De Beschimmelde Mens(1)

De Beschimmelde Mens

Lief dagboek,
OMG…Zie nu pas dat ik vergeten ben dit stukje te publiceren, hoe kan dat? Zou het komen omdat ik regelmatig als een soort zombie door het leven ga, mistroostig naar buiten starend en me nagelbijtend afvraag wanneer, o wanneer, het in Godsvredesnaam zomer wordt? Nu overdrijf ik natuurlijk lichtelijk, maar toch. Enfin, tijd om mijn stukje online te zetten:

*************************

Maandag 18 juli
Pakte zonet met bakje met blauwe bessen om daar wat van in de havermout te doen, toen mijn oog op een compleet wit beschimmelde bes viel. De rest was nog goed zag ik, maar toch vroeg ik me wel even af: hoe kan één zo’n besje beschimmeld zijn zonder de rest aan te tasten? Schimmel is sowieso een vreemd fenomeen eigenlijk. ‘Kenmerk van schimmel is dat het geen bladeren, bloemen of wortels’ heeft, herinnerde ik me van school en…

Dinsdag 18 juli
Had geen tijd gisteren om zin af te maken. Was vandaag even naar stadje toe, mooi weer. Bij De Jong boeken in de bak gesnuffeld, op zoek naar een paar Suske’s en Wiske’s om m’n verzameling compleet te maken. Liep daarna langs Anja’s Bloom & Style waar het er heel gezellig uit zag met allemaal bloemetjes die in het trottoir gestoken waren. In de verte hoorde ik het carillon, er fietsten wat lachende meisjes voorbij en ik passeerde een vermoeid uitziende man met een huilende baby in de buggy. Voelde me op de een of andere manier erg spiritueel en zen.

Woensdag 19 juli
Dat spirituele en zen-gevoel is ondertussen wel verdwenen, vooral na de komst van oom H. Het is nog steeds uit met buuf Annie en ik begin het wel heel ongezellig te vinden zonder haar. Hadden een leuke discussie die als volgt ging:
‘De voedselindustrie heeft als doel een ongezonde bevolking te creëren door overal suiker in te plempen, zodat diezelfde bevolking weer een beroep moet doen op de farmacie waar de voedselindustrie ook weer aan verdient omdat ze daarin ook actief is’ zei oom H. ‘Het is dus een vicieuze cirkel, waar de gewone burger gevangen in zit.’
Die gedachte laat me nu niet meer los want inderdaad: waarom zou de voedselindustrie, waar miljarden in omgaan, zich niet meer inzetten op gezonde, biologische voeding? Waarom moeten het per se pakjes en zakjes vol troep zijn?

Vrijdag 21-7
Droomde over Frans Timmermans. Ik ben de nieuwe Messias, kraaide hij. Ik kom jullie redden.
Vroeg aan hem: is het verstandig om in elektrische auto’s te blijven rijden? Het afval dat deze auto’s met zich meebrengen is gigantisch en op Ameland staan ze nou ook niet bepaald te juichen. Bovendien: het is nu nog goedkoop vanwege de subsidies maar…
Frans keek door me heen en sprak: Ik ben het Licht en ik zie dat het goed is.

Dinsdag 25-7
Dronk met man kopje koffie bij de boot. Naast ons zat een echtpaar, hoorde de vrouw zachtjes tegen haar man zeggen: ik ga even naar het toilet. Toen ze terugkwam brulde hij: gelukt? Vrouw kromp in elkaar van narigheid.
Later naar vriendin M. die de laatste tijd echt wat hormonaal is, ik merk het aan alles. Man van M. zei iets onbeduidends waarna ze hem een scherpe blik toewierp, de zoveelste. Man van M. draaide zich naar me toe en zei: die blikken van dat mens laten tegenwoordig zelfs de uien hier in huis janken, waarop M. toch even moest glimlachen.

Woensdag 26 juli
Werd vanochtend wakker en had geen idee welke dag het was. Het gekke was: het voelde niet als een maandag. Ook niet als een dinsdag, woensdag, donderdag, vrij…enfin. Vandaag voelt als een dag die niet bestaat.
22.22 uur. Was net even op Facebook en zag weer veel geschreeuw, gevloek, gescheld en getier. Wat is het toch onbeschaafd geworden allemaal. Zouden wij, mensen, misschien ook een soort schimmel zijn? We hebben immers ook geen bladeren, bloemen of wortels. Het zou best kunnen eigenlijk, maar als we dat zijn, zijn we een heel hardnekkige. Vreemd genoeg is dat op de een of andere manier toch een geruststellende gedachte.

1 gedachte over “De Beschimmelde Mens”

  1. Wat heb je toch een heerlijke schrijfstijl. Humoristisch, ironisch, en stemt tot nadenken.
    NL wil nieuw elan in de politiek. En dan schuiven ze Frans T. naar voren. Een troostende gedachte dat ook hij schimmel is (-:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw