VZTZ – Een Roman met Slagroom

Zondag 15-06
Rest van de avond heerlijk op de bank gehangen. Breaking Bad gekeken.

Maandag 16-06
Was gedaan. Dochter stormde later woest m’n kamer binnen. ‘Waarmee heb jij mijn trui gewassen?’ Ze krijste bijna. ‘Eerst was hij beige en nu is hij grijs. Heb je hem met zwarte spullen gewassen?’
Probeerde neutraal te kijken. Dochter beende woedend weg. ‘Elke keer is mijn kleding anders’, riep ze nog. Wou eigenlijk zeggen: ‘Dat is juist handig, dan heb je steeds iets nieuws.’ Hield evenwel mijn mond.

Dinsdag 17-06
Naar stadje toe met manlief, flinke wandeling gemaakt. Op terrasje gezeten. Naar huis, verder in de tuin. Had weinig zin om te schrijven vandaag. Gebeurt zelden. ‘Misschien heb je al je kruit verschoten?’, opperde vriendin K. ‘Dat gebeurt soms heb ik begrepen.’
‘Dit gaat heus wel over hoor’, snauwde ik vinnig. ‘Alle grote schrijvers hebben hier wel eens last van. Dat heet een writer’s block.’ K. keek bezorgd.

Aardbeien met slagroom gegeten. Vers geklopte slagroom. Heerlijk. Veel lekkerder dan zo’n spuitbus. Heb het met de mixer geklopt, ging goed. Dacht altijd dat het handmatig, met een garde, moest. Deed het daarom nooit. Gaat een wereld voor me open.

Woensdag 18-06
Gewerkt. Me mateloos opgewonden over de 20% loonsverhoging die de bankiers weer cadeau krijgen. Schandalig. Komt er nooit een eind aan dit gegraai? Aan dit geparasiteer op de samenleving? En de politiek zwijgt. Wat een gotspe.

Gewerkt. Voetbal, Nederland-Australië. Op het werk met groep collega’s gekeken. Zat eigenlijk grootste deel van de tijd met vriendin/collega E. buiten op terras aan de wijn.
Daarna met E. naar huis. Rest van de avond bij haar in de tuin gezeten.

Donderdag 19-06
Ging te laat naar bed met veel te veel wijn op en werd goddomme om 06.10 uur wakker terwijl ik juist laat kon beginnen. Hoefde eigenlijk pas om 10.00 uur op. Kon de slaap niet meer vatten. Vreselijk. Naar het werk gestrompeld. Was rest van de dag redelijk brak. Laat thuis, ging bijna direct naar bed, Kon toen niet slapen. Wat een ellende.

Vrijdag 20-06
Heerlijk dagje. Wat in de tuin en in huis gerommeld, meer niet. ’s Avonds wel even naar het stadje – de lucht was zo mooi, wou wat foto’s maken. Zalm gegeten. En een salade. Ook weer grote bak aardbeien gegeten. Met verse slagroom.

Zaterdag 21-06
Langste dag. Vanaf nu gaat het weer bergafwaarts voor wat het licht betreft. ’s Avonds met vriendin S. naar strandpaviljoen. Toen we om 22.45 uur weggingen was het nog licht, geweldig. Nog een tijd door Harlingen gefietst, gewoon, voor de gezelligheid. Was leuk.
Weer aardbeien met slagroom gegeten. Moet uitkijken want dat spul is natuurlijk een caloriebom maar God, wat is het  lekker.

Zondag 22-06
Zou eigenlijk nog even in de tuin werken maar wil ook even blijven schrijven vandaag. Ben begonnen aan een historische roman. Een familiedrama in 130 delen. Hier een kleine passage:

————–

Oldenzaal, september 1792
…Even viel er een stilte. ‘Pa, ik heb je advies nodig’, zei ze toen. ‘Ik voel me ZO gekwetst en beledigd. Die gemeenheid, die vreselijke jaloezie – dit is werkelijk TE erg. Dat had ik nooit verwacht.’
De oude man was bezig zijn pijpje te stoppen en knikte bedaard. Hij leek in gedachten verzonken. Uiteindelijk keek hij op. Zijn lieve blauwe ogen bestudeerden het gelaat van zijn dochter.
‘Je mag het gerust weten meiske: je moeder en ik keuren jouw gedrag niet goed’ antwoordde hij. ‘ Weet je wat het is: in het leven heb je actie en reactie. Jouw actie was niet zo fraai. En het tijdstip waarop was natuurlijk schunnig’ verzuchtte hij. Hij keek verdrietig.
‘Maar pa, die reactie van die meid?’ Ze spuwde het uit: die meid. ‘ZO een reactie? Dat kan toch niet? Dat is toch ongehoord?’
‘Haar reactie was inderdaad heftig’ knikte pa terwijl hij de vlam in de pijp stak en genietend een trekje nam. ‘Maar wel begrijpelijk. Probeer hand in eigen boezem te steken lieverd’, glimlachte de man toegeeflijk. ‘Dan kom je al een heel eind. Ben je het met me eens ma?’ vroeg de oude man aan zijn vrouw die op dat moment juist binnenkwam met een stapel wasgoed in de armen.
‘Nou en of pa’, knikte ze bevestigend. ‘Ik ben het helemaal met je eens.’  Ma ging zitten en wierp een bezorgde blik op haar dochter.

————–

Ga nu weer verder met mijn roman. Dit is een passage uit hoofdstuk 2. Zal hier af en toe enkele regels uit publiceren. Dat is goed voor de verkoop straks.

[nggallery id=29]

24 gedachten over “VZTZ – Een Roman met Slagroom”

 1. Dochters en de was …. ik weet er alles van. Continue een volle wasmachine want alles ging na één (1) keer dragen in de wasmand. Scheelde ophangen en luchten. Ze wonen nu op zichzelf en hebben zelf een wasmachine, en ik wil wedden dat ze dat nu niet meer doen! 🙂
  Die passage smaakt naar meer. Ik schrijf me vast in voor een exemplaar van het boek! Dus ff doorschrijven graag! 🙂

 2. Dochters en de was, dus mij staat nog wel iets te wachten. Ik hoop maar dat de roman fictie is en niet op waarheid berust.

  Love As Always
  Di Mario

 3. Een zwak punt, aardbeien met slagroom.
  Beschuit met aardbeien.
  Yoghurt met aardbeien.
  Gele vla met aardbeien.
  Slagroom met aardbeien.
  Aardbeien met slagroom.
  Slagroom (aardbeien zijn op).
  Weegschaal: – 1 kg (1000 gram, 2 pond, 10 ons)! Echt waar!
  Morgen naar AH om aardbeien. En slagroom.

  Nog eens op de weegschaal: plus 1,2 kg.
  Hm.

 4. Mijn moeder heeft ooit een trui van mij te heet gewassen. Eentje maar, dus waar heb ik het over. Was helaas net de trui die de moeder van mijn vriendin voor me gebreid had. Ze komt er wel over heen. Ze moet wel, haha 🙂
  Het jaartal van je roman intrigeert me nog het meest!
  Wanneer kan ik ‘m bestellen?
  Liefs Kakel

 5. kan geloven dat het voor dochter lief niet fijn is nu haar trui een andere kleur heeft, maar ja er zijn ergere dingen.
  Veel succes ook met je roman … benieuwd wanneer het klaar gaat zijn

 6. Wat heb je toch een zwaar leven, om met Brigitte Kaandorp te spreken. Aardbeien met slagroom, gewoon doen! (En niet zo’n spuitbus, dat is niks.) Gewoon op de fiets naar de winkel, ter compensatie.
  Wat is de deadline van je roman? Ben benieuwd.
  Op al jouw foto’s staan merkwaardige luchten, beetje Willink-achtig. Echt of bewerkt? Of vraag je zoiets niet aan een fotografe? 😉

 7. Hilarisch weekje weer, een beetje mmv je dochter en haar trui.
  Meen je dat, van die roman? Als je het echt meent zeg ik er liever niets van.
  Wel fijn te weten dat Oldenzaal al in 1792 bestond. Dat neem je toch mee, de rest van je leven 🙂

 8. Owowoo, zo lekker, aardbeien met Vers Geklopte Slagroom. Als je ze trouwens een nachtje in de sangria laat staan zijn ze nog lekkerder.
  Hier zijn we al blij als iets gewoon nog past als het uit de was komt.
  Met aardbeien en slagroom kun je trouwens een hoop goed maken.
  Bolletje strawberrycheesecake ijs erbij for just to make sure;-))

 9. Ik dacht eerst dat ik een stukje dubbel las, maar je hebt echt veel aardbeien met slagroom gegeten! Ik wil ook wel, maar Partner heeft een slagroomdetector bij de voordeur geplaatst, dus dat komt er helaas niet in.
  Ben erg benieuwd of iemand alle 130 delen gaat lezen ;-P

 10. Hmmm lekker aardbeien
  En je week weer veelzijdig en met humor 🙂

  Leuke passage uit je boek…vaders is wel eerlijk tegen zijn dochter ..ze zal wel een handvol zijn 😉

 11. Alweer een nieuw boek?

  Wat die aardbeien betreft: onlangs had ik bezoek in mijn caravan.
  Hij had … aardbeien meegenomen en een bekertje slagroom.
  Goed bedoeld hoor, zelf klopppen.
  Ja, waarin?
  Dus gaf ik hem een vork, en een pan.
  Kloppen maar!
  ’s Avonds was het nog niet klaar want we praatten teveel.
  En weet je wat? Die slagroom was de volgende dag pas écht lekker.

 12. De firma Appie heeft tegenwoordig ook verse slagroom in een beker , gewoon lekker goed stijfgeklopt! En véél lekkerder dan die spuitbussen troep!
  Ik wil ook wel eens door Harlingen lopen op zo´late zomeravond…..práchtig, maar ik moet er veel te lang voor rijden helaas.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw