50 Tinten Grijs

50shades

Wat ik me nou de hele tijd afvraag: hoe kan het dat Anastasia überhaupt de relatie met Christian overleefd heeft? Ik heb het over ’50 Tinten Grijs’ waarin Anastasia om de zoveel bladzijden ‘uit elkaar spat’ dank zij Christian. Als je telkens ‘uit elkaar spat’ dan begeeft je hart het toch? Dat kan gewoon niet goed zijn voor je lichaam. Lijkt mij.

Wat ik me daarnaast ook de hele tijd afvraag: ze zien er steeds zo goed uit. Ze zijn schoon en fris. s ’Ochtends bij het wakker worden beginnen ze te zoenen, vol op de bek. Christian gaat aan Ana’s (‘noem me maar Ana’) tenen sabbelen nadat hij haar voeten uit haar All Stars gewurmd heeft die ze de HELE dag aan heeft gehad. De HELE dag. En dan aan die tenen gaan sabbelen. Ik bedoel: kom op zeg.

Nergens lees ik dat Ana rochelend de touwtjes probeert los te bijten die Christian veel te strak heeft aangetrokken. Nergens lees ik dat Ana omdondert omdat haar enkels stevig vastgebonden zijn en ze geen kant op kan.

Het boek had eigenlijk anders moeten beginnen volgens mij. Het had zo moeten beginnen: ‘Christian was een erg gelukkige man want eindelijk had hij een echte vriendin. Iemand om mee te praten en tegen aan te janken in plaats van half dood te slaan. Hij had heus wel zijn best gedaan op de middelbare school om aan meisjes te komen maar het zat wat tegen. De meisjes op de middelbare school waren niet in hem geïnteresseerd op de manier die hij in gedachten had. Die meiden wilden aan verliefde dingen doen en zo, en daar deed Christian niet aan mee. Chris hield van ruig en de gemiddelde 16-jarige is daar (nog) niet. Daarom ontwikkelde hij ook een enorme agressie naar meisjes en vrouwen toe en niets maakte hem blijer dan weerloze meiden af te ranselen als hij de kans ertoe kreeg. Daar was verandering in gekomen nu Ana in zijn leven verschenen was.’

Goed, Christian en Ana dus. Chris stopt met ranselen, Ana spat regelmatig uit elkaar en ze leefden nog lang en gelukkig. Einde verhaal.

Geef mij maar Suske & Wiske.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw