© Pixabay town-1660455_1280.jpg

VDTD – De Baan

Vrijdag 08-07
Hele dag in de keuken, roti gemaakt (Surinaams/Hindoestaans gerecht). Heb morgen familiefeest. Dat was althans de bedoeling maar zag net op Buienradar dat het weer niet al te best wordt. Zal dus eerder familiedrama worden.

Laptop teruggebracht Was er toch niet zo tevreden over. Wilde eigenlijk alleen maar laptop hebben ‘zodat ik ook in de tuin ermee kan zitten’ maar dat is eigenlijk flauwekul want
a) Wanneer kun je in Nederland in Godsnaam in de tuin zitten?
b) Als je eindelijk eens naar buiten kunt dan is er weer zoveel onkruid de lucht in geschoten dat er van zitten weinig terecht komt, laat staan met laptop. Heb nu desktop.

Al paar dagen geen warme chocolademelk met slagroom bij Wallys gehaald. Wil gezond leven. Heb nu de allergrootste fles Baileys in huis en… God o God. Waar ben ik eigenlijk mee bezig.

Zaterdag 09-07
Familiefeest. Dag begon zonnig maar later werd het toch grijs en donker. Partytent, behangen met slingers en ballonnen, stond volkomen misplaatst in de tuin – grote kerstboom was beter geweest. Wilde hoe dan ook feest toch buiten houden, werd boven verwachting heel gezellig. ‘Het is alsof we op de camping zitten’ aldus nicht C. maar nicht A. zei: ‘Binnen was het veel comfortabeler geweest’. Hoe grijzer het werd hoe meliger iedereen werd en na middernacht zat de sfeer er al helemaal goed in.

03.10 uur. Ga naar bed. Wilde keuken spic & span hebben, hou er niet van om op te staan met rommelige keuken. Nog even laatste slokje Baileys en dan..zzzzz.

Zondag 10-07
10.15 uur. Kijk vol spanning uit naar vanavond. Heb twee 1/5 staatsloten met zulke mooie cijfers – weet zeker dat er op beide loten een grote prijs valt. Weet het heel, heel zeker. Weet niet hoe ik het zo zeker weet. Voel het gewoon, het hangt in de lucht.

Nicht T. plus echtgenoot logeerden in Harlingen, zaten weer op tijd met z’n allen in de tuin. Vandaag was het WEL mooi weer. Waarom heb je soms zoveel wensen maar krijg je het tegenovergestelde? Nicht T. en ik hadden het over hormonen en stemmingswisselingen. ‘Ik had het laatst met m’n huisarts over stemmingswisselingen’ zei nicht. ‘Hij vroeg toen: heeft u er veel last van?’
‘Ik?’ had nichtje gezegd. ‘IK heb er geen last van. Misschien moet je het aan m’n omgeving vragen’.

NIETS gewonnen op mijn twee 1/5 staatsloten. NIETS. Had perfecte cijfers, had werkelijk het gevoel dat op BEIDE loten wel eens een grote prijs zou kunnen vallen. Maar nee hoor. Het was kennelijk weer eens teveel moeite om mij te laten winnen.

Maandag 11-07
Maandagochtend 09.35 uur. Buiten is het windkracht 57 dus het zal wel weer binnenblijven worden vandaag. Wat een vreselijke zomer.

10.11 uur. Lees net dat ons een zomers weekend te wachten staat. Geloof er niet meer in. Volgens mij houden ze ons bewust een worst voor zodat we de moed erin houden. Als je mensen vertelt dat er absoluut geen hoop meer is op zon, echt nooit meer, wat dan?

Dinsdag 12-07
In tuin gezeten met stapel tijdschriften uit 1975, heerlijk. Moe kwam ze toevallig op zolder tegen en wilde ze weggooien maar ik wilde ze wel hebben. Wat een andere tijd was dat. En wat waren de rokjes ongelooflijk kort.

’s Avonds belde vriendin M.
‘Weet je wat ik nou gek vind?’ zei ik. ‘De initialen van de eerste vrouwelijke premier van Engeland waren M.T. – de initialen van de tweede vrouwelijke premier zijn T.M. – vind je dat niet apart?’
Vriendin M. was even stil. Toen gaapte ze. ‘Heb je nou werkelijk niets anders te doen dan over dit soort dingen na te denken?’ vroeg ze al gapend.
‘Massa’s’ bekende ik. ‘Maar dit vind ik veel interessanter’.

Woensdag 13-07
12.05 uur. Ouders zijn net weg. Hebben gezellige dagen gehad en… wacht, telefoon gaat.

Was alweer ‘Helpdesk van Microsoft’. Word daar regelmatig door gebeld. Bedoeling is dan dat je je wachtwoorden etc. afgeeft. Deed ik natuurlijk niet. In plaats daarvan brulde ik: ‘Hallo, hallo, de lijn is erg slecht. Opa, ben jij dat?’
Tegen de tijd dat ik oma, tante Ali, oom Karel en nicht Hildegard de revue had laten passeren had de andere kant woest opgehangen.

Liet bloempot op voet vallen. Een lege plastic pot was niet zo erg geweest.

Donderdag 14-07
Raakte in stad in gesprek met Amsterdamse toeriste. Kregen het over de werkeloosheid en haar broer en schoonzus.
‘Hun heppe een ijge winkel’ zei ze.
‘Goh’ zei ik. ‘Wat fantastisch’.
‘En ze heppe ook ijge personeel’ ging ze door.
‘Mooi, mooi’ antwoordde ik braaf.
‘Missgien mot je daar es sollisiteren? Je sou het best leuk vinne’.
‘Dat weet ik wel zeker’ mompelde ik.
Ga nu dus gauw sollisitasiebrief sgrijve. Fijn idee, binnenkort weer een baan. En wat voor een. Nieuwe werkgever, ik kom eraan.

8 gedachten over “VDTD – De Baan”

 1. Wat zal de boel glanzend zijn, bij jou van binnen; ik vind Baileys eruitzien als koperpoets. Maar de smaak……..
  Dat met die initialen, dat is toch zoiets wonderlijks. Dat zijn nou ook de dingen waar ik me graag mee bezig houd.
  Goed weekend. Met veel zon! Nodig de familie gewoon nog een keer uit. 🙂

 2. Ik vind dat filmpje supertof; 7 minuten kijken naar hetzelfde schilderij. 😉 Met een muziekje eronder, dat dan weer wel. En je hebt gelijk; het weer is dit jaar weer Hollands verschrikkelijk. Zodra de zon schijnt, moet je gewoon alles laten vallen en gaan zitten. Want anders is het mooie weer voorbij voor je het in de gaten hebt. Dáár zouden we nou eens een brief over moeten schrijven. Maar ja, aan wie? Wie doet er wat aan? De hele wereld ligt ook al in puin. Ik denk dat ze daarboven het zinkende schip al lang verlaten hebben.

 3. Dat middelste plaatje (-:
  Familiefeest klonk heel gezellig. Niks mis met in de regen onder een partytent halsstarrig verder feesten.
  Waar je aan denkt, met die initialen. Ik heb weer een andere gekke gewoonte met namen. Door één letter weg te halen of toe te voegen verander ik ze. Johan, wordt John, enz. Heel domme gewoonte, geef ik toe.
  Wat een vreselijk nummer!
  Lieve groet

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw