Nog één nachtje!

Bron: Pixabay
Bron: Pixabay

Okay, nu begint de klok toch echt te tikken. Wat kan ik zeggen behalve: ‘aaaarrrgghh!’?? Ik weet het werkelijk niet! Verwacht in elk geval geen enkel zinnig woord van me tussen nu en morgenochtend 10.15 uur. Geen enkel. Daarna moet je natuurlijk ook niet al teveel verwachten, dat wist je wel. Maar tot 10.15 uur….

Wacht, ik schrijf straks verder – even de wijnfles van beneden halen, zo’n limonadeglas met wijn heb je veel te vlug leeg.

Zo, daar ben ik weer. De halve fles Prosecco waar ik me op verheugde bleek al leeg te zijn. Ik kon het niet geloven, maar het was echt zo. Ik troostte me met de gedachte dat er maar 0.75 cl in zo’n flesje gaat. Dat klinkt altijd een stuk beter dan een hele liter. Nu heb ik een limonadeglas vol wijn mee naar boven gesmokkeld. Het staat zo raar, zo een groot glas, maar, leg ik altijd uit aan manlief als hij verbaasd naar me kijkt terwijl ik met een emmer vol wijn langs hem heen probeer te sluipen: ‘wat maakt het uit of ik nou twee keer de trap afloop voor 2 glaasjes wijn of 1 keer de trap afloop voor 1 heel groot glas wijn?’ Het is een theorie die ik persoonlijk erg steekhoudend vind maar die niet iedereen met me deelt merk ik.

Hoe dan ook: nog 1 nachtje en dan krijg ik de uitslag van de punctie die vorige week gemaakt is. Over de punctie kan ik geen zinnig woord uitbrengen behalve dan enkele keelklanken. Vertaald zou je misschien kunnen bedenken dat ik iets probeer te zeggen als: ‘aaarrrgghhh – het was vreselijk’ maar ook dat is eigenlijk niet helemaal duidelijk. Wat ik me nog wel herinner van de punctie – behalve dan dat mijn borsten 2 volle uren gruwelijk mishandeld zijn – is dat ik ’s avonds alleen maar op mijn rug kon liggen en het gevoel had dat ik zo’n zes, zeven keer de trap afgedonderd was. Mijn hele lichaam was gekneusd, althans: zo voelde het. Ooit eens een kwartier met je borst in bankschroef vastgeklemd gezeten? Waarna er een naald met daaraan gekoppeld een slangetje door diezelfde borst (heren: vervang borst door testikel en jullie begrijpen waar dit over gaat) geslagen werd? Doe je ogen dicht en stel je het een beetje voor. 15 minuten lang stil blijven liggen. Borst/testikel op volle kracht vastgeklemd in bankschroef. De verpleegster die roept: ‘gaat het nog een beetje??’ en jij die daar ligt, denkend: ‘Oh boy. Hoe heeft het toch zover met me kunnen komen?’

Het was een verdomd slechte film waarin ik de hoofdrol speelde vorige week. Altijd zag ik mezelf schitteren als Scarlett O’Hara – charmant en elegant, omringd door een grote schare aanbidders. Nu werd ik ook omringd maar dan niet op de manier die ik in gedachten had. Drie man hielden zich constant met me bezig.
‘Knijp maar in mijn hand als het wat vervelend voelt’ hoorde ik iemand zeggen. Dat deed ik niet, het was nog net niet nodig. Misschien kwam dit ook omdat ik me krampachtig probeerde voor te stellen hoe het zou zijn als ik hersenloos door het leven ging.
‘U ziet wat bleek, voelt u zich wel lekker?’
‘Ja hoor, ik voel me heerlijk. Beter had niet gekund’ antwoordde ik tandenknarsend.
‘Wilt u straks een kopje koffie? Om even op krachten te komen?’
‘Doet u maar een glaasje cognac.’
‘Hahaha!’ (Wat nou ‘hahaha’? Ik maak geen grapje!)

Van half 10.30 uur tot 13.30 uur zijn ze met me bezig geweest. Zo lang.
‘Wat het ook is, het is in een prematuur stadium’ probeerde de radioloog me gerust te stellen. Hij zag de aan hondsdolheid grenzende blik in mijn ogen en vroeg zich af of ik niet liever direct opgenomen moest worden.
‘Denkt u?’ kon ik stuiptrekkend uitbrengen. De verpleegster kneep bemoedigend in mijn hand.

‘Gaat het nog een beetje?’ vroeg ze. Ik ontmoette haar meewarige blik.
‘Flink zijn!’ sprak ik mezelf toe. ‘Kom op! Doe een beetje normaal!’
‘Ja hoor’ snikte ik en gaf haar hand niet terug. Zachtjes probeerde ze zich los te wurmen maar het was zinloos.
‘Ja’, snikte ik weer, ‘het gaat echt goed met mij.’

Nog één nachtje. Het wordt een lange nacht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw