Over Wortels & Struisvogels

Vandaag weer eens een stukje dat nergens over zal gaan. Dit heeft alles te maken met het feit dat er zoveel dingen zijn waar ik aandacht aan wil besteden dat ik gewoon niet weet waar ik moet beginnen en dat schiet niet op. Ik ga eerst maar eens beginnen met iets dat me laatst verbijsterde.

Dat was het nieuws over de treinconducteur die een oude dame van 89 jaar de trein uit had gezet omdat ze niet ingecheckt had. ‘U hebt 6 minuten de tijd om heen en terug te komen. Dat haalt u makkelijk mevrouw’ schijnt hij gezegd te hebben. Natuurlijk lukte het dat arme mens niet (kwam er nou werkelijk NIEMAND op het idee even voor haar in te checken??), miste ze haar trein en arriveerde 2 uur te laat op de plek van bestemming. Ik hoop echt dat de conducteur op staande voet ontslagen is en de rest van zijn leven ansichtkaarten mag borduren. De gek.

Ziezo. Dat ben ik kwijt. Nu wat anders. Vandaag heb ik een paar keer aan Klaas Knot gedacht. Klaas Knot is de President van De Nederlandsche Bank en hij zei op 7 oktober:

‘Hoewel de harde cijfers er nog niet zijn, zegt mijn gevoel me dat we op dit moment al uit de recessie zijn.’

Daar dacht ik dus vandaag aan. Aan Het Gevoel van Klaas. Een paar keer zelfs. Want donderdag maakt het CBS bekend of de economie de weg omhoog weer heeft gevonden en kunnen we bekijken of Het Gevoel van Klaas goed was.
Omdat het nu nog niet helemaal duidelijk is, schrijf ik ook nog maar niet het mooie verhaaltje op dat ik op 8 oktober al in gedachten had. Op die dag had ik een mooi sprookje willen schrijven over een jongetje dat Klaas heette en dat zou ongeveer zo beginnen:

‘Toen Klaas nog een Klein Klaasje was, had zijn moeder al gauw door dat hij een gevoelig jongetje was. ‘Wat is hij toch gevoelig’ zei ze tegen een ieder die het maar horen wou. ‘En hij voelt ook zoveel dingen AAN!’
‘Ik voel dat het volgende week gaat waaien mama,’ kon hij wel eens zeggen en verhip: het klopte soms ook nog. Ook kon hij wel eens zeggen: ‘mijn gevoel zegt me dat we over een maand of 2 andijviestamppot gaan eten,’ en ja hoor: Klaas zijn gevoel klopte als een zwerende vinger. Dat gevoeli…’

Goed, genoeg flauwekul. Ik wacht eerst donderdag maar even af. Stel dat de man gelijk krijgt en het Walhalla écht aan de einder gloort dan heb ik dit voor niets geschreven, dat is zonde. Dan moet het CBS natuurlijk niet komen met een groei van 0,1% want dat zou een beetje onnozel zijn. Dat is geen groei – dat is gewoon een stagnatie van de economische malheur.

—————-

Woensdagavond
Wat zit ik toch te mekkeren over Klaas Knot. Alsof dat zo interessant is allemaal, tsjonge jonge. Nee, dan vind ik het bericht dat laatst in de kranten stond toch vele malen interessanter. Ik heb het over het kerkje in Dixon dat dankzij Google Earth zo mooi in beeld is gebracht. Je vraagt je toch werkelijk af wat mensen zo af en toe bezielt. Om af te zijn van al deze commotie komt er binnenkort een mooi vijgenblad bovenop het dak te liggen. Hoezee. Daar zal het behoorlijk van opknappen. Ik ben ik meestal niet erg nieuwsgierig naar wat zich binnen kerken afspeelt maar bij een kerkje in de vorm van een fallus met als motto: ‘’Rising Up’ in het plaatsje Dixon (oftewel Dick Son) vraag ik me toch wel af: wat DOEN ze in dat kerkje???

—————-

Dit alles overlezend kom ik tot de conclusie: het stukje van vandaag gaat inderdaad weer helemaal nergens over. Daarom de volgende keer echt wat meer diepgang. Dan ga ik het eens hebben over de gefrituurde worteltjes van Lesotho en de struisvogelplaag waar Terschelling mee te kampen heeft.

27 gedachten over “Over Wortels & Struisvogels”

 1. Pas aan het eind kwam er zekerheid: zou het echt over struivogels gaan, of ??? En ja, het verlossende woord in de laatste regel: struiSvogelplaag gaf uitkomst. Ach laat toch zitten, die beesten en die worteltjes. Ik ben zeer benieuwd naar het sprookje. En ja, die conducteur moet maar helemaal uitchecken en nooit meer terugkomen. ’t Is gewoon te gek voor woorden. Zou die man geen oma hebben (gehad)?

  1. Rebelse Huisvrouw

   Ja, ik weet de spanning er wel in te houden hè, met de Struivogel? (*verkrampte grijns*)
   Dank je wel dat je me erop attendeerde Corline!
   En nee, de conducteur heeft vast geen oma gehad. Maar wacht maar tot hij 89 is. Hij wordt uit elke tram en trein gezet, voor straf. Zeker weten 😀

 2. Weten wanneer je stopt, ik heb daar ook moeite mee. Mja, regels zijn regels, ook als men in de 80 is en nog op reis gaat. Maar ja, ze redden zich daar vast wel mee, niet druk maken en de boel flink op stelten zetten,

 3. Ik werd door de aanvankelijke titel geprikkeld en was reuze benieuwd naar het wel en wee van de struivogel. Helaas kwam ik bij het lezen deze nieuwe diersoort zelfs op Terschelling niet meer tegen 😉

  1. Rebelse Huisvrouw

   En het goede nieuws is: als er elk jaar 0.1% bij komt, dan staan we over 60 jaar weer waar we nog niet zo lang geleden stonden!!! 😀

 4. Mmmmmm, klein vraagje, ben je weleens met de trein van Rotterdam naar Zwolle gegaan. Elk half uur gaat er vanaf Utrecht CS (daar was ze er toch uitgezet) een intercity naar Zwolle. Oke, stel je voor dat mevrouw de per ongeluk de stoptrein ipv de intercity heeft gepakt. Dan had ze er maximaal een half uur langer over gedaan. Dus ik kom op maximaal een uur vertraging als alles tegenzit. Oke, niet alles. Stel je voor dat ze door alle commotie toch even een bakje koffie is gaan drinken en daardoor de tijd vergeten. Dan kom ik op twee uur. Geloof me. Het is natuurlijk het woord van mevrouw tegen de conducteur. Maar niet alles in de krant is echt. Als er stond dat mevrouw een half uur vertraging had gehad door toedoen van de NS, dan had iedereen gedacht. Ja… we hebben toch altijd vertraging met de NS. 😉 Ach, wat maak ik me druk.

  Love As Always
  Di Mario

 5. Mijn man was laatst op het gemeentehuis en tegenwoordig moet je eerst een afspraak maken via internet. Voor hem was een oude dame zonder afspraak, die gewoon weg werd gestuurd. De arme stumper liep met moeilijk met een rollator en terwijl er verder geen “klanten” waren, (behalve Man) kon ze gaan!
  De zogenaamde vooruitgang is een eigenlijk een verarming!
  De struisvogel kon ik ook niet terugvinden helaas ;-), misschien volgende keer?
  De Klaas is zijn roeping misgelopen, hij had beter waarzegger kunnen worden!!

 6. Rebelse: ik denk dat ze in Dixon het geloof ehhhh staande houden.

  Als Knot… Klaas zich niet aan zijn eigen voorspellingen houdt, kan hij zijn eigen rising up wel vergeten. Dan heeft hij op zijn toekomst ehhhh beknot.

  Ik had laatst vergeten uit te checken. De conductice zei: ik check wel even voor u in. Maar dan betaal ik toch te weinig, mevrouw. ‘Ach, dan heeft u een voordeeltje, knipoogde ze naar me.’ Dus zo kan het ook. Die conducteur van jou moet maar met de laatste trein naar Dixon. Dan kan hij zijn kaartjes borduren onder de zegenrijke schaduw van dat fallussymbool. Kan ie altijd nog recht overeind houden dat hij toch gelijk had.

  Je ziet, een blogje wat nergens over gaat, leidt tot reacties die nergens over gaan.

 7. Een vrouw van 89 uit de trein zetten, dat klinkt wel onaardig,
  maar heb je wel eens een verschrikkelijk eigenwijs mens van 89 meegemaakt die gebruik maakt van haar ouderdom?
  Mijn schoonmoeder is 80, en nog heel kwiek en toen ik nog wel eens met haar mee ging op pad heb ik me heel vaak geschaamd voor die verschrikkelijke eigenzinnigheid en drammerigheid.
  Dus voor ik een oordeel geef over de conducteur, eerst graag even het verhaal van twee kanten.

 8. Nou, ik vind het dieptreurig dat die verknipte kaartjesknipper deze oude dame uit de trein heeft gezet. Zeker ook na het verslag gelezen te hebben. Vanavond maar eens gefrituurde worteltjes proberen. Ze zeggen weleens ”wat de boer niet kent dat vreet hij niet.” Maar ik ben geen boer dus ga ik het proberen..

 9. Hoezo: Het gaat nergens over? Ik vond het leuk om te lezen.
  Dat van de conducteur en de oude dame had ik al gelezen, Klaas Knot is nu ook allom bekend en dat kerkje in Dixon….Tja Hij waarlijk op gestaan is wel wat letterlijk genomen….
  Op naar de gefrituurde struisvogels die wortel schieten op Terschelling!

 10. Vreemd bouwwerk, ik denk dat de priester van dienst rode oortjes leest 😉
  Dat over het oudje vind ik hemeltergend, hoe gevoelloos kan iemand zijn,
  zeer zeker een verknipte gast.
  Klaas is in België niet bekend, tenzij er Sinter voor staat,
  ook een goed heilig man die toch niet altijd het gevraagde brengt 😉
  Benieuwd naar het gerecht! ♥

 11. Nu ben ik al heel lang geinteresseerd in recepten voor gefrituurde worteltjes uit alle delen van de wereld en ontbreekt Lesotho nog aan de verzameling. Jammer dat je dat nu net niet gaat doen.
  Vorig jaar waren we ook een kwartaal uit de recessie en daarna gleden we er weer in. Ik roep echt nog geen hoera.
  Het lijkt nu een beetje op een actualiteitenrubiek: ‘Goedenavond. Dit is Brandpunt. Vanavond met vier onderwerpen.’ Juist heel leuk zo.

 12. Klaas Knot is die struisvogel die met zijn kop in het zand de gefrituurde worteltjes aan het zoeken is. Ik denk dat ik dan toch maar voor de aankomende maanden voor de andijviestampot ga.
  Met die 0.1% zal dat er nu wel aanzitten.

 13. in feite gaat jouw stukje over frustro’s. Een dienstkloppen die een oude dame frsutreert maar in feit zelf aan de basis van die frustraties staat. Een stelletje frustro’s die nog steeds geloven in onbevlekte ontvangenis en niet in staat zijn om het menselijk intieme te scheiden van hun normale denken. Elke verwijzing naar menselijk gedrag willen afschermen opdat ze niet in verzoeking komen. Opvallend toch dat juist die frustro’s altijd weer in de fout gaan als de gelegenheid zich voordoet. En dan die Klaas Knot, ach, als de economie niet was gegroeid (kunstmatig nu met 0,1%) was die ook vast gefrustreerd geweest door zijn gevoel….Je moet wat en jij legde er aardig wat bruggetjes tussen hoor…..

 14. Wél een beetje vreemd dat de oude dan 2 uur vertraging opliep, dát lijkt me toch wat veel! het lijkt in ieder geval een “lullig” staaltje oude dame pesten al neem ik niet alles dat de reporters beweren voor zoete koek !
  Ook het kerkje is een beetje “lullig” in beeld gebracht hier zou best eens sprake kunnen zijn van fotobewerking door een gefrustreerde non die wat opstandigheid niet vreemd is…

  1. Rebelse Huisvrouw

   Ja, dat zou je haast denken hè! Maar het is niet zo: Google earth kun je niet zomaar bewerken. Ben benieuwd hoe het er straks uit zal zien met het vijgenblad. Ze hebben humor daar, dat is zeker!

 15. Haha, leuk zoals je er weer een grappige draai aan weet te geven. Zo’n gevoel heb ik ook wel eens, dat we over een aantal weken hutspot eten en dat klopt ook altijd. 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Abonneer je op dit blog

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Archieven

Leuke Links

Blogroll

De Rebelse Huisvrouw