VZTZ – De Kennisgeving

Zondag 28-12
Gescrabbeld. Terwijl we zaten te scrabbelen kregen we het bericht dat niet ver bij ons vandaan een bejaard echtpaar in hun huis overvallen was door 2 gewapende jongemannen. De mannen waren ontsnapt. Was helemaal van slag door dit bericht.

Maandag 29-12
Slecht geslapen. Zat allemaal straffen te bedenken voor de overvallers. Sommigen waren gruwelijk wreed. Schaam me nu voor mijn gedachten. Getuigt niet van menslievendheid. Moet begrip opbrengen voor overvallers. Hebben misschien slechte jeugd gehad.

Erwtensoep gemaakt. Ouders gingen samen naar Leeuwarden en later op bezoek bij vrienden. ’s Avonds weer gescrabbeld. Kregen discussie over het woord ‘rulte’.
‘Moet kunnen’, vond pa. ‘Zoals in ‘de rulte van het zand’. Of ‘de rulte van het gehakt’. Keurden het woord unaniem af. Moet nu de Taalunie inschakelen van pa. Die mensen daar denken onderhand dat we knettergek zijn.

Dinsdag 30-12
Naar stad. Zou man ontmoeten in de hoofdstraat. Slenterde in gedachten verzonken door de straat, liep man ZO voorbij. ‘Zag je me nou werkelijk niet of deed je alsof?’ vroeg man naderhand verbaasd. ‘Ik zag je werkelijk niet’ zei ik. Man keek bedenkelijk. Nieuwe fles Baileys gekocht, nam maar meteen het grootste formaat.  Hoorde op straat iemand vertellen de kans dat we 12x een 6 achter elkaar gooien groter is dan het winnen van de lotto. Heb dus voor de zekerheid een staatslot gekocht. Je weet maar nooit.

01.45 uur. Ga naar bed, ben laat. Wou nog een verhaal schrijven om het oude jaar af te sluiten. Is de laatste avond in 2014 dat ik naar bed ga. De volgende keer als ik ga slapen is het 2015.

Woensdag 31-12
Appelflappen gebakken, waren erg lekker. Boodschappen gedaan. Heb ontdekt dat je stokbrood kunt laten snijden in de winkel. Nooit geweten. Wat een gemak. ‘Wist je dat niet?’ vroeg moe toen ze me juichend in de winkel zag.
‘Nee, natuurlijk niet’, jubelde ik. ‘Dit had je me wel eens eerder mogen vertellen’. Was echt zo blij als een kind.
Rustige avond gehad. Wou dit jaar eens geen visite hebben of op visite gaan. Met moe de hele avond aan de Prosecco, begonnen al vroeg. Pa voelde zich wat grieperig – na twaalven ging hij direct naar bed. Arme pap.
Dochter ging op pad met vriendinnen. Ongezellig. Wil kind thuis hebben, frisgewassen in pyjamaatje en om 00.00 uur met een sterretje in de handen.

Donderdag 01-01
Hoofd voelde vanochtend beetje zwaar. Misschien net iets teveel Prosecco gehad gisteravond . Jammer. Hoe dan ook: welkom 2015!

Luie dag gehad. Veel aan bankhangen gedaan en oude film van Hitchcock gezien: Shadow of a Doubt. Heerlijk zo af en toe, dit soort films.

Belde vriendin M. om gelukkig nieuwjaar te wensen. ‘Ik heb zoiets vreselijks meegemaakt vandaag’, vertelde ze. Ze klonk nog steeds ontdaan. ‘Ik was aan het stofzuigen en opeens hoor ik een plop. Ik dacht dat het een sokje van Sammetje was dus ik maak die stofzuiger open. Blijkt Theo in die stofzuigerzak te zitten!’
Theo is de dwerghamster die M. kortgeleden in een vlaag van verstandsverbijstering kocht. ‘Hij was helemaal suf en de weg kwijt maar hij leefde gelukkig nog’, zei ze. Arme Theo.

Vrijdag 02-01
Met moeder naar stad toe. ’s Avonds loempia’s gegeten. Heb trouwens niets gewonnen met staatslot.

Zaterdag 03-01
Ouders gingen weer naar huis, meteen met man naar Leeuwarden. Is overal uitverkoop, wou slag van mijn leven slaan. In winkel hield man knalrode trui de lucht in. ‘Is dit niets voor je?’ zei hij hoopvol.
‘Een beetje anarchist draagt alleen zwart’, antwoordde ik gedecideerd. Kwam thuis met lege handen. Ben nu tot op het bot gefrustreerd. Ga op internet kijken of ik daar nog wat kan vinden. Moet toch lukken met al die kortingen??

Niet gekookt vandaag. Goede voornemen voor 2015 is zo min mogelijk tijd in de keuken doorbrengen.

22.38. Heb bruine lange broek, beige vest en bruine laarzen besteld. Had mezelf 6 uur lang strompelen door Leeuwarden kunnen besparen. Dit is veel handiger.

Zondag 04-01
Ben oude kranten aan het wegwerken. Zag zojuist zeer indrukwekkende kennisgeving. Heb de laatste tijd meer en meer het idee dat de medische sector compleet de weg kwijt is en dit soort berichten (zie afbeelding links) bevestigen alleen maar mijn sombere vermoedens. Gelukkig hebben we nog altijd ‘Het Beste Kabinet Sinds de Tweede Wereldoorlog’ achter de hand. Dat is echt een enorme troost.

25 gedachten over “VZTZ – De Kennisgeving”

 1. Net solden aalst gedaan , leuk glaasje gedronken en frietje gegeten meer moet dat niet zijn ……..welkom 2015 !!

 2. Wat een bizar bericht. Ga je erachteraan? Een Hitchcockfilm, dat levert vast wel weer inspiratie op voor een gruwelijk verhaal! Ben de serie ‘I Claudius’ weer aan ’t kijken (na 20 jaar of zo), al die intriges, ook heerlijk!

 3. Een beetje vzn alles week of hier stokbrood kan gesneden worden ik zou het echt niet weten
  Nog even en dan is mijn vakantie weer gedaan ben bijna 2 weken thuis geweest

 4. Nou ja, wat een bericht! Daar zit diep leed achter.
  Dat stukje over Theo 😉 Wel een echte dwerg-dwerg-dwerg hamster dus. Ik had van schrik aan de Baileys gegaan!
  Ik vond je verhaal van de Verschrikkelijke Sneeuwman zo leuk, dat ik nog een keer ben terug geweest ben om het een tweede keer te lezen.
  Liefs Kakel

 5. 15 jaar te vroeg … wat een vreemde kennisgeving.
  Maar wat een ongelooflijk mooie foto, zo met die zon op het water!
  Kan je Theo niet overnemen van je vriendin? Ben bang dat ‘ie anders niet zo heel lang leeft …

 6. Soms komen dingen heel dichtbij. Eng he…
  Slechte jeugd of niet, je hoort geen mensen te overvallen. Alleen. jij hoort ze niet te straffen 😉
  Die mensen van de Taalunie die denken het niet hoor… echt niet. Die weten het ondertussen zeker.
  Ehhh, ik denk dat ze de leeftijd van sterretjes voorbij is.. geloof me daar maar in.
  Arme Theo….
  Verbaasd met niets met die staatsloterij, de meeste mensen winnen niets.
  Het beste kabinet van na… kun je nagaan hoe slecht de rest was. Dit is echt dramatisch

  Love As always
  di Mario

 7. Weer is er een nieuw jaar begonnen

  déjà vu
  ongeveer
  dezelfde verhalen met andere namen

  sinds de mens denken kon
  is er weinig nieuws onder de zon

  zij
  die het zouden moeten
  zullen zich weer het minste schamen

  Lenjef 🙂

 8. Ik heb niet écht medelijden met inbrekers en overvallers hoor, ga helemaal mee in jouw strenge straffen bedenken.

  Helaas mankeert er tegenwoordig nogal wat aan de zorg.. Aan de andere kant verwáchten de mensen tegenwoordig soms wel wat te veel en zoeken dan soms een zondebok.
  Maar het is natuurlijk heel triest als er fouten gemaakt worden waardoor je niet oud wordt.

 9. Bah, die overval… en dan zo dichtbij. Raar. Naar ook.

  Sinds ik deze updates van jou lees, heb ik steeds vaker dat ik toevallige gesprekken onderweg niet alleen opvang maar ook bewust registreer, en er lang over na blijf denken. Bedankt! 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw