Zit de laatste tijd heel weinig achter pc en andere blogs lezen schiet er constant bij in. Moet hier toch enig ritme in zien te vinden.

Dinsdag 14-10
Met vriendin C. pizza gegeten. C. is de echtgenote van ex. Hebben de hele tijd over baby’s gesproken want C. en ex krijgen kindje. Dochter krijgt dus een halfbroertje of -zusje. Was heel gezellig. Verheug me op baby. Vind het ook leuk voor dochter. Alleen is maar alleen tenslotte.

Bij thuiskomst de allerlaatste aflevering van Breaking Bad gezien. Jammer dat het voorbij is. Misschien begin ik wel gewoon opnieuw. Zullen vast dingen in zitten die me ontgaan zijn.

Woensdag 15-10
Gewerkt. Was nauwelijks op het werk of spijkerbroek scheurde van onder tot boven. Ding is minstens 100 jaar oud dus dat was niet zo vreemd maar voelde me toch wel wat ongelukkig. Na het werk in Amsterdam blijven slapen. Ging vroeg naar bed, sliep voor middernacht.

Donderdag 16-10
Gewerkt. Hoorde iemand op de radio zeggen: ‘Een jaar of 25 geleden dachten we dat we in 2014 misschien wel vliegende auto’s zouden hebben. In plaats daarvan (en hierbij klonk er een zekere minachting in zijn stem) hebben we Facebook gekregen’. Heerlijk. De man heeft nog gelijk ook.

Vrijdag 17-10
Stevig ontbijt met havermout. Krant gelezen. Me enorm beetje verkneukeld over het ontslag van Camiel Eurlings bij de KLM. Nadat ik uitgelachen was naar boer verderop en veel (kleine) pompoenen gekocht. Liggen nu pompoenen op bankje bij de voordeur, op eet- en salontafel. Staat gezellig. Hopelijk blijven ze goed tot de lente.

Daarna drie-en-een-halve kilo kipfilet in stukjes geknipt (met schaar is veel handiger dan snijden) en Tika Masala gemaakt. Krijg morgen 16 mensen te eten. Logeerkamer ouders in orde gemaakt en slingers opgehangen.

21.58 uur. Dochter voelt warm. Volgens mij krijgt ze griep. Net gedoucht en haar gewassen. Ga op tijd naar bed.

Zaterdag 18-10
Weer even wat boodschappen gedaan. Moest ook naar stadje toe. Leuke jongen stapte lachend op me af, hij was een jaar of 20. Voelde me gevleid, dacht dat hij een gesprekje met me aan wou knopen. ‘Kunt u me vertellen waar dat en dat adres is?’ vroeg hij heel beleefd. U!!! Wou ‘m van pure narigheid de andere kant op sturen, besloot het niet te doen.

15.35 uur. Huis is Spic & Span, ben bekaf. ‘Huis moet je eigenlijk schoonmaken NA het feest’ zei man en dat is waar, maar toch. Ga even klein dutje doen.

02.40 uur. Laatste gasten zijn net vertrokken. Ben nu bijna emotioneel. Was geweldige avond en het is alweer voorbij. Zo jammer.

Zondag 19-10
Dochter vroeg vanochtend of ik niet altijd zo lollig wil doen. Kwam gisteren nieuw meisje over de vloer. ‘Ik ben haar zusje’, stelde ik me voor. Ik wees op dochter en verduidelijkte: ‘Maar ik ben wel iets ouder.’
Is standaardgrapje, doe ik altijd.
‘Het begint echt beschamend te worden hoor, dat flauwe grapje’, wees dochter me terecht. ‘Je maakt jezelf belachelijk en bovendien: niemand gelooft het.’
‘Volgende keer doe ik het weer’, beloofde ik plechtig.

19.34 uur. Net thuis. Hele middag met ouders op pad, daarna met z’n allen Chinees gegeten. Was erg lekker. Stortte bij 2de glas wijn beetje in maar bij het 3de glas ging het gelukkig weer goed. Pa en man kijken sport en ma is even op slaapkamer aan het rommelen.

Keek net even goed in de spiegel en zag mezelf opeens door ogen van dochter. Was verbijsterd. Geen wonder dat niemand m’n grapje gelooft. Ben nu erg ontdaan. Ga groot glas wijn inschenken. Al met al was dit een uitermate confronterend weekend.

20 gedachten over “VZTZ – De Confrontatie”

 1. Ik heb me ook verkneukeld om het vertrek van Camiel. Ben benieuwd of hij weer een gezin gaat stichten. Misschien heeft ie nog een tip voor Diesel en Frits? Sorry, sorry, dat had ik niet moeten typen…
  Lekker nummer, ik krijg alleen hoofdpijn van de video. Zal de leeftijd wel wezen. Zucht. Ik ga ook maar aan de wijn, denk ik.
  Ik hoop niet dat de griep doorzet bij je dochter!
  Gefeliciteerd en een fijne dag dinsdag,
  liefs Kakel

 2. Ik speel ook niet op commando hoor, dus ik geen Frits groot gelijk.

  Breaking Bad, nog niet gekeken waar het over gaat. Schiet niet echt op.

  Een keer op tijd naar bed is ook weleens lekker, moet ik misschien ook zo maar gaan doen. Maar eerst deze log lezen natuurlijk.

  Voor FB heb je geen rijbewijs nodig, voor die vliegende auto’s natuurlijk wel. En door FB kun je ook de hele wereld over.

  Ik snij liever kip…. met een scherp mes natuurlijk.

  Ik hoop dat dochterlief toch niet ziek is geworden. Dat is natuurlijk nooit leuk.

  Whahahahahaha, U….owh niet leuk natuurlijk.

  Groetjes aan je jongere zusje…. 😉 Slaap lekker.

  Love As always
  Di Mario

 3. Tsja. Hakt er natuurlijk ook in, al die logeerpartijen in Amsterdam.
  Zusjes…
  Ach, troost je, jij mocht er in ieder geval nog bijblijven!
  Voor mij gold enkel gedoogbeleid tijdens het eten van mijn pannenkoek afgelopen vrijdag.
  Als spijkerbroeken oud worden gaan ze gewoon scheuren.
  Verder gewoon niets achter zoeken.
  En die blonde god van 20 zocht gewoon een excuus om je aan te spreken!
  Fijne week vast!

 4. Ik heb het idee dat je eerstdaags niet meer op het feestje van je dochter aanwezig bent.
  En wanneer ze “U” tegen je gaan zeggen, dan …. in elk geval minder goed in de speigel gaan kijken.

 5. Ben nog steeds benieuwd waar de mayo in je koelkast vandaan kwam, het laat me maar niet los. Leuk die pompoenen, ik denk dat ik ook eens herfstig ga doen.

 6. Ik mis mijn overkapping… Dus geen herfst-taferelen bij mij op het balkon. Het rot zo weg.

  Stom he, dat kinderen je grapjes niet leuk vinden. Wedden dat zij over tig jaar hetzelfde grapje maakt. Dan is het ineens wel leuk..

 7. Altijd fijn als er bezoek komt, krijgt het huis weer eens een grondige beurt 😉
  Gefeliciteerd met je zusje, ehh, dochter. Goed dat je niet hebt toegegeven aan je instort-gevoel na glas 2. Even doorzetten en dan komt het vanzelf weer goed, zoals je merkte. Had Fritsje ook moeten doen: doorzetten, maar wie weet komt het er ooit nog een keer van. Heb je de blonde god ook met u aangesproken? Kortom: een heerlijk verslag weer!

 8. Ik heb ook altijd een bepaald beeld van mezelf, totdat ik in de spiegel kijk. Heel confronterend. Een selfie maken heeft zo’n beetje hetzelfde effect (op mij in ieder geval).

 9. Wij zijn bijna bij de laatste aflevering van Breaking Bad. Ik weet bijna niet wat ik met mijn leven aan moet wanneer het afgelopen is, haha.
  Ik ben bijna 45. Mensen vanaf 50 worden al senior genoemd. Toen dat laatst tot me doordrong was het wel een schok voor me.

 10. Het is weer een hilarisch verslag met toch best wel ernstige zaken…
  Ha! Ik schrik nog altijd als ze ‘die meneer daar’ zeggen… Van binnen voel je je veel jonger dan aan de buitenkant, het is elke morgen even slikken voor de badkamer-spiegel maar ik ga gewoon dapper door.
  Heb een nieuwe keuken gekregen, een week in de rotzooi gezeten. Geen zin en tijd om te bloggen of veel te lezen, maar dat komt vast nog wel. Enkele vaste blogs lees ik wel, zou ze niet willen missen!

 11. Mijn kinderen kunnen ook zo stekelig reageren als ik weer eens oubollig een grapje maak. Ja, ja, ja, dat kennen we allang zegt dochter, die ik 1 x per jaar zie op haar verjaardag (want ze is geen familiemens zegt ze). Dus een goed geheugen heeft ze wel.

  Leuk verslag. Helaas moet ik voor de rest een pietsie verstek gaan want ik klus nu al drie maanden en ik ben al bijna dood van ellende. Want niet echt handig dus het komt uit de tenen. Om maar eens een oubollig grapje te maken. Hahaha, die Plato toch.

  Enfin, als ik een beetje uit stof en ellende ben, kom ik graag weer.
  Niet boos zijn. ’t Kan effe niet anders.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw