De twijfelende man

De Twijfelende Man

Hallo lief dagboek!
Terwijl ik dit schrijf is het 06.15 uur. Werd net wakker en kon niet meer slapen maar ik vind het te vroeg – en te donker – om op te staan. Ga nog even naar The Office kijken. Ben tot mijn grote verdriet bijna bij de laatste aflevering. Gruwelijk, ik denk dat ik dan weer opnieuw ga beginnen.
08.15. Zit aan de eettafel. Heb net havermout op met walnoten, blauwe bessen en banaan. Had meer zin in gebakken eieren met spek maar ja, een mens kan kennelijk niet alles hebben.

Vrijdag 18 november
Naar Parijs, naar (ex)schoonmoeder die behoorlijk ziek is. Zat aan haar bed en dacht aan de tijd dat ze met een wagen vol Franse wijn en kaas naar Nederland reed. Heb een hoofd vol fantastische herinneringen aan dat mensje, hoop dat ze gauw weer herstelt. Begin van het jaar verscheen er nog een interview met haar in Diario El Sur (Spaanse krant) vanwege een boek dat ze ooit geschreven had, en ik denk niet dat zoiets me op mijn 90ste te wachten staat. Als ik überhaupt 90 mag worden natuurlijk.

Dinsdag 22 november
Terug naar Nederland. Het blijft een verademing om op de Afsluitdijk te zitten en Friesland binnen te rijden.
Wat heb ik vandaag geleerd: de eerste persoon ter wereld die werd geboycot heette Charles Cunningham Boycott. Daar komt het woord dus vandaan.

Woensdag 23 november
Naar stadje, bij Trekpleister shampoo gekocht. En een lippenstift. En tandpasta, en…enfin, allemaal dingen die ik niet écht nodig had.
Hoorde net bij Beau dat het al VEERTIG jaar geleden is dat Thriller van Michael Jackson uitkwam! Weet je nog broertje, hoe geweldig je dat album vond? Veertig jaar…

Donderdag 24 november
Yaaaayyy, er komt een Burger King in Harlingen! Daar zaten we net op te wachten, wat fantastisch! Nog meer hamburgers en frites naar binnen stouwen, super! Nu nog een KFC en misschien dat Subway het ook weer wil proberen, dan kunnen we voorlopig weer ff vooruit.
Oom H. kwam op bezoek, buuf Annie was wat grieperig en lag in bed.
‘Fijn dat de pensioenen omhoog gaan he?’ zei ik.
Oom H. haalde zijn schouders op. ‘Och. Het is een kleine verhoging maar dat neemt niet weg dat er schaamteloos geroofd is uit de pensioenpotten. Hoe dan ook: de VVD schijnt nog altijd de grootste partij te zijn dus het volk vindt het kennelijk lekker om bedonderd te worden, moet kunnen.’
Sopropo met gehakt gegeten, was erg lekker. Zo jammer dat sopropo niet in Nederland groeit.

Zaterdag 27 november
Reünie met ex-collega’s, was ontzettend leuk. Hebben enorm gelachen en veel herinneringen opgehaald. Achteraf was het bij ons ook een soort Office. Hebben afgesproken dit weer eens te doen. Moesten zelfs om de vervelende momenten lachen en om sommige hysterische mensen die er rondliepen. Heeeeeel erg bedankt E. en M., dat jullie dit georganiseerd hebben! Superleuk idee!

Maandag 29 november
Met dochter, die nog steeds in Madrid zit, aan de telefoon.
‘Sinterklaas is in het land’ zei ik. ‘Kom je ook? Dan gaan we je schoentje zetten, net als vroeger, weet je nog?’
Dochter zuchtte hoorbaar. ‘Ik moet gaan’, zei ze.
‘Dus geen schoentje?’ waagde ik nog een poging.
Kind gaf niet eens antwoord.

Donderdag 1 december
De laatste maand van het jaar alweer! Vriendin G belde. Rond de feestdagen is ze toch telkens weer even van slag, heeft ze elk jaar sinds haar scheiding, en dit jaar al helemaal omdat haar nieuwe vriendje laatst zijn twijfels heeft geuit over hun relatie.
‘Ik heb er helemaal geen zin in’, snikte ze. ‘Ik zie er zo ontzettend tegenop, ik vind het echt vreselijk.’
‘Weet je wat vreselijk is?’ begon ik. Ik wilde zeggen: wat pas echt vreselijk is, is dat ik met de allerlaatste aflevering van The Office begonnen ben, maar opeens had ik het gevoel dat het nergens op sloeg en ik zweeg. Dat leek me eigenlijk het beste.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw