© RH

De Rustige Vakantie

Vrijdag 27-10
Lief dagboek,
11.08 uur. Terwijl ik dit schrijf kauw ik op een paar blaadjes van mijn Sambongstruik (tropische struik waarvan de bladeren erg gezond schijnen te zijn), heb net een bakje havermout op en ga nu de krant lezen.

11.10 uur. Lees dat ondertussen een derde van de IS-strijders inmiddels terug is in Europa waarvan Nederland er tot nu toe ongeveer 50 heeft mogen verwelkomen. Weet niet of ze opgepakt zijn, in de gaten gehouden worden of wat dan ook – we horen er niets over. Vreemd, want toen Laura H. terugkeerde rinkelden alle alarmbellen.

23.48 uur. Ga naar bed. Vanavond met man 2 afleveringen gezien van Peaky Blinders. Wat is Netflix toch geweldig. Je moet er toch niet aan denken om gewoon tv te kijken? Daar komt niets anders dan reclame.

Zaterdag 28-10
Is het niet raar dagboek, dat niet alle documenten met betrekking tot de moord op JFK vrij worden gegeven? Dat klopt toch niet? Er zijn dingen gebeurd die het daglicht volgens mij echt niet kunnen verdragen: zo werd 25 minuten voor de aanslag een anoniem telefoontje naar een Britse krant gepleegd waarin gezegd werd dat de verslaggever de Amerikaanse ambassade moest bellen omdat er ‘groot nieuws aan zat te komen’. Vooral de inlichtingendiensten schijnen hun eigen gestuntel de komende honderd jaar nog in de doofpot te willen stoppen. Ach ja. Hier doofpot, daar doofpot – doofpotten genoeg ten slotte.

Zondag 29-10
Yes yes yes: Het Hennie Huisman Museum komt eraan zag ik net bij WNL! O joy, o happiness, wat fantastisch! Zijn Televizierringen komen erin te staan en een paar Tros TV Sterren en God weet wat nog meer voor heerlijks. Moet ik t.z.t. gauw eens heen.

Zag vanmiddag op de parking bij AH een vrouw in een auto zitten, ze zat te roken. Haar man was bezig de spulletjes in de kofferbak te laden. Op zich was dat allemaal nog niet zo vreemd ware het niet dat er op de achterbank van de auto een klein kindje zat. Het gebeurt dus nog steeds: roken in de auto met kleine kindjes. Zou eigenlijk wettelijk verboden moeten worden.

Maandag 30-10
Dagboek: een van de eerste daden van minister Grapperhaus, onze nieuwe minister van Justitie, was de naam van zijn departement veranderen. Het heette eerst ‘Ministerie van Veiligheid en Justitie’ en heet nu ‘Ministerie van Justitie & Veiligheid’. Volgens mij is het symbolisch bedoeld: het gaat bij dit kabinet niet om de veiligheid maar om het wetboek. Dat belooft nog wat.

‘Zou je ze niet even de kans willen geven?’ verzuchtte vriendin M. toen ik dit vertelde maar voordat ik kon antwoorden brulde man van M.: ‘Daar is het allemaal veel te laat voor’.

© RHWoensdag 01-11
Naar Amsterdam om vriendin L. te helpen bij haar verhuizing. Ook naar de Albert Cuyp en overheerlijke Surinaamse bloedworst gegeten.

Donderdag 02-11
Gezellige dag gehad dagboek. Weer aan de slag in het appartement van L. en toen onszelf verwend op een hightea bij het Amstel Hotel, ook om te vieren dat we deze maand precies 45 jaar vriendinnen zijn. Was erg leuk met al die prachtige hoogpolige tapijten en gedempt beschaafde stemmen. L. en ik spraken en lachten automatisch ook zachter. We wilden niet uit de toon vallen. Dat lukte redelijk goed. We hielden ons zelfs in toen het L. niet lukte om te pinnen en we er na veel pijn en moeite achter kwamen dat ze haar Douglas Giftcard gebruikte.

22.53 uur. Eigenlijk moet ik een leuke afsluiter bedenken maar ik ben te gaar. Zo’n verhuizing gaat je niet in de koude kleren zitten dagboek. En de hele dag praten en lachen met L. ook niet. ‘Na twee van zulke dagen met jou ben ik echt aan vakantie toe’ verzuchtte ik bij het afscheid nemen van L.
Dat vond zij ook. Daarom hebben we net geboekt voor een weekje Malaga. We gaan proberen om die hele week zo min mogelijk te praten. We willen per slot van rekening uitgerust terugkomen. Weet zeker dat het zwijgen geen enkel probleem zal zijn. Haha.

7 gedachten over “De Rustige Vakantie”

  1. Leuke afsluiter? Da’s na die Douglas Giftcard niet meer nodig joh… Toen gierde ik het al uit. Niet zachtjes maar gewoon kei kei en keihard..

  2. Ik snap niet dat oma zelf niet wijzer is om te roken in de auto waarin haar kleinkind zit.
    Je Douglas Giftcard gebruiken om mee te betalen… Het zal de leeftijd wel zijn 😀
    Prettig vooruitzicht, een weekje naar Malaga!

  3. Dank allen, voor jullie reactie! Nog een fijne avond, voor straks alvast welterusten en ook alvast een mooi weekend! Toch ook wel gezellig hè, dat het weer vroeg donker wordt! (Moet niet te lang duren natuurlijk! 😀 😀 )

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw