Over AVG en Privacy

Algemeen:
De AVG is de zoveelste nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. Op grond van deze wet heeft een organisatie die met persoonsgegevens werkt bepaalde plichten en heeft degene van wie de gegevens zijn bepaalde rechten. Zelfs een suf niet-commercieel blog met alleen verhalen over het buitengewoon niet-boeiende privéleven van een willekeurige vrouw die ergens in Friesland woont heeft tegenwoordig kennelijk deze verplichting.

Reacties op blog:
Op dit blog vraagt de Rebelse Huisvrouw (de enige eigenaar/beheerder/blogger) om uw naam, e-mailadres en eventuele URL van een website. (Alleen maar als u een reactie achterlaat natuurlijk. Anders niet ). Door een reactie achter te laten wordt ook uw IP adres zichtbaar voor de beheerder. Indien gewenst kan door de Rebelse Huisvrouw door middel daarvan met enige moeite wellicht uw locatie worden achterhaald. Echter, de Rebelse Huisvrouw heeft totaal geen interesse in waar u vandaan komt. Haar enige interesse betreft dat wat er in haar eigen hoofd omgaat. Door een reactie achter te laten gaat u er automatische mee akkoord dat WordPress deze gegevens opslaat. Wilt u dat niet? Reageer dan vooral niet. Zo simpel is het!

De beheerder van de website:
De Rebelse Huisvrouw is de beheerder van dit blog en de enige die in kan loggen. Derhalve is zij dus ook de enige die bovenstaande gegevens kan inzien. Het administratiepaneel van dit blog is beschermd met een degelijk wachtwoord (niet de naam van een huisdier of kind zoals de gemiddelde vrouw dat heeft ingesteld) en derhalve niet toegankelijk voor derden (lees: gezinsleden).

Verzamelen van data:
Wordpress verzamelt automatisch gegevens omtrent bezoekersaantallen en paginaviews land van herkomst en houdt daarvan statistieken bij. De Rebelse Huisvrouw kan die optie – jammer genoeg – niet uitzetten. Wél kan zij u met de hand op haar hart beloven dat voor haar cijfers geen enkele waarde hebben en zij deze statistieken derhalve voor geen enkel doeleinde gaat mis- of gebruiken. Sterker nog: ze zullen zelden worden ingezien.

Datalekken:
Alhoewel de Rebelse Huisvrouw een buitengewoon lastig en ingewikkeld wachtwoord ingesteld heeft (wat zijzelf ook met enige regelmaat vergeet wegens te gecompliceerd) kan het zijn dat dit blog ooit gehackt wordt alhoewel die kans natuurlijk klein is. De kans op het winnen van de staatsloterij is waarschijnlijk statistisch gezien nog groter. Mócht het echter wel gebeuren, dan zal u daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte gesteld worden. (Alhoewel de beheerder geen idee heeft hoé want zij mag uw contactgegevens immers niet misbruiken!). En het administratiepaneel zal wegens gehackt voor de beheerder niet meer toegankelijk zijn. (Hier is dus uitermate goed over nagedacht. Zucht.).

Gegevens bewaren:
U dient er rekening mee te houden dat uw gegevens ingevolge de wet in principe minimaal vijftien jaar bewaard worden. Tenzij Rebelse Huisvrouw dit blog eerder opdoekt; daarvan zal zij u dan op de hoogte stellen via een (buitengewoon triest) blogbericht.

Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden:
Alleen op grond van een wettelijk voorschrift kan de zwijgplicht van de blogger doorbroken worden, maar ook wanneer gevreesd moet worden voor een ernstig gevaar voor uw gezondheid of die van een derde.

Reactie verwijderen?
Heeft u spijt van een op mijn blog achtergelaten reactie? U kunt de Rebelse Huisvrouw middels dit contactformulier berichten. Geef s.v.p. duidelijk aan om welke reactie het gaat en noem datum, e-mailadres, naam en om welk blog het gaat. De Rebelse Huisvrouw zal de betreffende reactie binnen drie werkdagen desgewenst aanpassen of zelfs geheel verwijderen. Tenzij ze op vakantie is, daarvoor geldt een afwijkend tijdsbestek van maximaal drie weken.

Vraag of klacht
Heeft u een vraag of een klacht? Dan gaat de Rebelse Huisvrouw hierover graag met u in gesprek, tenzij het echt mierenneukerij of azijnpisserij is. In dat geval verdwijnt uw reactie linea recta in de digitale prullenbak. Vanzelfsprekend worden uw gegevens dan ook niet opgeslagen (hoogstens besproken tijdens het avondeten).

2 gedachten over “Over AVG en Privacy”

    1. Met toestemming van Klief heb ik deze tekst dan ook bijna letterlijk overgenomen! (Toen ik ‘m bij haar las vond ik de tekst direct zo leuk – ik dacht: leuker dan dit kan ik het zelf niet bedenken!). Nogmaals bedankt Klief, als je dit leest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De Rebelse Huisvrouw