Bron: Pixabay

Het Ingezonden Verhaal

Lief dagboek,
Kortgeleden vertelde een kennis dat hij moeite had met slapen. ‘Ik weet niet wat het is’ klaagde hij. ‘Ik val moeilijk in slaap tegenwoordig en ben om de 2 uur wakker’.
Zijn vrouw zat erbij en leek wat vertoornd. ‘Het is wel eens gebeurd dat hij me midden in de nacht wakker heeft wakker gemaakt’ zei ze knarsetandend. ‘Meestal gaat hij lezen, soms gaat hij naar beneden en hoor ik hem rommelen in de keuken maar hij heeft me echt serieus een paar keer expres wakker gemaakt. Ik hoorde hem luid en duidelijk in m’n oor brullen: ‘Slaap je?’ Als ik ontkennend antwoordde bleek het dat hij gewoon wat wilde babbelen – hij heeft het zelfs wel eens midden in de nacht over de politiek gehad, Godbetert! Nu doe ik dus alsof ik hem niet hoor als hij ’s nachts wat zegt’.
‘Misschien heb ik last van je gesnurk’ filosofeerde de kennis hardop verder. ‘Je zaagt heel wat bomen om ’s nachts, hebben ze dat wel eens tegen je gezegd?’
Zijn vrouw haalde haar schouders op en opende de aanval op de toastjes op tafel.

Later realiseerde ik me dat de gewoonste gesprekken weer stof op kunnen leveren voor een verhaal. Want dankzij mijn vrienden kon ik het verhaal schrijven dat ik vandaag ingeleverd heb bij Editio. Binnenkort zal het ook op m’n blog staan maar mocht je het alvast willen lezen, hieronder vind je een fragment en de link!

***************

”Pas op het moment dat de grootste van het stel in zijn handen klapt en roept: ‘Zullen we beginnen jongens?’ begin ik te schreeuwen. En hoe. Volgens Anna zit de hele buurt elke nacht rechtop in bed – zij in elk geval wel.

Nu zie ik ze telkens als ik in slaap dreig te vallen. Het is toch niet zo gek dat ik tegenwoordig liever wakker wil blijven? Ik weet namelijk heel zeker dat ze het op me gemunt hebben. Leg dat maar eens uit aan een ander. Anna begreep er in elk geval niets van toen ik het vanochtend uitlegde. Het enige dat ze zei was: ‘Ik wil dat je hulp zoekt’.
‘Morgen ga ik naar de dokter’ beloofde ik.”

https://mijn.editio.nl/schrijfwedstrijd/de-man-die-aan-slapeloosheid-leed/

8 gedachten over “Het Ingezonden Verhaal”

 1. Ik was heel blij dat het verhaal over een MAN gaat die slecht slaapt. Anders had ik me nog aangesproken gevoeld (-: Knap, spannend en heel beklemmend geschreven. Voor mij ben je een winnaar, of je nu wint of niet. Ik wens het je van ♥e toe!
  Lieve groet.

 2. Doodsangst

  sommigen kunnen
  de slaap niet vatten
  onder het zachtste laken

  al liggen ze op hemelse matten
  zonder zich lazarus te bezatten

  misschien hebben ze
  onbewust angst
  om niet meer te ontwaken

  Een keigoed verhaal heeft niet altijd een happy end nodig, Rebelleke. 🙂
  Lenjef

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw