Het Vreemde Gesprek

Het Vreemde Gesprek

Lief dagboek,
Het is nu 20.41 uur en het is weer grijs en winderig en koud. Enfin, gelukkig hebben we vanochtend tussen 9 en 10 uur even zon gehad, dat scheelt. Wat een in- en in trieste zomer. Vorig jaar was er groot alarm omdat het zo droog was en nu… Hoe dan ook, tijd voor mijn dagboek en ik begin bij:

Vrijdag 13-08
08.35 uur. De dag van de paraskevidekatriafobie. Ik ga het verhaal niet nog een keer vertellen van die man die bang was van deze dag, daarom thuisbleef van zijn werk, gestoken werd door een wesp en op z’n bank overleed. Dat heb ik al vaak genoeg verteld.
10.30 uur. Ik pak zo de trein richting Zwolle waar ik dochter ontmoet, we gaan een weekendje naar Maastricht!
13.30. Gesprek in de trein tussen twee vrouwen achter me: ‘Nee mens, dat is geen heide, dat is gewoon een grasveld.’
14.15 uur. Gesprek tussen dezelfde vrouwen achter me: ‘Wist je dat mensen en bananen voor 50% hetzelfde DNA hebben?’ Moet ik onthouden, ga ik uitzoeken.
23.50 uur. Wat is dit een gewéldige stad!!! Was hier nog nooit geweest, echt prachtig. Verbaasde me trouwens wel over de enorme hoeveelheid terrasjes.

Zondag 15-08
22.30 uur. Weer thuis. Hoorde onderweg naar huis dat buurman Rein van verderop in de straat overleden is. Ben echt ontdaan door dit verdrietige bericht. Bedankt voor de leuke en gezellige momenten Rein. Ik hoop dat je daarboven heel veel mensen blij maakt met je prachtige muziek.

Dinsdag 17-08
14.10 uur. Hoorde net dat banken Viruswaarheid (Willem Engel) niet als klant willen, vreemd. Sinds wanneer zijn banken ethisch?

Woensdag 18-08
Met vriendin M. naar stadje. Wat zijn die nieuwe woningen aan de Zuiderhaven trouwens prachtig! Eindelijk eens een architect die er wat leuks van wil maken. M. vertelde dat haar dochtertje van 6 laatst had gezegd dat ze later net als mama wilde worden. ‘Waarom schat?,’ had M. gevraagd, gevleid.
‘Dan kan ik ook de hele dag spelletjes op de computer spelen,’ zei ze verheugd.
‘Mama is aan het WERK achter de computer,’ had M. verontwaardigd gezegd maar het kind gelooft dat niet en vertelt het aan iedereen, haha.

Donderdag 19-08
Met J. en T. naar Sin Jah in Leeuwarden en weer heerlijk gegeten. Vlak voordat we de deur uitgingen belde oom H. ‘Ik las dat volgend jaar de gepensioneerden er weer op achteruit gaan,’ begon ik het gesprek om de stemming er meteen goed in te krijgen. Oom H. vloekte. Jep, de stemming zat er direct goed in.

Zaterdag 21-08
De wereld wordt er niet mooier op dagboek. Had het met pa over de toestand in Afghanistan.
‘Het is altijd treurig wat mensen elkaar aandoen,’ zei pa. ‘Kijk naar wat de Europeanen de indianen aandeden. Naar wat de kasteelheren de horigen en lijfeigen en aandeden. Naar wat de Hutu’s en de Tutsi’s elkaar aandeden. Naar wat Idi Amin zijn volk aandeed. Naar wat Hitler de mensheid aandeed. Het is één groot gekkenhuis.’
Wij, mensen, zijn een grote schandvlek dagboek. Zou er trouwens een moment komen dat er zóveel mensen op aarde zijn dat de aarde het gewicht niet meer aankan? En wat dan? Raakt de aarde dan uit haar baan?

Maandag 23-08
Liedje van de week is Mink DeVille met Demasiado Corazon, heerlijk liedje. Moet dan altijd denken aan mijn begintijd in Nederland en ik ontdekte dat mijn crèmepjes niet vloeibaar waren. In Suriname waren ze dat, door de hitte.

Donderdag 26-08
Man en ik hadden net een uitermate merkwaardig gesprek en dat ging zo:
Ik: ‘Ik vind je een beetje stil, is er wat?’
Man: ‘Nee hoor, er is niks.’
‘Hm. Weet je het zeker? Want ik dacht het vanochtend al direct.’
‘Nee, er is echt niks. Wat zou er moeten zijn?’
‘Dat weet ik niet, dat vraag ik aan jou.’
‘Er is niks, ik zit gewoon lekker m’n krantje te lezen.’
‘Ik heb dus niks verkeerds gedaan/gezegd?’
‘Zoals wat?’
‘Dat wéét ik toch niet? Dat vraag ik aan jou.’
‘Laat me gewoon rustig m’n krantje lezen en houd even op met dat gezeur.’ (Lichtelijk geïrriteerd).
Nu weet ik zeker dat er wat is.

*****

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw