VZTZ – De Bijenkoningin

Zondag 26 januari
VZTZ – dat lijkt me een betere naam voor deze categorie. Van Zondag Tot Zondag. Een Weekoverzicht zou eigenlijk moeten lopen van zondag tot zaterdag maar aangezien ik dit op zondag wil posten komt het niet goed uit. Ik laat het voorlopig dus maar zo. Deze zondag, de 26ste, eindigde derhalve toen ik als een absoluut wrak naar bed strompelde. De laatste keer dat ik zo vroeg sliep was ik volgens mij een jaar of drie.

Maandag 27 januari
Naar huis, heerlijk om weer thuis te zijn. Wasjes gedaan, wat in huis gerommeld en Boeuf Bourguignon in de römertopf gemaakt. Ideaal! Gewoon rauw vlees in de schaal met wat wortels, tijm, (veel) wijn en kastanjechampignons en na een paar uur kun je aan tafel! God, wat ben ik blij met dat ding.

Dinsdag 28 januari
Even naar stadje maar geen ijskoffie dit keer. Niet omdat ik dat niet wou maar omdat de machine schoongemaakt werd. Snap niet dat ze geen rekening houden met eventuele klanten. Kon wel janken. Toen maar een warme chocolademelk met veel slagroom genomen. Is ook goed.

Woensdag 29 januari
Hele dag gewerkt. Manlief verraste me met een nieuw fototoestel. Was zo blij als een kind. Heb tot diep in de nacht foto’s gemaakt van keuken, keukenkastjes en woonkamer om ‘m uit te testen. Sloeg nergens op maar wou het ding gewoon niet loslaten.

Donderdag 30 januari
Vrij genomen. Met de trein naar Rotterdam. Reed langs plaatsje ‘Wezep.’ Vreemde naam, Wezep. Is volgens mij anagram van zweep. Zal me niet verbazen als het een sm-dorp is.

Zat vlak bij 3 brallerige koorknapen in pak. Ze zaten met bijzonder hete aardappel te brallen. Hadden het over ‘strategie bepalen’ en zeiden dingen tegen elkaar als: ‘goed bezig kerel.’ Dacht eerst dat het een oefening was voor toneelstukje maar bleek niet zo te zijn. Pa haalde me van station, direct naar ma die in het ziekenhuis ligt. Gaat goed met ma. Na bezoekuur samen met pa ergens gegeten. Was gezellig.

Vrijdag 31 januari
Kreeg hartverzakking ’s ochtends. Dacht dat ik make-up thuis vergeten was. Wat schrok ik. Gelukkig bleek dat niet het geval. Krijg volgens mij griep. Keel voelt aan alsof er kokende olie in gegoten is en linkeroog traant de hele tijd. Met pa weer naar het ziekenhuis. Ma mag nog niet naar huis.

Zaterdag 1 februari
Ma mocht naar huis vandaag! Manlief kwam ’s middag naar Rotterdam. Met z’n allen ’s avonds verbijsterd gekeken naar bedankfeest voor Beatrix. Chantal Janzen mocht 4000 man begeleiden door deze avond en sprak constant alsof ze het tegen een zaal vol randdebielen had. ‘Zouden jullie het niet fijn vinden om persoonlijk iets tegen de prinses te kunnen zeggen, zouden jullie dat willen?’ Het bijenvolk schreeuwde het uit. Onze Moeder des Vaderlands bekeek het welwillend. Aan het eind mocht iedereen met een hoedje van papier gaan zwaaien en ‘chapeau’ roepen. Heerlijk. Wat een geluk. Wat een emotionele prachtavond.
Moest direct denken aan stukje dat ik al eerder schreef. Hier een fragment:

‘Het volk droomde er namelijk van een familie te adopteren. Die familie zouden ze vertroetelen en verwennen. Ze zouden ervoor zorgen dat het die familie aan niets ontbrak.
‘Nooit zou die familie belasting hoeven te betalen’ sprak het volk. ‘En ze zullen ook nooit hoeven te werken voor de kost. We zullen ze compleet onderhouden en we zullen er altijd zorg voor dragen dat ze van alles tot hun beschikking hebben. Paleizen, vliegtuigen, schepen, treinen en boten: alles wat hun hartje begeert zullen ze van ons cadeau krijgen.’

Zo leefde iedereen in dat land lang en gelukkig. Het was mooi. En het was goed. En de familie lachte zich helemaal kapot terwijl het volk juichte en juichte.’
(De Collectieve Droom)

Zondag 2 februari
Wou nieuwe fototoestel uitproberen. ‘Zullen we naar Hindeloopen en Stavoren gaan?’, stelde ik manlief voor aan de ontbijttafel. Dat ligt 40 minuten rijden verderop. Hij vond het een goed idee. Was jammer genoeg vergeten batterij op te laden. Kon maar tien foto’s maken.

28 gedachten over “VZTZ – De Bijenkoningin”

 1. 1. Zo had ik Wezep nog nooit bekeken. En nu kan ik er nooit meer langsrijden zonder allerlei bijgedachten. Haha!
  2. Ik heb NIET gekeken naar het feestje voor Beatrix. Ik wist dat het zo zou gaan, tenenkrommend. Voor de gewezen koningin ook niet leuk. Zo krijgt ze het idee dat ze al die jaren over een stelletje debielen heeft geregeerd – wat een makkie zou zijn geweest. Verschrikkelijk dat zoiets niet in stijl kan. Het droomboek heb ik ook niet opgehaald; zag het bij iemand liggen en wist genoeg. Wat een onvolwassen landje….
  3. Fijn dat het goed gaat met je moeder en dat ze weer thuis is.
  4. Ik wacht de prachtfoto’s van keukenkastjes e.d. af! 😉
  5. Wat er bovenaan je blog staat is prachtig. Die lucht! Mooi!

 2. Wat fijn dat je mama weer uit het ziekenhuis is .
  En wat een mooie verrassing om een camera te krijgen de kopfoto’s zien er fantastisch uit !
  Ik hoop niet dat je ziek wordt of bent anders van harte Beterschap en VZTZ vind ik mooier dan GTST 😉

 3. Wat geniet ik steeds weer van je zelfspot! En het lekkere dramatiseren.
  Ik ben gek op ijskoffie, ’s ZOMERS! Vervelend hè, dat je een nieuwe camera hebt en dat het dan avond is en winter en je er niet opuit kunt om ‘m direct uit te proberen. Tip, koop extra accu! Wat is het er voor een trouwens? Veel succes ermee!
  Oh ja, stukje gezien gisteravond, vond het ook een eigenaardige vertoning alsof Bea nu al seniel is.

 4. Fijn dat je moeder uit het ziekenhuis is!
  Ik heb niet gekeken naar het feest voor de prinses. Volgens de statistieken was ik zwaar in de minderheid 🙂

 5. Ik heb het Beatrixfuifje gemist, was uit eten met vriendinnen. Maar je hebt vast een goede omschrijving gegeven. Goed stukje over de geadopteerde familie, zo voelt het wel een beetje ja.

 6. Ik heb niet alles gezien van de show voor Beagtrix, maar stond wel even vol verbazing te kijken toen er een gehandicapte streetdancer uit Giessenburg op het podium stond. Die ben ik namelijk nog nooit “dancing in the Streets” tegen gekomen in ons dorp en ik woon er al ruim 45 jaar…. Geboren en getogen! Nou ja Trix vond het blijkbaar leuk en daar gaat het om, niet waar?

 7. Wezep is nu nooit meer wezep…… 😉
  En je zal maar in Hindeloopen of Stavoren staan met een fototoestel waar de betterijen van leeg zijn, heb je toch nog normaal kunnen wandelen, dan telkens stoppen om een kiekie te maken. Waarom overkomt mijn vrouw dat nooit ….
  En het belangrijkste is denk ik wel dat mams weer thuis is….

 8. Heel fijn dat je moeder weer thuis is, hopelijk knapt ze snel weer wat op!
  De foto’s vind ik heel mooi, is het een spiegelreflexcamera?
  Beatrix heb ik ook niet gezien, wij hadden een Abraham verjaardag, dat is leuker dan tv kijken 😉

 9. Balen van die batterij zeg, maar er komen vast nog genoeg momenten dat je hem kunt uitstellen. En je moeke weer thuis, dat zijn goede berichten.

  Love As Always
  Di Mario

 10. Fijn dat je moeder weer thuis is, toch het allerbelangrijkste nieuws deze week.
  Voor het overige ook weer een veelzijdige week beleeft.
  En ja, dat bedankfeest voor Beatrix … dat zegt veel over Chantal. Bij haar heb ik altijd het idee dat ze op de automatische piloot staat, lijkt of ze een knop omzet als ze presenteert (of eigenlijk acteert). De werkelijke Chantal zien we niet. Jos Brink was veel socialer en deed dat toch stukken beter 😉

 11. Goed dat je moeder weer thuis is, dan gaat het beter met haar.
  Op tijd batterijen vervangen helpt (niet van je moeder natuurlijk).
  Wezep ogottegottegot… ligt naast t’ Harde waar ik lag. Ruzie met
  kneuzen van de genie als ze weer eens een tank van ons gemold
  hadden. Verder is het een zeer Christelijk dorp. Heel Christelijk.
  Mag natuurlijk, maar als ik zo’n aankondiging lees op een Wezeper
  website…
  “Ook in 2014 hopen we, Deo Volente en als de Heer niet eerder
  teruggekomen is, weer twee mooie mannendagen te organiseren”
  einde citaat.
  Soms hoop je… 🙂

  *Ik heb geen intentie Christenen, Moslims, Booslims, PvdA-ers,
  Soefisten, Hindu’s, Atheïsten of welke godsdienst dan ook te kwetsen
  of te beledigen laat staan belachelijk te maken. Dat kunnen anderen
  beter.*

 12. Wat zal Bea geleden hebben. Dit soort van odes is nog erger dan zaklopen en koekhappen. Ik heb het niet gezien maar weet precies hoe het gegaan is

 13. Af en toe was de oranjesmart van de queenmother van haar toch wel zorgvuldig geplamuurde snuitje af te lezen. Wat een gedoe. Heb het uitgekeken, omdat ik vind dat ik af en toe ook wel eens recht heb op een portie ergernis. Goed omschreven.

 14. Fijn dat je moeder weer thuis is , beter voor iedereen !
  Tja en dan zeg jij dat die familie niét hoeft te werken…ik vind het keihard werken om zo’n avond uit te zitten, het beetje dat ik er van gezien heb wil ik voor een dik slaris nog niet uitzitten;-)

 15. Tot…

  er zijn mensen, altijd dezelfden maar steeds minder, die de kar trekken
  terwijl ze de zwanenzang zingen
  blijven velen elkaar verdringen
  om er op te kunnen springen
  het liefst zitten ze gans de tijd
  naast een of andere hoogheid
  omdat dáár niet één controleur ooit de broodnodige papieren zal checken

  ‘Zo leefde iedereen in dat land lang en gelukkig’ 🙂
  Weer knap geschreven, Rebelleke.
  Lenjef

  1. Rebelse Huisvrouw

   Mooi Lenjef, en leuk! Het is ook allemaal waar: het is dringen om de kar en wie checkt de papieren? Niemand! Als je eenmaal daar zit hoeft dat kennelijk niet meer…

 16. Zo is er toch elke dag wel iets te melden, de leuke dingen spreken me meer aan dan de vervelende dingen. Fototoestel is genieten, maar geen ijskoffie, ach. Ik ken dat dan ook niet. Ben wel een koffieliefhebber, en dan het liefst lekker thuis,.

 17. Mooi weekverslag. Hoogtepunt: de brallende jongens. Wat zou ik die graag eens flink op hun flikker willen geven!
  Echte hoogtepunt: het fototoestel dat je van manlief kreeg. Ik gaf M. er in december ook een. Zelfde verhaal. Overal foto’s maken en verschrikkelijk blij met het cadeau zijn. Zo leuk.
  Het advies van Di van H. lijkt me een heel goede. Diedeldiedeldom (punt be).

 18. Fijn dat je moeder weer uit het ziekenhuis is. Mooi verslag en snap dat je even een soort gebroken was na zo’n wek. Tip neem een extra accu voor je camera, sta je nooit zonder.

 19. Wij willen in het voorjaar, half april tot eind mei, dan zijn we in Nederland, een bezoek brengen aan Friesland en de plaatsen Hindeloopen en Stavoren lijken ons mooi om te bezoeken. Te beginnen met een autorit door het Gaasterland. Heb jij nog leuke tips voor ons? Bij voorbaat dank. Je mag ze ons ook mailen.
  Salu2 Albert

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw