VZTZ – ‘Botox is Anders!’

© RH :-)Zondag 19-10
Gescrabbeld. Kregen discussie over het woord ‘Verbezemen’. In het kader van ‘Idiote Woorden Maken’ besloot ik ook een duit in het zakje te doen. ‘Waarom niet?’, zei ik. ‘Je hebt toch ook Bouwen & Verbouwen? Horen & Verhoren? Timmeren & Vertimmeren? Dan is Bezemen & Verbezemen volgens mij gewoon goed.’ Niemand was het ermee eens.

Maandag 20-10
Ouders gingen naar huis. Bij Action paar nepslingerplanten gekocht en daar kerstlichtjes in gerold. Staat heel gezellig als de lichtjes branden. Net gegeten. Restant Tika Masala van eergisteren gegeten en voor dochter kibbeling gebakken.

Lang met ex-schoonmoeder aan de telefoon. Gaan samen boek schrijven hebben we bedacht. In het Engels. (Ex-schoonmoeder spreekt Frans en mijn Frans is niet zo goed). Ze was vroeger journaliste, dus als dat geen bestseller wordt weet ik het ook niet meer.

Dinsdag 21-10
Dochter is jarig! Na school samen stadje in en door regen en wind gewandeld. ’s Middags en ’s avonds kwamen allemaal vriendinnen van school en moesten man en ik boven blijven. Mochten alleen in extreme noodgevallen ons gezicht laten zien.

22.45 – laatste meisje is net weg. De wind loeit om het huis, woedt behoorlijke storm. Heb elektrische deken al aan en ga naar bed. Krijg het maar niet warm – voelt alsof er liters ijskoud water over me heen gegooid worden, blijf maar rillen.

Woensdag 22-10
Ziek thuisgebleven. Viel en af en toe in onrustige slaap. Droomde dat ik met broer sprak. ’Ga ik je nu werkelijk nooit meer spreken?’ vroeg ik. Ik was wat verdrietig en onrustig.
‘Je spreekt me nu toch?’ antwoordde hij met zijn rustige, diepe stem.
‘ Ja, maar dit is toch… tja’, wierp ik weifelend tegen.
‘Wat nou ‘ja maar dit is toch?’ wou hij weten. ‘We praten nu gewoon hoor, ik zie het probleem niet.’ Werd op de een of andere manier blij wakker.

Rest van de dag onder dekbed op de bank.

Donderdag 23-10
Hele dag binnen en op de bank. Vraag me af of deze pijn in heupen en onderrug echt griep is of acute reuma. Niet normaal zoals ik strompel, lijk wel 100.

21.00 uur. Vriendin M. belde. ‘Is het wel normaal dat Sam zoveel huilt?’ vroeg ze zich vertwijfeld af. ‘Volgens het consultatiebureau is er niets aan de hand maar ik word er wel wat moe van’.
‘Hij is pas vijf maanden’, troostte ik haar. ‘Misschien is hij een huilbaby. Dat was dochter ook – die huilde 16 uur per dag, anderhalf jaar lang. Nog een jaartje doorbijten – op een dag lach je hierom.’
Vriendin M. zei niets. Op de achtergrond was Sam hartstochtelijk aan het krijsen.

Vrijdag 24-10
Veel regen en wind. Echt herfst. Heb blauwe lamp maar weer voor de dag gehaald. Leek me geen gek idee. Betrapte mezelf erop dat ik steeds met tranen in ogen vakantiefoto’s bekeek.

Heb net Pauw bekeken bij Uitzending Gemist. Ging over de onherkenbare Renee Zellweger en haar plastische chirurgie. Moest bijzonder lachen om Liz Snoyink die krampachtig voor een natuurlijke schoonheid wou doorgaan op minuut 45.45:
Vraag: ‘Heb jij veel aan je gezicht laten doen/veranderen?’
Liz Snoyink: ‘Ik doe heel veel. Ik gebruik goede crèmes – ik heb een serum, nou, ik smeer het wel vijf keer per dag. Maar ik laat niet snijden en rare dingen doen.’
Vraag: ‘Ja, maar botox – dat doe je wel toch?’
Liz Snoyink hakkelde: ‘Een keertje botox zou…dat…dat… Botox vind ik niet hetzelfde als snijden. Botox is anders.’

‘Botox is anders.’ Sneu om te zien dat mensen zulke ontwijkende antwoorden geven op de vraag of je iets aan je gezicht laat doen.

Zaterdag 25-10
Rustig dagje. ’s Avonds met man naar Leeuwarden, hapje gegeten op dit prachtige plein. Doet me altijd aan Brussel of Antwerpen denken.
Naast ons zaten 2 vrouwen. ‘Mijn man is gelukkig vrij handig’, vertelde de ene vrouw. ‘Of het nu gas of elektra is, hij kan het allemaal’.
De andere vrouw hoorde het gelaten aan. ‘Mijn man kan niets’, zei ze. ‘Hij kan zelfs nog geen spijker in de muur slaan. Daarom heb ik nu maar een klusjesman ingeschakeld. Ik ben echt heel blij met hem. De klusjesman is gewoon het verlengstuk van mijn man geworden.’

Zondag 26-10
Weer grauw en grijs dagje. Ga wat rek- en strekoefeningen doen. Ben nog steeds zo stijf en stram als… als… Kan even geen goede vergelijking vinden. Ga vanavond maar flink aan de grog, wellicht dat ik daar iets soepeler van word.

23 gedachten over “VZTZ – ‘Botox is Anders!’”

 1. Nog gefeliciteerd met dochter!
  Herkenbaar hoor, dat stramme gevoel, het niet warm kunnen krijgen enzovoorts. In jouw geval denk ik toch dat het bij de griepklachten hoort … klachten als stramheid versterken wel bij griep. Ik denk dat de grog veel verlichting zal brengen. Alcohol sowieso, je wordt er lekker warm van en je bent in ieder geval een paar uur verzekerd van slaap.
  Lijkt me een gevaar in huis, zo’n klusjesman 😉

 2. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je dochter en ja nou ja huilbaby`s kunnen soms slopend zijn. Je vriendin wens ik sterkte en goede moed. Het is leuk om zo je week even bij te kunnen lezen. Rebelse dame hoe oud ben je eigenlijk?

  1. Rebelse Huisvrouw

   Hoe oud ben ik… He Nannie, het was net zo gezellig… 😀 Ik ben in elk geval nog geen 50, laten we het daar op houden. (Ja, sorry, ik zit nog even in de ontkenningsfase 😀 :-D)

 3. Wat gaaf dat je een gesprek had met je broer! Er is meer tussen hemel en aarde…….
  Ik geloof die Liz echt helemaal niet!
  Wellicht is vèrbezemen een woord? Met een flinke zwieper al het vuil over zo’n vijftig meter verplaatsen?
  Een stevige grog, de elektrische deken op 10, een wolletje aan, dampo op de borst en verder niet te druk maken. Komt vanzelf weer goed. Beterschap! En nog gefeliciteerd met dochter.

 4. Gefeliciteerd en beterschap.
  Voor velen blijkt Botox een soort Haarlemmerolie te zijn.

  Terwijl het zoeken naar een jeugdige uitstraling toch echt niet getuigd van een wijsheid der jaren.

  Ach, ik ontloop zelf gewoon alle spiegels, ik weet dus niet beter.

  Vriendelijke groet,

 5. Nog van harte met je dochter.
  In een heel moeilijke periode – negen jaar geleden- heb ik over mijn oma gedroomd. Ze was meer een soort moeder voor me. Ik droomde dat ik bij haar op bezoek was, in Kralingen. Er zaten nog meer mensen in de kamer (oom en tantes.) Opeens kwam er een dichte mist op, die onttrok de visite aan het gezicht, en mijn oma sloeg haar arm om me heen. Ik denk nog regelmatig aan de droom. Was geen toeval. Koester de droom met je broer.
  Ik heb 52 jaar over mijn rimpels gedaan. Ik zie ze als mijn levenswerk 🙂
  Roos was ook en huilbaby…
  Wat leuk, een foto-rondleiding!

 6. Gefeliciteerd nog met je Dochter.
  Voor jpuw beterschap.
  En wat fijn dat je broer je kwam “opzoeken” in je droom.
  Ik voel mij beschermd als ik mijn moeder of vader in men dromen heb mogen zien .

 7. Verbezemen, ik ga met je mee, al is het alleen maar om de creatieviteit.

  Even een google vertaler er overheen en ja schrijft zo frans joh. Dat merkt niemand.

  Dochter… gefelicteerd. Dat jullie nog in huis mochten zijn. Meestal wordt je getrakteerd op een avondje uit eten, moet je het natuurlijk wel zelf betalen.

  Ik dacht dat mannen alleen maar zo ziek konden zijn. Of gedragen wij ons alleen maar zo.

  Had Sam niet gewoon honger, rode billen, ehhhh moe? Ik weet het ook niet hoor. Shirel had het vaak bij het slapen. En dat doen ze nou eenmaal vaak als ze zo jong zijn.

  Ik heb ook wel iets aan mijn gezicht gedaan. Ik scheer me regelmatig, maar ik vind dat niet hetzelfde als erin snijden. Al hoewel. Heel af en toe lukt me dat ook nog weleens. Snijden tijdens het scheren.

  Die man mag wel oppassen dat de klusjesman niet verder gaat dan alleen maar klusjes aan het huis.

  Love As Always
  Di Mario

 8. Je dochter nog gefeliciteert en jij proficiat met de dochter.
  Wordt langzaam aan een grote meid.
  En het gescrabbel van jullie leren we toch telkens wat bij en van mij mag verbezemen… als ze maar begrijpen wat je bedoelt….

 9. alsnog gefeliciteerd met de verjaardag van dochterlief, en tja,op die leeftijd zijn ouders alleen “bruikbaar” om te zorgen dat er iets te eten en te drinken is voor de vriendenschaar.
  Je bent dus eigenlijk een beetje tegelijk met de storm gaan liggen….je bent het zóveelste slachtoffer van alle virusellende die over Nederland trekt ….. geen pretje, ik hoop dat je ondertussen weer “een beetje mens bent” .

 10. Nog gefeliciteerd met je dochter. En rot dat je ziek bent. Het is er ook echt het weer naar.
  Geweldig dat gesprek over de klusjesman. In gedachten maak je het verhaal vanzelf nóg interessanter 🙂

 11. Happy Birthday

  ik vind het
  raar
  dat altijd de jarige al de aandacht krijgt

  welke verdienste heeft die er aan?
  al het ‘werk’ werd door de moeder gedaan

  ook de bijdrage van de vader
  was verwaarloosbaar
  iets waarover hij in alle talen wijselijk zwijgt

  Geef dochterlief een kusje van mij, Rebelleke! 🙂 🙂
  Lenjef

  1. Rebelse Huisvrouw

   Haha Lenjef, helemaal waar hoewel een geboorte voor de baby zelf op zich ook al een hele prestatie schijnt te zijn. Bijna traumatiserend, als ik het zo af en toe mag geloven!

 12. Rebelse Huisvrouw

  Dank allen, voor jullie leuke en gezellige reactie! Slaap lekker straks (het is alweer een stuk kouder, brrr…!)

 13. Moutarde apres le diner: Many happy returns voor dochterlief!
  Griepigverkoudachtige spierpijn: rust, aspirine en grog. Alles in de juiste hoeveelheden… 🙂
  Het Goeverneursplein en de Eewal is het mooiste stukje Ljouwert. Het Oranje Bierhuis is de oudste en gezelligste kroeg. God, wat heb ik daar veel gezopenzeten, gezellie!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw