VZTZ – Het Nichtenweekend

imageZondag 19-01
Nog aflevering Mad Men gezien. Had best in die tijd willen leven. Weet nog niet wie ik zou willen zijn: Don of Betty Draper. Don had natuurlijk veel meer vrijheid maar Betty had leukere jurkjes. Moeilijke keus. Halve zak zonnebloempitten leeggegeten. Ben redelijk hyper op dit moment. Zit veel te veel zout op die pitten. Bloeddruk is volgens mij nu skyhigh. Nog wat gecomputerd.

Maandag 20-01
Begonnen met stukje voor de krant van vrijdag. Herhaling Nieuwsuur gezien. Hoorde dat NAM-taxateur schade aan een van de huizen in Groningen schatte op 375 euro en NEGENENTWINTIG CENT. Inderdaad. 375 euro en NEGENENTWINTIG CENT.
Schaar dit gemakshalve maar onder de noemer: Schijn der Deskundigheid.
‘Infantieler dat dit kunnen we het niet maken, maar we gaan wel doen alsof we weten waar we het over hebben.’ Grrr.

Dinsdag 21-01
Weer grote kaars gebrand voor broer in de kerk. Lange wandeling gemaakt met manlief. IJskoffie bij Hema gedronken, saucijzenbroodje gegeten. Onderzoek mogelijkheid geld te verdienen aan domeinnaam (rebelsehuisvrouw.nl). Sta namelijk bovenaan als je Googelt op sm slavin. Blijkt dat de halve wereld Googelt op sm slavin. Weet niet meer wat ik gekookt heb, vergeten.

Woensdag 22-01
Naar Amsterdam, blijf daar tot maandag i.v.m. werk en afspraken. Overdag gewerkt. Bijna gestikt in een droge hap Cruesli. De tranen rolden over m’n wangen. Kwam nog net geen bloed uit oren. Gruwelijk. Na het werk met vriendin C. naar café toe. Café was te druk en rumoerig – we gaan er niet meer heen. Praten was bijna onmogelijk. Kwartier opgesloten gezeten op wc – hield opeens de deurklink in handen. Ondanks gebonk hoorde niemand me.

Donderdag 23-01
Gewerkt. Keihard op onderlip gebeten. Per ongeluk natuurlijk. Dit doe je niet expres. Hoe het kan weet ik niet, maar vervolgens beet ik de rest van de dag steeds op die plek. Aan het eind van de dag was onderlip een bloederige homp vlees. Brief geschreven aan De Ruijter voor moeder. Ze wil haar vertrouwde vierkante anijsblokjes terug. De Ruijter heeft sinds kort poederstaafjes. Ze schijnen geen anijsblokjes meer te kunnen maken, machine is stuk. Hoe er in de rest van de wereld suikerklontjes gemaakt worden is me een raadsel – handmatig misschien? De poeder die in zo’n staafje zit is gewoon poedersuiker volgens moeder, maar dan tien keer duurder. Wil ma verrassen. Wie weet lukt het.

Vrijdag 24-01
Niet normaal, zoveel als ik vandaag gelopen heb. In al die jaren dat ik in Amsterdam woonde heb ik nog nooit zoveel gelopen als vandaag. Lichaam voelt nu alsof er een stoomwals overheen gegaan is. Wil eigenlijk in een warm bad gaan liggen maar a) is er in dit huis geen bad en b) moet nog Sushi maken voor Nichtendag morgen. Nichtendag is jaarlijkse traditie – mijn 6 nichten en ik komen bij elkaar en praten en lachen en eten. (Iedereen neemt eten mee). Waarom we het nichtendag noemen weet ik niet. Nichtennacht zou veel meer van toepassing zijn.

Zaterdag 25-01
Overdag met nichtje T. en oom C. geluncht. Toen weer met T. naar haar huis en om 16.00 uur zaten we al aan de wijn. De rest van de nichten druppelden binnen en om 19.00 waren we compleet. Ga, denk ik, nieuwe berber kopen voor nichtje. Hoe het kan weet ik niet, maar liet hele fles rode wijn vallen op haar kleed. ‘Vorig jaar deed je precies hetzelfde’’ krijste nicht. ‘Toen was het rosé’, zei ik bedremmeld maar ze reageerde niet. Iedereen was in de weer met zout. Ik zat er wat beteuterd bij. Ging voor de zekerheid over op water. Volgend jaar lachen we erom.

Zondag 26-01
Vreselijke hoofdpijn ‘s ochtends. Afgrijselijk. Wou eigenlijk naar de EHBO maar volgens nichtje T. (was bij haar blijven slapen) ‘moest ik me niet zo aanstellen’. Met de tram naar goede vrienden. Met z’n achten gebruncht en eindeloos bijgekletst. Sinds ik in Friesland woon zie ik Amsterdamse vrienden veel te weinig maar eens in de zoveel tijd haal ik de schade in. Ben nou nog in Amsterdam. Ga morgen – eindelijk – weer naar huis. Ga nu naar bed. Hoofd bonkt nog steeds een beetje.

31 gedachten over “VZTZ – Het Nichtenweekend”

 1. Je bent lekker druk ! Die kaars en die hoofdpijn herken ik heel erg! Gelukkig helpt de lachbui die ik door jouw stukje kreeg hiertegen! Vraag me niet waarom, maar dit vind ik hilarisch : “ga,denk ik, een nieuwe berber kopen”. Zag je werkelijk al met een (oprolbaar ?) mannenmens in de weer 😀

 2. Dat lijkt me een leuk weekje. Nichtenweek-end, daar had ik me iets anders bijvoorgesteld. Sm-slavin en nichtenweek-end in één topic, dat wordt weer een toppper in google searches

 3. Het was me het weekje wel. Witte wijn maakt minder zichtbare vlekken, maar ik ben het met je eens dat rode wijn lekkerder is… Het tussenvoegsel ‘denk ik’ vind ik meesterlijk: je bent er nog niet uit, de vlek hopelijk wel.
  Vorige week zondag had ik een nichtenmiddag, met lunch. Koffie en thee, geen gevaarlijk vlekkende drankjes. Sterkte de komende week!

  1. Rebelse Huisvrouw

   Zo voelde ik me ook – als een twintiger. Behalve die zondag dan natuurlijk. Toen voelde ik me honderd 😀

 4. Leuk zo’n nichtenavond. Ja zo’n ongelukje, zoiets zou mij ook zomaar kunnen gebeuren. En koppijn, eigen schuld dikke bult misschien??? Er schijnt ook wijn te zijn zonder een bepaald stofje er in waar je hoofdpijn van kan krijgen. k Weet niet meer hoe het heet.

 5. Wat heb jij in een korte tijd veel gedaan. Het leven in Amsterdam gat vast vlugger dan in Friesland. Moet je nu trouwens niet wezen met al die sneeuw en ijzel. Of valt het mee in Harlingen? Goede reis terug.
  Grtz Mara

 6. Ik wist niet dat je aan sm deed 😉
  Nou het was een heftig weekje wel productief ..die rode wijn liet je niet vallen..dat kwan door die bloederige hanglip dat het eruit sijpelden. .ja dat was het *jij laat beslist niks vallen* 😛

  Ik hoop dat de verassing lukt voor je moeder 😀
  Goeie terugreis naar Friesland het heeft zich in alle opzichten geloond (Y)

 7. Gekke dingen haal je allemaal uit daar in Amsterdam. Blijf toch gewoon in Friesland, daar is het water ook lekkerder. Dat weet ik nog uit ervaring toen ik een vrijer in de Bijlmer had, naast die flat waar dat vliegtuig landde.

 8. Ik krijg spontaan hoofdpijn als ik dit allemaal lees, wat een drukte 😉
  Alleen bij dinsdag zakte het even af, waarschijnlijk door de grote kaars die brandde 🙂

  1. Rebelse Huisvrouw

   Dat was eigenlijk een veel leukere titel geweest. Of ander DWDWDW… Misschien verander ik de categorienaam nog wel. Weekoverzicht klinkt zo saai…:-D

 9. Wat een week! Ocharme voor dat verloren kwartier, de fles rode wijn en de hoofdpijn. Joepie voor de nichten en vrienden! Is trouwens een leuk idee! Ik denk dat ik het ook eens ga beginnen organiseren. Een jaarlijkse bijeenkomst voor nichten en neven (alleen langs mama’s kant natuurlijk. Papa’s kant heeft er niets mee te maken.) Liefs

 10. Maar als je het nu zo druk hebt, waarom dan een dubbel weekoverzicht? Niet dat het niet interessant was maar toch ehhhh….

 11. Ik denk blijkbaar toch wel in “vooroordelen” moest bij nichtendag denken aan “roze toestanden”;-) Die lip op donderdag kan ik me álles bij voorstellen…. ik had dat vandaag;-(

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw