De tandpasta

In een volgend leven

Dagboek, laat me dit stukje beginnen door iets groots te doen, iets, waar de politiek nog wat van kan leren. Iets, dat in de hele politieke geschiedenis wellicht nog nooit is voorgevallen. Laat me beginnen met te zeggen – nu komt het – dat ik het mis had. Toen ik twee weken geleden schreef dat het OM de fraudezaak tegen de mondkapjesstichting seponeerde dacht ik dat het OM de fraudezaak tegen Sywert zelf seponeerde en hij alle miljoenen in zijn zak mocht houden maar dat is niet het geval, het gaat om de stichting. Tuurlijk, de politiek is in principe altijd bezig elkaar de hand boven het hoofd te houden maar in deze kwestie hielden ze Sywert niet de hand boven het hoofd. Politiek, letten jullie op? Zo moeilijk is het niet hoor, om toe te geven dat je ernaast zat. Goed, tijd voor mijn dagboek en ik begin bij:

Vrijdag 9 september
Koningin Elizabeth is gisteren overleden.

Zondag 11 september
J. & T. kwamen eten, was mooi weer! Hebben buiten gegeten, aten mosselen.

Maandag 12 september
En wederom is het een enorme puinhoop op Schiphol dagboek. Het is een doodgewone maandag maar op Schiphol is het één grote chaos. Wat daar gebeurt is mensonterend en waarom? Huur extra mensen en betaal ze wat meer. Die Benschop gaat ook niet met een hongerloontje naar huis denk ik.
15.12 uur. Net groot glas kefir gedronken. Zal het nooit lekker vinden maar ja, het is gezond he.
17.35 uur. Rutte naar Suriname? Nederland stort in elkaar en hij gaat ‘de band aanhalen’???

Dinsdag 13 september
Dagboek, er is iets gaande waar ik he-le-maal niks van begrijp. De koningin van Engeland, die maar liefst 96 jaar is geworden, is dus overleden en de wereld is ondergedompeld in massale rouw en verdriet. In Engeland worden er sportevenementen afgelast, de piepjes van de kassa zijn uitgezet (hoe gek wil je het hebben), hier in Nederland worden er bij de Britse ambassade massaal bloemen neergelegd en je kan de tv of radio niet aanzetten of het gaat wel over dat ene grote, verschrikkelijke: the queen is dead. Dat onze beschaving op z’n end loopt en de wereld om ons heen instort is opeens volkomen onbelangrijk. DIT is namelijk pas belangrijk: the queen is dead. Ik vind dit werkelijk beangstigend en het heeft veel weg van Noord-Koreaanse toestanden.

Woensdag 14 september
Gewoon een willekeurige vraag nu er – gelukkig – iets meer aandacht is voor tinnitus: waarom gaat de discussie vooral over oordopjes dragen? Logischer lijkt me om het geluid op festivals en in clubs verplicht vele malen zachter te zetten.
Ben trouwens laatst vergeten naar Harlingen Ongeschut te gaan. Zo jammer.

Donderdag 15 september
Benschop weg bij Schiphol. Alleen Benschop? Niet de rest van het bestuur? Vriend P. (de filosoof) vindt sowieso het hele Schiphol-gebeuren vreemd. ‘Er klopt iets niet’ zei hij laatst. ‘Waarom weigert Schiphol het personeel fatsoenlijk te betalen? Ze geven liever een kapitaal uit aan vergoedingen aan de reizigers en luchtvaartmaatschappijen in plaats van meer geld uit te geven aan personeel.’
Inderdaad bizar.

Dinsdag 20 september
Prinsjesdag. Was veel boegeroep tijdens de rijtoer en bordesscène. At gestoomde zalm en courgette.

Woensdag 21 september
Algemene Beschouwingen, heb even gekeken. Tijdens een krankzinnig betoog van Baudet liep het kabinet van de visie, elan en daadkracht weg. Wat een toestand. Ga zo weer kijken.
Had het eerder op de dag over het boegeroep van gisteren. ‘Niet zo gek hoor’ zei man van vriendin M. ‘We worden met z’n allen een beetje armer maar de koninklijke familie niet, integendeel: die heeft het komende jaar maar liefst 464.000 euro éxtra te besteden, bovenop alle miljoenen die ze al krijgen. Dat is toch waanzin?’
‘Dat wil het volk nou eenmaal’ mompelde vriendin M. ‘Het volk wil een familie aanbidden en veel geld aan ze geven. Dat moet kunnen vind ik.’

Donderdag 22 september
10.22 uur. Vriendin G. en haar vriendje wonen tegenwoordig samen en dat vond ze even wennen. ‘Hij doet nooit het dopje op de tandpasta en ik kan daar niet tegen’ bekende ze laatst. ‘En ik ben al zo hormonaal.’ Dat laatste zei ze bijna huilend.
‘Dan koop je toch je eigen tube?’ adviseerde ik en dat deed ze direct.
Kreeg nu net een appje van haar met een foto. Op de foto zag ik 2 tubes tandpasta, beiden zonder dopje.
Arme G.

Zondag 25 september
11.20 uur. Ik was helemaal vergeten dit stukje te publiceren, stom. Ben wel vaker vergeetachtig de laatste tijd. Zou dat ook weer te maken hebben met hormonen? In mijn volgende leven wil ik een man zijn, dat weet ik wel.
11.38 uur. Als ik in een volgend leven een man zou zijn krijg ik misschien een vrouw die erg hormonaal is. Laat dus maar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw