400 Woorden

Bron: Pixabay

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat de meeste van mijn stukjes vrij veel tekst bevatten, gemiddeld zo’n 700 woorden. ‘Dat is teveel’ bedacht ik me vandaag. ‘Ik ga me eens in de zoveel tijd beperken tot exact 400 woorden.’

Dat vind ik een mooi getal, precies 400, en dat is dan tevens een uitdaging. Want het verhaaltje of stukje dat ik schrijf moet natuurlijk wel lekker lezen. Daar mag niet mee gerotzooid worden, het moet wel goed klinken allemaal. Het zal nog een opgave worden omdat ik merk dat ik er wel van hou hier en daar de dingen wat aan te dikken. Toch moet het lukken, leuke stukjes van precies 400 woorden. Als ik op 401 zit moet ik in de tekst gaan schrappen.

Het stukje dat ik voor vandaag in gedachten had zal ik bewaren voor een volgende keer, want nu zit ik al op de 151 woorden. En dan reken ik het getal ‘151’ en de punt aan het eind ook mee. Nu zit ik al op de 174 woorden.

Wat gaat dat hard zeg. Ik word er gewoon zenuwachtig van. Ik heb nog maar 203 woorden over om een stukje te schrijven.

Dan ga ik daar nu mee beginnen. Omdat ik toch vind dat ik te weinig ruimte heb voor een leuk stukje nu, ga ik maar wat regels wijden aan mevrouw de Vries. Jullie kennen haar vast nog wel: zo af en toe wijd ik 4 regels aan haar. De laatste keer kwam ze voor in ‘Het Gehaktballetje.’ Daar eindigde ik met deze zin:

Knarsetandend zette mevrouw de Vries met een klap de pastei op tafel terwijl haar mond zich grimmig vertrok.

Ik moet nu werkelijk opschieten, anders heb ik geen ruimte meer. Ik zit al op de 296 woorden.
Gaan we:
‘Is er nog post gekomen lieverd? vroeg meneer de Vries. Zwijgend liep mevrouw de Vries naar de keukentafel en pakte vanaf het stapeltje post dat daar lag een brief. ‘Alsjeblieft’ beet mevrouw de Vries haar man toe terwijl ze hem de brief in zijn handen duwde. ’Een brief.’ Nadenkend bekeek meneer de Vries het handschrift. ‘Heeeee’ zei hij aarzelend. ‘Weet je zeker dat deze voor mij is?’’

Zo, dat ging lekker. Volgens mij kan ik het wel, dat van die 400 woorden. Als je de laatste zin gelezen hebt, zit ik daar precies op. Al met al viel het best wel mee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw