Bron: Pixabay

Lief Dagboek – De Neus van MPR

Vrijdag 07-10
Lief dagboek,
Vandaag ben ik doorgegaan met de boekenkasten. Ik overweeg te gaan werken met een stofkapje want dit is niet normaal. Kunnen ze in de huizen geen ingebouwd zuigsysteem bouwen? In het plafond, op de vloer, aan de wanden – het zou zoveel gedoe schelen.

Ik hoefde vandaag niet te koken, ook dat scheelde, want er was nog flink wat hachee over van gisteren. Ik heb expres extra veel gemaakt, eigenlijk voldoende voor nog een dag of drie.
‘Het is altijd wel erg extreem bij jou hè?’ zei man toen ik dit opgewekt mededeelde en ik wist, ik voélde het gewoon, dat hij aan een lekker biefstukje dacht.

Zaterdag 08-10
De Kleine Zielen heb ik gisteravond uitgelezen. Het was een mooi boek. Ik mis ze nu al, de familie Van Lowe. Vanmiddag had ik een spaarzaam momentje en begon aan ‘Jij zegt het’ van Connie Palmen. In die paar minuten die ik gelezen heb, heb ik er al heel wat woorden bijgeleerd. Zo wist ik bijvoorbeeld niet wat een ‘Iconoclast‘ (primitieveling, barbaar) was, ‘Konterfeitsel’ (afbeelding) kon ik ook niet helemaal meer thuisbrengen, net zoals ‘Metrum’ (diverse betekenissen waaronder ‘dichtmaat’). Ik ben duidelijk een ‘iconoclast’. Wat zal ik veel geleerd hebben als ik het boek uit heb.

Maandag 10-10
Ik ga voortaan ook niet meer elke dag schrijven, misschien dat ik op die manier voor de overige dagen wat meer diepgang kan creëren. Vandaag heb ik de website van DM eens goed bekeken op aanraden van vriendin M. (een andere M.). ‘Dat is een drogist in Duitsland en veel van hun producten zijn stukken goedkoper dan bij ons in Nederland’ zei ze. Ik ging kijken en het was waar – Guhl shampoo bijvoorbeeld kost daar maar 2,95 en hier bij een willekeurige drogist maar liefst bijna 7 euro! ‘Hoe kan dat?’ vroeg ik me af en ook dacht ik: ‘We zijn toch zogenaamd één Europa? Wordt het dan ook niet eens tijd voor eenheidsprijzen? Nu begrijp ik wel waarom een, bijvoorbeeld Kruidvat, zo vaak een tweede product ‘gratis’ kan weggeven!’ Dit alles dacht ik natuurlijk met het nodige cynisme en een enigszins wrange glimlach. Ik besef heus we in Nederland tot in lengte der dagen uitgeknepen zullen worden.

18.00 uur. Ik ben erg ontdaan lief dagboek. Zojuist hoorde ik dat de jonge student Wytze uit Groningen gevonden is. Al dagen denk ik aan hem en ben in gedachten bij zijn familie. Al dagen doe ik een schietgebedje maar het heeft niet zo mogen zijn. Het raakt me altijd als jonge mensen overlijden maar nu nog meer dan anders. Komt het omdat ik weet hoe het is om een kind op die leeftijd in Groningen te hebben? Omdat ik weet hoe het is om je kind te helpen met het inrichten van zijn/haar nieuwe kamertje in die nieuwe stad, omdat ik weet hoe het voelt om je kind beetje bij beetje los te laten, op weg naar een spannend, nieuw leven? Toen ik het zonet op de radio hoorde begon ik te huilen en zelfs nu schiet ik weer vol als ik aan zijn vrolijke koppie denk en het verdriet van de familie.

Donderdag 13-10
Het valt me trouwens op lief dagboek, hoe vaak onze MP (minister-president) Rutte op tv is. Wat heeft hij het toch druk ons Gouden Bergen te beloven. ‘Hij belooft veel maar vertelt er niet bij HOE hij zijn beloftes na denkt te komen’ had oom H. laatst gebromd toen we het erover hadden. Meestal zap ik direct weg als ik Rutte op tv zie, aan zijn Gouden Bergen heb ik weinig behoefte, maar ditmaal bleef ik kijken. Dat kwam eigenlijk omdat ik een angstaanjagend getik hoorde, telkens als hij – Rutte – aan het woord was. Terwijl ik daar op die bank zat probeerde ik te lokaliseren waar het vreemde tikje vandaan kwam. Het gekke was – ik hoorde het alleen als Rutte sprak. Na, ik denk toch wel een kwartier, had ik door waar het geluid vandaan kwam. Ik kon het eerst niet geloven dagboek maar het bleek werkelijk waar te zijn: het was Ruttes neus, die tegen de binnenkant van mijn tv-scherm aantikte.

7 gedachten over “Lief Dagboek – De Neus van MPR”

 1. Heel sneu van Wytze. Ik zag zijn foto op fb voorbij komen. Leuke knul om te zien. Spontaan…triest dat het zo gelopen is.
  Je bent lekker aan de schrijverij, hè? Ik lees je zo graag!

 2. Ja, die Rutte is wel erg vaak op tv. Laatst was ie ook nog te zien in Zomergasten. Grappig dat hij met zijn neus tegen de binnenkant van je scherm tikte. Als alleenstaande had hij misschien behoefte aan wat vrouwelijk gezelschap

 3. Altijd verkiezingen in de herfst

  indien
  uit de neusgaten
  van alle politiekers bottende takjes groeiden

  die na elke leugen bladeren kregen
  hun hoofd zou snel een ton wegen

  we zouden
  in de herfst
  hen herkennen die met de waarheid knoeiden

  Dankjewel voor de inspiratie, Rebelleke! 🙂
  Lenjef

 4. Goed plan die hachee, maar waarom niet een portie invriezen, kan mijn zijn biefje hebben.
  In triest zo’n jong mensenleven, verschrikkelijk voor al wie van hem hield.

 5. Je zou kunnen overwegen om shampoos e.d. te halen bij de Action (als die bij jullie in de buurt is) … fijne prijzen. Alleen, ik vraag me wel eens af of dit, ten opzichte van bijv. het Kruidvat, B-merken zijn onder dezelfde naam. A la, als je haar maar schoon wordt 😉
  Ik liet ook een traan toen ik het dramatische nieuws van Wytze hoorde … een drama waarvan iedere ouder hoopt dat het hen nooit overkomt. R.I.P. Wytze

 6. Een ingebouwd zuigsysteem, zeker in de buurt van je boekenkasten. Wie vindt dit uit? Ook ideaal tegen al die zilvervisjes die hier te pas en te onpas uit de boeken kruipen. Misschien eens shoppen bij die Duitse drogist.
  Mijn oma zei altijd: als je jokt dan weet ik dat precies want gaat de klok harder tikken. Kan dat het niet zijn als Rutte op tv is?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw