VZTZ – Het Bosuitje

Zondagavond  06-07
Rest van de avond thuis. Pannenkoeken gebakken. Met moe op bed naar film gekeken, mannen keken voetbal. Dook er op tijd in, kon natuurlijk weer niet slapen. Vast van alle emotie vanwege de Tall Ships.

Maandag 07-07
Moest thuis werken vandaag. Ouders stad in, hele middag gewerkt. Met dat mooie weer. Vreselijk. Moe bood aan om te koken, lekker. Verheug me er nu al op.

Hond is door een bij in haar bek gestoken. Is al de zoveelste keer. Ze ging als een dolle met snuit over de grasmat. Leert ze het dan echt nooit? Vraag me soms af of ze wel goed wijs is.

Dinsdag 08-07
Moeder had het over bosuitjes. Meende oprecht dat ze uitjes naar het bos bedoelde. ‘Ik ben dol op bosuitjes’, kirde ze.
‘Mmmwah,’ antwoordde ik. ‘Dat gedoe met die teken, daar hou ik niet zo van’. Moe staarde me verwilderd aan.
Naar stadje toe. Stond veel wind. Bami gemaakt. Kregen ’s avonds bezoek. Naar voetbal gekeken, Brazilië-Duitsland. Heb te doen met de Braziliaanse trainer. 7-1 – dit heeft, denk ik, niemand voorspeld. De bookmakers lachen zich natuurlijk suf – ze hoeven nu geen cent uit te keren.

Woensdag 09-07
Ouders gingen naar huis. Gewerkt. Was rustig. Na ’t werk met nichten gebarbecued, samen voetbal gekeken. Nederland verloor. Toch een beetje jammer.

Donderdag 10-07
Gewerkt. Was mooi weer. Na ’t werk kwam vriendin M. met kleine Sam op bezoek. Hij huilde 3 uur onafgebroken. ‘Doe een klein beetje rosé in z’n flesje’ opperde ik maar dat wilde ze niet. ‘Rood dan?’ suggereerde ik maar ook dat was geen optie.

Vrijdag 11-07
Prachtig weer. Moest eigenlijk wat in huis doen, kon me er niet toe zetten. Lange fietstocht gemaakt. Naar Arum en Achlum en nog een paar –um’s.  In Kimswerd wat gedronken. Twee vrouwen zaten verderop. ‘Ik heb medelijden met ze’, zei de een tegen de ander. ‘Ik heb echt met ze te doen. Gebukt gaan onder deze complexen is niet gemakkelijk lijkt me’.
‘WAT voor complexen?’ wou ik vragen. Mocht niet van manlief.

Heb probleem met printer. Ding weigert uit te lijnen. Was duur ding en is nog geen 2 jaar oud. Weet zeker dat ze die dingen expres zó bouwen dat ze maar kort meegaan.  Heb gebeld naar de fabrikant, HP. ´Als u geen originele inkt gebruikt kunnen we u niet helpen´ zei de telefoniste. Ze klonk alsof ze een gaap onderdrukte.
´Maar als ik nu originele inkt koop ben ik weer 80 euro kwijt en misschien ligt het daar helemaal niet aan´, antwoordde ik.
´Dat is zo’, was ze met me eens. ´Een nieuwe printer kopen is misschien het beste.´
‘Maar dan nooit meer van HP’, wou ik haar toesnauwen maar bedacht me. Dat meisje zit daar waarschijnlijk ook niet voor haar lol.

Zaterdag 12-07
Boodschappen in Franeker gedaan. In de tuin uren bezig geweest met printkop. Heb ´m handmatig schoongemaakt. Eerst instructiefilmpje op YouTube bekeken. Printer doet ´t nu weer redelijk. Meer dan halve literbak Malaga-ijs naar binnen gewerkt. Popcorn gebakken. Hoefde daarna geen warm eten meer. Ook geen salade. Alleen nog maar rosé.

00.40 uur. Ga slapen. Ben beetje gaar. Zal vast door de warmte komen.

Zondag 13-07
Bezig bagage te pakken. Over een paar dagen zit ik weer in het vliegtuig. Ben me geestelijk aan het voorbereiden. Haat vliegen. ‘Kalm blijven, kalm blijven’ krijst constant een hysterisch overslaand stemmetje in mijn hoofd. Ouders gaan niet mee, kan me dus niet aan hen vastklampen.

Zojuist ACHT vliegen in keuken doodgeslagen. ACHT. Hoe komen er acht vliegen in mijn huis? Vreselijk. Ook dat nog. Wat een ellende.

[nggallery id=35]

22 gedachten over “VZTZ – Het Bosuitje”

 1. Je hebt de week weer goed doorgebracht. Leuk om te lezen. Met een brede glimlach om de “bosuitjes”, dat synoniem voor teken heb ik nooit eerder gehoord., pracht woord om te onthouden voor 1 april.

  groetjes en vlieg ze straks,

  Ria

 2. In het vakantiehuis waar we vorige week zaten heeft een neef van me méér dan 100 vliegen gedood op twee dagen. Ik kan je altijd het adresje doorsturen 🙂
  3 uur huilen aan een stuk, wel vervelend

 3. Ach, een huilend kind…
  Jouw suggestie is niet zo vreemd, vroegâh doopte moeke de speen in de jenever, daarna in de suikerpot en dan in het kind.
  Zalige stilte.
  Misschien idee voor in het vliegtuig?

 4. Als die vliegen dan maar niets met vliegtuigen te maken hebben, want dan zou ik me pas echt zorgen maken. Wodka ruik je toch niet zo.. Binnenkort maar eens testen, dan zou je dat erbij kunnen doen.

  Love As Always
  Di Mario

  1. Rebelse Huisvrouw

   Ja, het is weer Kreta geworden – ik vond het zo geweldig daar vorig jaar! (Ik wil volgend jaar wéér 🙂 )

 5. ACHT vliegen… het erger gekund het hadden er negen kunnen zijn of TIEN !!!!
  En de hond, Familiehond ?! ligt het aan de hond of aan…..
  Fijne vliegreis en niet naar beneden komen vallen…..

 6. je foto’s zijn prachtig, en ja wat vliegen betreft ‘het vliegen’, probeer er niet te veel bij stil te staan voor je het weet ben je op je vakantieplaats, maar ja ik heb natuurlijk gemakkelijk praten.
  En wat ‘de vliegen’ betreft dat waren er wel veel hoor.

  Voor de rest een weekje met van alles, gelukkig heeft Nederland nog de bronzen plaque kunnen nemen

 7. Ja, da’s echt zo hoor, met die printers van HP. Wij hadden vorig jaar hetzelfde gedoe.
  Van die vliegen wordt je inderdaad knettergek. Rem zei gister terwijl hij met een mepper achter ze aan rende dat hij nooit meer kippen neemt.
  Legde (ook?) niet direct de link.
  Wat lekker joh, bijna op vakantie. Weet je wat dat is in zo’n vliegtuig? Je fantasie gaat volledig met je op de loop.
  Verheug me nu al op je volgend bloedstollend blogje;-))
  Hele fijne vakantie vast, of duurt het nog even? X

 8. Het is vliegentijd denk ik, zie ze overal tenminste. Ja HP ik had ook nepinkt maar hij vertikte het dus maar weer originele en geen last meer. Bij kruidvat zijn ze heel voordelig te bestellen online. Ja dat vliegtuig, ook mijn hobby niet.. Maar toch fijne vakantie, neem een valeriaantje of zo.

 9. Ja als manlief zó ruw met vliegen omgaat snap ik dat jij niet wilt vliegen;-) Maar ik begrijp je hélemaal , vliegen is niet voor mensen bedoelt volgens mij!

 10. Vliegen; waarom zijn die beesten toch zo irritant. En ‘het vliegen’, ik vind het niet zo erg, maar ik snap heel goed dat er mensen zijn die er niet tegen kunnen. Misschien mag je wel bij een leuke piloot in de cockpit zitten. Lekker met een wijntje, alles gaat toch automatisch! Of is dit ook weer een soort van nachtmerrie? Een piloot met vijftien petten? 🙂

   1. Maaruh, ikkuh vind dat je het bestuh een doos met zes-flessen-één-gratis mee aan boord uh kunt uh nemen. Sterkte. Hoop dat je heelhuids terugkomt 🙂

    Nee, serieus. Sterkte. En een heeeel fijne vakantie!

 11. Ojee, kalm blijven, geen paniek. Altijd vervelend om op vakantie te gaan, ik heb er ook last van, gelukkig hoef ik niet te vliegen. Sterkte!

 12. Eigenlijk zouden die vliegen gewoon met één klap moeten verdwijnen. Of met één klap op je vakantiebestemming belanden, dat zou me toch wat zijn. Maar dat kan alleen Tita-tovenaar (geloof ik 😉 )

 13. Dook er op tijd in, kon natuurlijk weer niet slapen. Zou mijn lijn kunnen zijn … Op tijd naar bed heb ik opgegeven. Niet dat het niet vroeg wordt dan. Integendeel. Maar het uur van opstaan en slapengaan komen dan ongezond dicht bij elkaar te liggen … 🙂

 14. Nu wilde ik me juist een goedkope HP aanschaffen omdat ik met de Canon altijd gesodemieter heb. En die tankjes zijn zo duur. En hij doet het pas als ze er alle zes in zitten. De kosten zijn hoog en dat heb ik of niet of het er niet voor over. HP laat ik nu ook maar zitten. Maar wat dan? Ik moet toch eens behoorlijk kunnen printen?
  Zou hier geen fatsoenlijke subcommissie voor bestaan, om zo’n probleem definitief te tackelen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw