© Pixabay - people-2557408_1280
© Pixabay – people-2557408_1280

De Lange Lijst

Vrijdag 23-11
Lief dagboek,
21.40 uur. Heb net een vol uur met vriendin G. aan de telefoon gehangen en hoefde weinig tot niets te zeggen – G. voerde doorlopend het woord. ‘Die date van gisteravond was helemaal niks’ snikte ze. ‘Ik heb wel met hem gezoend maar terwijl ik het deed dacht ik: waarom doe je dit eigenlijk? Je vindt hem helemaal niks en toch zoen je met hem – wat mankeert je?’
‘Dat kan ik je wel vertellen’ begon ik ferm. ‘Ik kan een hele lijst minpunten opsommen…’ maar G. sprak gewoon door, totaal ongeïnteresseerd in mijn lange lijst.

Zaterdag 24-11
Met dochter naar Leeuwarden, was gezellig. Veel gelopen, samen gegeten en later naar de film, ‘The Nutcracker’. Wat is die 3D-techniek toch prachtig! Het was echt genieten, ik kan eigenlijk wel dagen naar zo’n film kijken. Het liefst zou ik ZO het doek inlopen en gaan wandelen in die prachtige wereld die je te zien krijgt maar helaas kan dat niet.

Zondag 25-11
Terwijl ik dit schrijf zit ik aan de keukentafel en in de oven zit mijn groenteschotel die bestaat uit: broccoli-paprika-pastinaak-knolselderij-courgette-wortel-ui met daaroverheen wat Parmezaanse kaas. In mijn smoothie zit: boerenkool-ananas-komkommer-lijnzaad-troebele appelazijn en kurkuma/zwarte peper en straks ga ik een bananencake bakken. Ik heb dus eigenlijk geen moeite met het preventieakkoord (een akkoord waarbij mensen gestimuleerd worden om gezonder te eten, drinken en minder te roken) maar toch schijnt er wat gemor te zijn.
Volgens man van vriendin M. ‘ligt het in de Nederlandse aard om de hakken in het zand te zetten’ maar dat ben ik totaal niet met hem eens. ‘Ik ken geen enkel volk dat zich zo gedwee naar de slachtbank laat leiden als het Nederlandse volk’ riep ik verhit uit. ‘De Nederlander vindt het prima dat de pensioenpot leeggeroofd wordt of dat de AOW-leeftijd verhoogd wordt – daar had je in Frankrijk niet mee aan moeten komen zetten’.
Man van M. knikte. ‘Dat is waar’ zei hij. ‘Maar die bitterbal, daar blijven ze vanaf’.

Sinds gisterochtend heb ik trouwens ‘I’ll find my way home’ van Jon and Vangelis in mijn hoofd. Het liedje is prachtig maar toch vind ik het irritant want tekst spreekt me niet aan: gaat over een zondaar die tot inkeer komt. Wil beslist niet tot inkeer komen.

Maandag 26-11
Ga naar bed. Net naar Radar gekeken, ging over implantaten. Het blijkt telkens weer dat een mensenleven totaal onbelangrijk is zolang de kassa maar rinkelt. Merkte dat ik bijna tandenknarsend naar tv zat te kijken. Geen wonder dat kaakgewricht af en toe vervelend doet. Moet voortaan alleen maar Disneyfilms kijken.
Man van vriendin M. wil trouwens oordoppen met kerst. ‘Als jij weer eens hysterisch bent doe ik gewoon die dingen in’ schijnt hij gezegd te hebben. M. kon er niet zo om lachen.

Dinsdag 27-11
Moest vanmiddag even pakje wegbrengen bij de Jumbo en voor de deur stonden twee jongetjes. Op zich was dit niet zo bijzonder maar wat het apart maakte was dat ze een sigaar rookten. Een sigaar. Ben je twaalf jaar en rook je een sigaar. Tjonge jonge.

Gisteren is trouwens de ruimtesonde IN Sight op Mars geland en vanochtend zagen we de eerste foto. Onvoorstelbaar. Te bedenken dat het ruimtevaartuig met een snelheid van 19.800km/u de atmosfeer binnenkwam – wow. Dat is nog eens wat anders dan die max 100km/u die ik naar Leeuwarden sukkel.

Woensdag 28-11
22.13 uur. Echt herfstachtig weer vandaag. Heb voor de zekerheid een vol uur onder de blauwe lamp gezeten vanochtend.
Voor tweede kerstdag heb ik vriendin G. gevraagd. ‘De kinderen zijn bij de ex ik heb nog geen plannen’ vertelde ze. Ze klonk wat terneergeslagen.  ‘Kom bij ons’ nodige ik direct hartelijk uit. G. aarzelde even. ‘Op zich vind ik het heel lief van je maar met kerst wil ik graag wat fatsoenlijks eten’.

Hm. Deze opmerking komt dus ook op de lijst met minpunten te staan. Geen wonder dat het daten van G. niet lukt.

***

8 gedachten over “De Lange Lijst”

 1. Tja, je hebt mij niet uitgenodigd voor de kerstmaaltijd , als ik eerlijk ben is wat je hier beschrijft ook niet echt mijn favo maaltijd dus ik ben e niet rouwig om 😉 ,
  Ben het niet zo eens met al die voorschriften en duur maken van zaken die niet goed voor een mens zouden zijn. Die kunnen dus voortaan slechts gekocht worden door mensen met meer dan genoeg geld…..o, wácht ff, zo roeien ze de rijke mensen uit en slepen ze meer successierechten binnen…. slimme jongens daar op het binnenhof.

 2. Taalslopers

  zolang de zelf
  gehersenspoelden
  niet tot een persoonlijk inzicht komen

  worden velen de ganse tijd door hen geïndoctrineerd
  tot de anderen het zelfstandig denken hebben verleerd

  het woord
  inkeer
  kennen ze dan zelfs niet in hun dromen

  Velen zijn helaas al veel woorden verleerd, Rebelleke. 🙂
  Lenjef

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw